Luja HT jatkaa hyviä pelejään

7.11.2010

Suomi-sarjan alkulohkojen tiivis aikataulu on ollut Luja HT:lle huono asia. Nuori joukkue on parantanut viimeisissä otteluissaan huikeasti suoritustaan ja tämänhetkisellä pelillään olisi varmasti napsinut pisteitä vastustajilta paljon enemmän. Viime keskiviikkona Luja kiusasi sarjajohtajaa KooVeetä viimeiseen asti häviten jälleen vain maalilla 3 – 4 (2-2;1-1;0-1) ja voittamalla HC Luvian lauantai iltana vierasottelussa 3 – 6 (1-4;1-1;1-1)

Suomi-sarjan alkulohkojen tiivis aikataulu on ollut Luja HT:lle huono asia. Nuori joukkue on parantanut viimeisissä otteluissaan huikeasti suoritustaan ja tämänhetkisellä pelillään olisi varmasti napsinut pisteitä vastustajilta paljon enemmän. Viime keskiviikkona Luja kiusasi sarjajohtajaa KooVeetä viimeiseen asti häviten jälleen vain maalilla 3 – 4 (2-2;1-1;0-1) ja voittamalla HC Luvian lauantai iltana vierasottelussa  3 – 6 (1-4;1-1;1-1).

Voittomaali nosti sekoitti pelin

Luja HT oli valmistautunut alkusarjan viimeiseen kotipeliinsä huolella. Pakkikalustosta puuttuivat edelleen Juha-Pekka Vainion lisäksi kuumetaudissa olleet Jonne Ylikännö ja Eerikki Nurminen, mutta joukkue ei antanut sen haitata tahtia. Tahtipuikon heiluttajaksi ilmoittautui heti alkuun Esa Väisänen, joka heti ensimmäisessä vaihdossa syöksyi täyteen vauhtiin oikeassa laidassa ja tykitti täydestä vauhdista kiekon etukulmasta sisään.  Lujan painostus jatkui ja mutta joukkue ei pystynyt lisäämään johtoaan ylivoimallakaan. Maalissa pelannut Janne Rantaniitty lannisti KooVeen yrityksiä napsimalla heti ottelun alussa muutaman näyttävän kopin.

KooVee sai pikkuhiljaa koneensa käymään ja  tasoitti pelin erän puolessavälissä.  KooVee-hyökkääjä nappasi purkukiekoksi tarkoitetun kiekon kädellä alas Lujan puolustussinisellä ja syöksyi maalintekopaikkaan sijoittaen kiekon tarkasti yläkulmaan. Luja ei tasoituksesta hätkähtänyt. Liukkaalla jalalla liikkeellä ollut ”köyliöläiskenttä” siirsi Lujan HT:n jälleen johtoasemaan muutamaa minuuttia myöhemmin. Miika Raittinen lähetti loistavalla oman pään avauksella Veli-Pekka Reimanin ylösnousuun oikealta ja hänen siisti lättysyöttönsä tavoitti maalikulmalle syöksyneen Samu Syväsen. Tarkka sijoitus ja katsomo ulvoi  jälleen.

Kokenut KooVee vain kuittasi tilanteen tasoihin minuuttia myöhemmin.

Toisen erän puolivälissä Esa Väisänen vei Lujan jälleen johtoon tarkalla alakulmalaukauksellaan. Pelin kuvaan kuitenkin kuului, että vastustaja tasoitti pelin heti perään ja niin kävi nytkin. Vauhdikkaan toisen erän jälkeen kolmanteen erään siirryttiin tasalukemissa 3-3, vaikka KooVee pääsi yrittämään maalintekoa erän loppuhetkillä kahden miehen ylivoimalla.

Ottelun ratkaisuksi muodostui ajassa 46.34 tuomareiden hyväksymä KooVeen voittomaali. KooVee sai aikaan Lujan maalille melkoisen hässäkän, jonka lopputuloksensa kiekko kaivettiin Lujan maalista. Epäselväksi tilanteen teki vain se, että tuomari oli puhaltanut pilliinsä ennen kuin kiekko oli maalissa. Puhallus oli todennäköisesti vaistomaisesti tullut ennakointi, mutta Lujan pelaajien peliotteen se kadotti. Peli pysyi tasaisena ja Luja HT yritti lopussa vielä vimmatusti. KooVeen maalivahti onnistui torjumaan Lujan muutamat hyvätkin maalintekopaikat ja sarjajohtaja vei pisteet mukanaan Tampereelle.

Tähtisikermä sekosi

HC Luvian piti ottaa helpot pisteet sarjataulukon viimeiseltä Luja HT:ltä. Todella kylmää vettä HC Luvian liigakokemustakin omaavien pelaajien niskaan kaatoi hirmuisessa  liekissä olleen Esa Väisäsen toimesta jo kahden minuutin pelaamisen jälkeen. Jarkko Ekbergin syötöstä Väisänen syöksyi jälleen oikealta sisään ja lämäri täydestä vauhdista upposi jälleen yläkulmaan.

Hetkeä myöhemmin Lujalle tuomittiin hieman heppoisesti kampituksesta jäähy ja Luvia tasoitti tilanteeksi  1-1. Kahdeksan minuutin kohdalla Ekberg kaivoi aloitusvoiton Väisäsen lapaan ja sekuntia myöhemmin kiekkoa kaivettiin jälleen Luvian maalista. Neljää minuuttia myöhemmin tilanne toistui, mutta nyt kiekko pelattiin aloitusvoiton jälkeen oikealle puolustajalle Jonne Ylikännölle, joka laukoi kiekon maaliin ja tilanteeksi 1-3.

HC Luvia yritti ja painosti aika ajoin voimakkaastikin. Torjuntavuorossa ollut Jari Vainio piti Lujan joukkueen pystyssä läpi ottelun ja hänen loistavat torjuntansa siivittivät joukkuetta. Jesse Kutilan maalin edestä tekemä 1-4 maali Valtteri Naskalin syötöstä erän loppuhetkillä pakotti HC Luvian valmentajan vaihtamaan maalivahtinsa toiseen erään.

Tuore maalivahti toi Luvian joukkueeseen lisäpotkua ja etenkin toisen erän puolivälin jälkeen painostus Lujan päässä oli kovaa. Luvia onnistui kolme minuuttia ennen erän loppua tekemään ylivoimalla kavennusmaalin, mutta kompastui nyt tähtipelaajansa Petteri Taskun tulistumiseen. Tasku sai nimittäin ihailla aitopaikalta jäähyaitiosta, kun Esa Väisänen teki ylivoimalla illan kolmannen maalinsa.

Kolmanteen erään HC Luvia kovensi taklauspeliään, mutta ei onnistunut horjuttamaan Lujan peliä. Viimeisen erän puolivälissä HC Luvia onnistui tekemään kavennusmaalin ylivoimalla. Taklauspeli vei joukkueen tähdet ylikierroksille ja kahden pelaajan ulosajot sekoitti joukkueen lopullisesti. Luja pelasi maltillisesti ja Luvian yrittäessä ilman maalivahtia kavennusta kahden miehen ylivoimalla Esa Väisänen pelattiin läpiajoon. Illan neljäs osuma oli tosiasia ajassa 58.15.

Alkusarja päättyy tähän viikonloppuun ja jatkosarjan alkavat muutaman viikon kuluttua otteluohjelmien valmistuttua. Luja ohitti voitollaan Nokian Pyryn, joka jäi näin ollen sarjan viimeiseksi. Lujan pelillisesti hyvät neljä viimeistä ottelua antavat joukkueelle todella hyvän lähtökohdan jatkosarjaan.