Luja HT varmisti Suomi-sarja paikkansa!

22.3.2010

Ilmassa oli jännityksen tuntua, kun FPS Forssasta luisteli Luja HT:n vastustajaksi lauantaina Huittisissa. Forssan oli voitettava ottelu varmistaakseen paikka sarjataulukossa kolmen parhaan joukossa. Luja osalta tilanne ei ollut aivan yhtä dramaattinen, sillä Lujalla oli pelejä pelaamatta vielä kolme. FPS yritti ja käytti kaikki keinonsa, mutta heikosti kävi. Luja HT voitti ottelun 7 – 6 (2-2,2-1,3-3) ja FPS joutuu hakemaan Suomi-sarja paikkaansa 2-div. nousukarsintasarjan kautta.

Henkinen vahvuus kovassa roolissa

FPS:n valmennus oli miettinyt joukkueensa taktiikan tarkoin illan otteluun. Heidän kokenut ykköskenttänsä pelasi heti ottelun alusta asti joka toista vaihtoa. Tavoitteena oli päästä johtoasemaan ja pyrkiä sitä kautta horjuttamaan lujalaisten uskoa omaan peliinsä. Forssan ykköskenttä dominoikin kentällä puolitoista erää. Mutta joka kerta, kun FPS teki johtomaalin, Luja HT kuittasi sen välittömästi.

Ottelun puolivälissä pelitapahtumat  vain tiivistyivät. Ensin Esa Väisänen vei ylivoimalla Lujan väkisin maalin edestä 3-2 johtoon. Tämän maalin vuorostaan FPS kuittasi vain puoli minuuttia myöhemmin heille tuomitun rangaistuslaukauksella. FPS:n ykköskenttää ei voinut enää kuormittaa enempää ja Luja HT siirtyi toisen erän lopussa 4-3 johtoon Mikko Rantasen ylivoimamaalilla.

Kolmannen erän alussa porilaistuomarit  tuomitsivat hieman kyseenalaisesti Lujalle jäähyn kuudesta kenttäpelaajasta. FPS:n ykköskenttä jauhoi Lujan puolustuksen hajalle ja tasoitti pelin nopeasti. Peli painottui jälleen kotijoukkueen päähän ja FPS teki hetkeä myöhemmin jo 4-5 johtomaalin.

Peli pyöri edelleen Lujan puolustusalueella, kunnes ikuinen raataja Jarkko Ekberg vapautti Turkka Hirvinevan hyökkäykseen. Hirvineva nousi hyökkäyssinisestä yli, ajoi keskelle ja napautti kiekon yläkulmaan tasoittaen jälleen pelin. Kahta minuuttia myöhemmin, ajassa 50,24, Juha Ruohomaa päätti väkevän ylösnousunsa laittamalla kiekon etuyläkulmasta sisään.

Samassa ajassa FPS menetti viimeisetkin mahdollisuutensa voittoon. Kahden forssalaispelaajan ulosajo siirsi pelin hallinnan lopullisesti Lujalle. Jarkko Ekberg teki ottelun voittomaalin 55.peliminuutilla. FPS käytti ottelun lopussa aikalisän ja yritti ilman maalivahtia onnistuen vielä kaventamaan tilanteeksi 7-6. Pelin tasoittamiseen heillä ei kuitenkaan ollut enää voimia.

Lujan vahvuus oli kolme kentällistä, joista jokainen pystyy ratkaisuihin. Samoin joukkueen henkinen ote, joka ei salli pelaamisen lopettamista huonollakaan hetkellä. Luja HT ansaitsee paikkansa Suomi-sarjassa.