Luja HT sortui virheisiin

20.9.2010

Luja HT aloitti jääkiekon Suomi-sarja kautensa ottelulla Naantalin VG-62:ta vastaan lauantaina. Lujan nuorentunut joukkue oli kovan paikan edessä, sillä VG-62 on aina vahva joukkue. Suurista ennakko-odotuksista huolimatta Lujan joukkue ei onnistunut yllättämään naantalilaisia, vaan hävisi ottelun 4 – 7 (0-2;0-2;4-3).

Vauhdikasta peliä

Luja HT lähti peliin hyvällä sykkeellä. Kotijoukkue pyrki pitämään kiekkoa hallussa mahdollisimman paljon ja onnistuikin siinä. Peli kulki päästä päähän ja molemmilla joukkueilla oli tilaisuutensa. Ottelun ensimmäinen maali syntyi vasta neljännellätoista minuutilla, kun VG:n hyökkääjä sai hyökkäyssiniselle loistavan läpisyötön puolustajalta. Täydessä vauhdissa oleva hyökkääjä pääsi irti Lujan puolustajilta ja teki tarkalla laukauksella avausmaalin. Luja HT ei lamaantunut, vaan loi hetkeä myöhemmin tukun paikkoja, mutta ei onnistunut maalinteossa.

VG-62 sen sijaan käytti tilaisuutensa ja Lujan pelatessa löysästi omalla puolustusalueellaan lisäsi johtonsa jo kahteen maaliin ajassa 17.28. Toisen erän alun kotijoukkue joutuin aloittamaan vajaamiehisenä ja onnistuikin hyvällä alivoimapelaamisella välttämään uudet takaiskut. Kuuden minuutin pelaamisen jälkeen Lujan puolustusalueella tapahtuneen sata-nolla aloitushäviön jälkeen naantalilaiset iskivät tilanteeksi 0-3.

Pikkuhiljaa epätoivo hiipi lujalaisten puseroon ja toisen erän loppu oli kotijoukkueelta melkoista selviytymiskamppailua. Viisi minuuttia ennen erän loppua naantalilaishyökkääjä pääsi irti omalta alueeltaan ja koko ottelun läpi hyvällä prosentilla maalit viimeistellyt vierasjoukkue johti jo 4-0.

Maalintekokin onnistui

Kolmanteen erän alkuun kotijoukkue sai  shokki-hoitoa. Joukkue ei saanut tietoa erätauon loppumisesta ja myöhästyi jäälle tulemisessa. Toisen erän lopussa saadun rangaistuksen lisäksi joukkue sai kahden minuutin joukkuerangaistuksen ja joutui aloittamaan erän kolmella viittä vastaan. VG ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa ja ottelun tempo laski vastustajan varmistellessa. Erän puolessavälissä Luja HT onnistui nostamaan pelitempoaan ja Esa Väisänen iski hyvän painostuksen päätteeksi numeroiksi 1-4. Iloa ei kestänyt minuuttiakaan, kun vastustaja kuittasi maalin läpiajon päätteeksi. Mutta nyt VG nukahti ja Väisänen teki heti perään toisen maalinsa, kun nuori Miika Raittinen levitti kovalla syötöllä hänet täyteen vauhtiin laitaan.

Seuraava maali kuvasti jälleen ottelua. Naantalilaiset maalasivat hurjalla prosentilla Lujan virheistä.

2-6 –maali syntyi, kun kaksi VG-pelaajaa päästettiin nokitusten Lujan maalissa rehkineen Janne Rantaniityn eteen. Lopputuloksena oli jälleen maali, vaikka Rantaniitty protestoikin maalia potkumaaliksi.

Seuraavien minuuttien aikana tehtiin vielä kolme maalia, joista 3-7 kavennusmaalin teki Miika Raittinen hienolla yksilösuorituksella. Loppuhetkillä  Turkka Hirvineva kaunisteli numeroiksi 4-7.

Lujan  joukkue menetti viime vuoden joukkueestaan useita profiilipelaajiaan ja heidän tilallaan pelaa omia junioreja, joilla ei ole vielä kokemusta aikuisten miesten peleistä. Tappiosta huolimatta peli antoi toiveita paremmasta, sillä aika ajoin peli kulki mallikkaasti. Valmennuskaksikko Ari-Pekka Mäkelä ja Mika Westerberg pystyy varmasti loihtimaan ryhmästä joukkueen, joka lyö miehekkäästi kampoihin jokaiselle sarjan joukkueelle. Osoituksena siitä olkoon vaikka Miika Raittisen tekemät tehot 1+2.