Luja HT pelasi hyvin

31.10.2010

Luja HT kohtasi lauantai iltana Pirkkalassa Pingviinit. Pingviineille ottelu oli tärkeä, sillä se on ilmoittanut tavoitteekseen ylemmän jatkosarjan ja sen sijoitus sarjataulukossa oli viivan alapuolella. Luja HT parantaa peli peliltä pelaamistaan joukkueena ja tavoitteena oli nytkin hakea voitto. Kauaksi se ei jäänyt nytkään, sillä illan ottelun olisi voinut voittaa kumpi tahansa. Ottelu päättyi kuitenkin Pirkkalan 4 - 3 (0-2;2-1;2-0) voittoon.

Luja HT kohtasi lauantai iltana Pirkkalassa Pingviinit. Pingviineille ottelu oli tärkeä, sillä se on ilmoittanut tavoitteekseen ylemmän jatkosarjan ja sen sijoitus sarjataulukossa oli viivan alapuolella. Luja HT parantaa peli peliltä pelaamistaan joukkueena ja tavoitteena oli nytkin hakea voitto. Kauaksi  se ei jäänyt nytkään, sillä illan ottelun olisi voinut voittaa kumpi tahansa.

Ottelu päättyi kuitenkin Pirkkalan 4  - 3 (0-2;2-1;2-0) voittoon.

Luja HT johtoasemassa erätauolle

Lujan joukkue on kärsinyt viime peleissä puolustajakaluston vähyydestä. Joukkueen kapteeni Juha-Pekka Vainio ei ole edelleenkään pelikuntoinen. Valmennusjohto Mäkelä ja Westerberg on joutunutkin peluuttamaan Turkka Hirvinevaa puolustajana.

Lujan peli on kuitenkin ollut uomissaan ja joukkue pystyy aika ajoin pelaamaan omaa peliään niin hyvin, että se sekoittaa vastustajien pelin. Niin nytkin, kun Luja HT siirtyi ensimmäisen erän puolivälissä nopeassa tahdissa 2-0 johtoon. Ensin Esa Väisänen laukoi avausmaalin Jarkko Ekbergin ja Kalle Mahlamäen syötöistä ja heti seuraavassa vaihdossa Samu Syvänen lisäsi Lujan kahden maalin johtoon Veli-Pekka Reimanin ja Miika Raittisen syötöistä.

Toisen erän alussa Pingviinit pääsivät kaventamaan ylivoimalla tilanteeksi 1-2. Ottelun puolivälissä Lujalle tarjottiin mahdollisuutta kääntää peli lopullisesti, kun vastustaja otti jäähyjä. Lujan ylivoimapeli ei kuitenkaan onnistunut. Vaikka Antti Nurminen ajassa 31.49 lisäsi Lujan johdon 3-1:teen Kalle Mahlamäen ja Esa Väisäsen syötöistä, hukattiin etu erän loppuminuuteilla Pingviinien tehdessä kavennusmaalin 2-3:een vastahyökkäyksen päätteeksi.

Pingviinit lisäsi kovuutta

Kolmanteen erään lähdettiin Lujan johtoasemassa. Pingviinien toinen maali oli antanut joukkueelle lisäpuhtia ja he tulivat selvästi kovemmalla asenteella jäälle. Kuuden minuutin kohdalla he onnistuivat tasoittamaan tilanteeksi 3-3 ylivoimalla. Peli säilyi tasaisena ja ratkesi vasta minuutti ennen ottelun päätössummeria vastustajan katkaistessa Lujan hyökkäyksenlähdön. Koville Pingviini-valmennus joutui joukkueensa ajamaan voiton saamiseksi, sillä viimeisen erän he pelasivat  kahdella kentällisellä. Luja HT yritti vielä ilman maalivahtia loppusekunnit, mutta tuloksetta.

Kokonaisuudessaan peli oli Lujan kannalta hyvä. Tuomarityöskentely herätti jälleen ihmetystä, sillä monia jäähyjä jäi puhaltamatta tuomarien perustellessa niitä sillä, etteivät he nähneet tapahtumia. Mutta linja oli tasapuolinen molemmille.

Seuraavaksi Luja HT kohtaa ensi keskiviikkona KooVeen Tampereelta kotonaan. Odotettavissa on mielenkiintoinen ottelu, koska Luja HT laittaa varmasti kampoihin lujasti.