Makea voitto Luja HT:lle

26.10.2010

Luja HT pelasi kaksi peliä kotipeliä viime viikolla. Keskiviikko iltana vastustajaksi saapui FPS Forssasta ja lauantaina Nokian Pyry. Molemmat joukkueet ovat joukkueita, jotka Lujan olisi voitettava parantaakseen sijoitustaan sarjataulukossa. Keskiviikkona Luja pelasi hyvin ottelun loppuminuuteille asti, mutta jälleen hetken nukahdus ja vastustaja käytti tilaisuutensa. FPS voitti ottelun 2 – 5 (0-1;2-0;0-4). Lauantaina Luja HT jaksoi pelata vahvasti loppuun asti ja sai tärkeääkin tärkeämmän voiton Nokian Pyrystä numeroin 7 – 4 (2-2;2-1;3-1).

Lauantaina Luja HT jaksoi pelata vahvasti loppuun asti ja sai tärkeääkin tärkeämmän voiton Nokian Pyrystä

numeroin 7 – 4 (2-2;2-1;3-1).

Luja HT pelissä mukana

Forssa-ottelussa Luja HT:n peli-ilme oli hyvä. Vastustaja johti ensimmäisen erän jälkeen 1-0, mutta toisen erän vahva ylivoimapelaaminen käänsi ottelun Lujalle heti toisen erän alussa. Jarkko Ekbergin ja Antti Nurmisen  maalit siivitti kotijoukkueen melkoiseen lentoon, mutta lisämaaleja ei syntynyt.

Kolmannessa erässä Lujan ote säilyi aina erän puoleenväliin. FPS tasoitti pelin 2-2:teen ajassa 49.24 ja vain hetkeä myöhemmin vastustaja teki voittomaalinsa. Luja HT:lle tarjottiin vielä mahdollisuutta ylivoiman muodossa, mutta se hukattiin ottamalla tarpeeton jäähy. Tämän tilanteen FPS hyödynsi ja lisäsi johtonsa jo kahteen maaliin neljä minuuttia ennen ottelun loppua. Ottelun viime sekunneilla tehty FPS:n viimeinen maali oli enää numeroiden kaunistelua.

Nokia –otteluun asetelmat olivat alusta asti jännittyneet. Ravistaakseen apinan niskastaan oli Lujan voitettava ottelu. Nokia oli pelannut vahvasti viimeiset ottelunsa voittamalla KooVeen ja HC Luvian ja nyt jännitteet näkyivät etenkin ensimmäisessä erässä runsaina jäähyinä, jotka tulivat kaikenlaisesta pienestä tökkimisestä.

Maalinteon aloitti NoPy seitsemän peliminuutin kohdalla. Viime peleissä kipinöinyt ”köyliöläiskenttä” Veli-Pekka Reiman-Samu Syvänen-Miika Raittinen kuittasi tilanteen seuraavassa vaihdossa ja toisti temppunsa minuuttia myöhemmin nokialaisten mentyä siinä vaiheessa 2-1 –johtoon. Tällä kertaa tasoitusmaalin tekoon kului vain 13 sekuntia. Köyliöläisten peli-ilo on ollut hienoa katseltavaa ja onnistumiset toivottavasti ruokkivat ketjua seuraavissakin peleissä. Nyt nämä tärkeät maali loivat pohjan Luja HT:n voitolle.

Toiseen erää lähdettiin tasanumeroissa, mutta Lujan heiluttaessa tahtipuikkoa. Vahva peli toi tulosta viiden minuutin kohdalla, kun Jesse Kutila onnistui  hyvän kulmaväännön  jälkeen. Esa Väisänen lisäsi Lujan johdon jo kahteen maaliin, mutta nyt NoPy kavensi tilanteeksi 4-3 heti perään.

Vihdoin onnistumisia myös kolmannessa erässä

Ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet ottivat jäähyjä, mutta NoPy ei päässyt niistä eroon koko ottelun aikana. Samu Syvänen laukoi Lujan 5-3 voittomaalin heti kolmannen erän alussa tasakentällisin, mutta Lujan viisi minuuttia myöhemmin tekemä 6-3 –maali oli jälleen ylivoimamaali. NoPy kavensi tilanteeksi vielä erän puolessa välissä 6-4:ään, mutta aikalisät ja maalivahdin pois ottaminen ei enää auttanut, vaan Luja HT teki viimeisen tyhjään maaliin.

Voiton avaimina ottelussa olivat loppua kohti koko ajan peliään parantanut maalivahti Jari Vainio, tehokas YV-pelaaminen ja köyliöläisten hurjat tehot: Raittinen 1+3, Reiman 2+0 ja Syvänen 1+3. Unohtaa ei myöskään sovi koko joukkueen esitystä. Nyt viimeisen erän kohtalokkaat virheet jäivät tekemättä.

Seuraavaksi Luja HT kohtaa vierasottelussa Pirkkalan Pingviinit ensi lauantaina.