Luja HT hävisi Vermuntilalle

9.3.2010

Luja HT kohtasi sarjan hännille jumittuneen Vermuntilan Temmon viime perjantaina Raumalla. Hyökkääjäkadosta kärsivän Lujan valmentaja Ari-Pekka Mäkelä joutui sorvaamaan kentälliset jälleen kerran uusiksi. Keinot eivät tällä kertaa purreet, vaan Luja hävisi 3 – 5 (3-1,0-2,2-0). Tappiosta huolimatta Luja HT jatkaa sarjakärkenä, mutta muut hengittävät jo niskaan

.

Kotijoukkueen pelasi vahvan ensimmäisen erän

Lujan Heikki Tuomiston neljän minuutin kohdalla tekemä avausmaali ei siivittänyt Lujaa kovin kauan. Hetkeä myöhemmin Vermuntila oli siirtynyt jo 2-1 johtoon. Lujan ahdinkoa lisäsi Vermuntilan ajassa 13.49 tekemä kolmas maali. Toiseen erään Luja HT heräsi jälleen taistelemaan ja Markus Kankaanrannan viisi minuuttia ennen erän loppua tekemä ylivoimamaali herätti jo toiveita. Jussi Mäkelä tasoittikin tilanteeksi

3-3 muutamaa minuuttia myöhemmin.

Kolmanteen erään lähdettäessä voiton avaimet olivat molempien joukkueiden saatavilla. Lujan onni petti päätöserän puolivälissä, kun kiekko kimposi oman pelaajan kautta Janne Rantaniityn vartioimaan maaliin. Tempo käytti tilaisuuden hyväkseen ja maalasi heti perään viidennen maalinsa. Luja yritti vielä voimallisesti tasoitusta, mutta tällä kertaa se ei kuitenkaan onnistunut.

Luja HT:n peliä vaivasi läpi ottelun kurittomuus. Kiekkoa kuljetettiin pitkään ja vastustaja pääsi kiekkollisiin kiinni. Temmon kokeneet pelaajat käyttivät tilaisuutensa ja tekivät voittoon tarvittavat maalit. Luja kannalta olisi ollut tärkeää saada ottelusta voitto, sillä voiton myötä olisi Luja voinut pelata loput sarjan ottelut suht’koht paineettomana. Sarjan tasoittuessa on jokaisella pelillä suuri merkitys. Onneksi Lujan seuraavat pelit ovat kotipelejä ja vasta kahden viikon päästä.