Luja HT uinui ottelun alun

3.10.2010

Lauantai-ilta oli ladattu täyteen odotuksia, kun Pirkkalan Pingviinit saapui Huittisiin kohtaamaan edellisviikonloppuna ensimmäisen voittonsa saavuttaneen Lujan. Pingviineiltä avausvoitto puuttui edelleen. Vierasjoukkue oli valmistautunut hyvin otteluun ja otti kokeneella ryhmällään ohjat haltuunsa heti alusta alkaen voittaen ottelun numeroin 5 – 7 (0-3;2-3;3-1).

Puolustaminen vaikeaa

Kotijoukkueen vaisu pelaaminen heti ottelun alussa aiheutti ongelmia. Pingviinit hyödynsivät jo kahden minuutin pelaamisen jälkeen tilanteen, kun Luja ei saanut toimitettua kiekkoa pois omalta puolustusalueelta. Kiekko pomppi lopulta vierasjoukkueen siniviivalla odottavalle puolustajalle, joka laukoi tarkasti kiekon Lujan maalin yläkulmaan. Lisää lunta tuli tupaan jo seuraavassa vaihdossa, kun Lujan hyökkäys katkaistiin hyökkäyssinisellä ja käännettiin nopeasti 2-1 vastahyökkäykseksi. Hyvä poikittaissyöttö ja tarkka viimeistely vei vastustajan jo 2-0 johtoon.

Vierasjoukkue oli tehnyt hyvin kotiläksynsä ja Lujan hyökkäyksiin lähdöt katkaistiin järjestelmällisesti. Neljännentoista minuutin kohdalla Pingviini-hyökkääjä luisteli puolittain laidasta läpi ja laukoi joukkueensa jo 3-0 johtoon maalissa pelanneen Janne Rantaniityn längistä. Lujan valmennusjohto oli pakotettu herättelemään joukkuettaan vaihtamalla Rantaniityn tilalle maalin Jari Vainion.

Toisen erän alussa Lujan epäonni jatkui edelleen. Ensin kotijoukkue sai joukkuerangaistuksen pelattuaan kuudella kenttäpelaajalla. Selvittyään siitä takaiskuitta hukkasi Lujan kokenut kapteeni kiekon omalla puolustusalueella. Pingviini-karvaajat olivat kärppänä paikalla ja kahdella nollaa vastaan tekivät joukkueelleen neljännen maalin ajassa 25.22.

Tämän maalin jälkeen vierasjoukkueen tempo hieman laski ja kotijoukkue pääsi mukaan peliin. Ottelun puolivälissä kiekko pomppi jo hieman kotijoukkueellekin ja Esa Väisänen sai lyödä kiekon tyhjästä kulmasta sisään Juha-Pekka Vainion ja Miika Raittisen esityöstä. Erän loppu olikin sitten melkoista maali-iloittelua. Ensin Pingviinit teki peräkkäisissä vaihdoissa kaksi maalia Lujan karkeista virheistä vain kolme minuuttia ennen erän loppua. Jonka jälkeen Lujan kavensi tilanteeksi 2-6, kun Samu Syvänen hakkasi kiekon maalin edustapelissä väkisin vastustajan maalivahdin selän taakse.

Vahva takaa-ajo tyrehtyi tyhjään maaliin

Kolmanteen erää Luja HT tuli jo paremmalla asenteella. Vastustaja joutui rikkomaan ja saikin niistä kaksi perättäistä jäähyä. Luja HT:n ylivoimapeli oli läpi ottelun aivan näennäistä ja tehotonta. Jäähyjen jälkeen jälleen hyvin pelannut Miika Raittinen antoi epäitsekkäästi kiekon maalin edessä olleen Esa Väisäsen lapaan, vaikka hänellä oli itselläänkin hyvä maalintekopaikka. Väisänen siirsi kiekon tyhjiin ja Lujan hurmos syttyi. Pingviinien valmennus havaitsi myös tilanteen ja otti aikalisän rauhoittaakseen joukkueettaan. Luja painosti, mutta maalia saatiin odotella vielä hetki. Ottelua oli jäljellä kuusi minuuttia, Lujan ylivoimapeli vihdoin onnistui. Juha-Pekka Vainio laukoi viivasta ja Samu Syvänen runnoi kiekon maaliin. Seuraavassa vaihdossa Esa Väisänen nosti maalin edestä kiekon maalin kattoon ja tilanne oli jo 5-6.

Valmentajakaksikko Ari-Pekka Mäkelä ja Mika Westerberg käyttivät aikalisän kaksi minuuttia ennen päätössummeria ja tasoitusmaalia haettiin ilman maalivahtia. Riskinotto ei nyt tuottanut tulosta, vaan Lujan painostus päättyi vastustajan läpiajoon ja maaliin. Lujan pyristely loppui tähän ja Pingviinit vei ansaitsemansa voiton.

Positiivisellä puolella ottelussa oli jälleen nuorten pelaajien esiintulo. Nuori häkkipää, vuonna -94 syntynyt Niklas Kulmanen pelasi ensimmäisen Suomi-sarja ottelunsa ja selviytyi siitä hyvin. Lisäksi Samu Syvänen kahdella maalillaan oli hyvä, sillä joukkue tarvitsee myös maalintekijöitä Esä Väisäsen lisäksi.

Seuraavaksi Luja HT kohtaa ensi keskiviikkona voitosta voittoon kulkeneen HC Luvian.