Lujan yleisurheilun päätöstilaisuus

9.8.2010Lujan yleisurheilun viikkokisojen päätöstilaisuus järjestettiin urheilukentällä 9.8. Tällä kertaa lajit olivat erilaiset kuin ennen, esim. vihdanheitto-, limbo-, lapsenkantokisa... Heikki Salo lahjoitti lapsille SM- ym.kisoista saamiaan pokaaleita.

Aluksi Janita, Heidi ja Annika vetivät alkujumpan. Sitten sai osallistua erilaisiin kisoihin tapahtumapisteillä.
Limbossa riman alittivat taitavasti alimmalta korkeudelta eli 69 cm:stä Matias Tihumäki ja Veera Matintalo.
Vihdanheittokisassa lapsista Frans Hakasuon vihta lensi pisimmälle. Naisten sarjassa Ella Kivipelto viskaisi vihdan vastatuulessa pisimmälle ja Jari Maine miesten sarjassa.
5-vuotiaille ja nuoremmille tarkoitetussa lapsenkantokisassa vanhempi kantoi lasta 60 m. Nopein pari oli Ellen ja isä Kaasalainen. 7-vuotiaille oli reppuselkäkisa, jossa vanhempi kuljetti reppuselässään lasta. Tämän kisan voitti Akseli ja isä Alanen.
9-13 -vuotiaille oli takaa-ajokisa vanhemman kanssa, jossa lapsella oli vähän etumatkaa. Kukaan vanhempi ei saanut lastaan kiinni ennen maaliviivaa.
Lisäksi saattoi kokeilla jätesäkissä vauhditonta pituushyppyä pituushyppypaikalla ja hernepussin tarkkuusheittoa ämpäriin.
Aikuiset ja lapset saattoivat kokeilla lentävällä lähdöllä 20 metrin kiihdytystä. Kiihtyvin äiti oli Helena Kaasalainen ja kiihtyvin isä Jussi Marttila.
Lopuksi oli kaikille tarkoitettu tarkkuuskisa, jossa kierrettiin kenttä 3 minuutin ajan. Tyyli oli vapaa, mutta maaliviivalle piti tähdätä, kun oletettu kolme minuuttia oli täynnä. Oikeaan aikaan maaliin saapuivat Samu Matintalo ja Ella Kivipelto.
Saarioinen tarjosi mehut kilpailijoille.