Luja HT teki täyden päivätyön, voitto tuli!

7.12.2010

Lauantai-iltana Luja HT:n vastustajaksi saapui huittislaisille entuudestaan tuntematon Alavuden Palloveikkojen joukkue. APV ei ennen ottelua ollut voittanut karsintasarjassa vielä yhtään ottelua, joten Lujan arveltiin voittavan ottelun helposti. Toisin kävi. APV pelasi viisaasti ja äityi viimeisessä erässä armottomaan taisteluun. Kotijoukkueen päästi pälkähästä Miika Raittinen, joka viimeisteli voittomaalin vain muutamaa minuuttia ennen ottelun loppua. Ottelu päättyi Luja 4 – 3 (3-1;0-1;1-1) voittoon.

Vauhdikas ensimmäinen erä

Luja HT aloitti ottelun väkevästi ja APV oli vastaanottavana osapuolena. Veli-Pekka Reiman maalasi kolmen ja puolen minuutin kohdalla Turkka Hirvinevan syötöstä kotijoukkueen avausmaalin. Ja kun Juha Ruohomaa tykitti viivasta Lujan 2-0 johtoon kolme minuuttia myöhemmin, odotti katsomo jo samanlaista yhteenpäähän peliä, kuin edellinenkin Lujan kotiottelu oli.  APV ei kuitenkaan luovuttanut, vaan hyödynsi kotijoukkueen löysän puolustusalueen pelaamisen ja kavensi tilanteeksi 2-1 yhdeksän peliminuutin kohdalla.

Ilo oli lyhytaikaista, sillä jo seuraavassa vaihdossa Lujan Kalle Pelli sai Juha Ruohomaalta vapauttavan syötön omalta puolustusalueelta toiseen laitaan. Nopea laiturin lyöntilaukaus heti hyökkäyssinisen jälkeen upposi maalin takayläkulmaan ja APV-luotsi oli pakotettu ottamaan aikalisä,  kun ensimmäistä erää oli pelattu puolet.

Puhe tehosi ja Alavuden puolustuspeli parani huomattavasti. Lujan hyökkäysten päättämisen laatu sen sijaan heikkeni ja tulosta ei syntynyt hyvistäkään paikoista. Toisessa erässä Luja HT pääsi yrittämään viisi kertaa ylivoimalla, mutta erän ainoan maalin teki APV rangaistuskuljetuksesta – pelatessaan vajaalla.

Tärkeä voitto

Kolmanteen erään Alavus lähti selkeästi kovemmalla asenteella. Kaksi ensimmäistä erää he puolustivat ja nyt oli aika iskeä. Lujan peli sekosi totaalisesti vastustajan taklatessa ja voittaessa kaksinkamppailut. Kun päätöserää oli pelattu viisi minuuttia, onnistui APV tekemään vahvan maalinedustapelin jälkeen tasoitusmaalin. Ja vauhti sen kuin kasvoi. Lujan maalissa pelannut Janne Rantaniitty piti joukkuetta pystyssä ja onneksi hänellä oli onni myötä.

Ottelun loppua kohti mentäessä vastustajan innokas vyörytys Lujan maalia kohti kostautui ja maalivahdin päälle ajaminen toi heille rangaistuksen. Lujan kateissa ollut ylivoimapeli toi nyt tulosta, kun  Miika Raittinen löi rebound-kiekon vastustajan kautta sisään ajassa 57.59. Yksi sykähdyttävä hetki oli vielä tulossa, kun toinen vastustaja tolppalaukauksista kääntyi onneksi ulospäin aivan erän loppuhetkillä.

Luja HT:n peliajatus katosi täydellisesti kolmannessa erässä. Runsas ylivoimapelaaminen toisessa erässä kuormitti samoja pelaajia ja kolmannessa erässä kuormitus alkoi näkyä.  Vastustajan taktiikka oli hyvin laadittu ja ottelu oli lähellä kääntyä heidän voitokseen. Luja HT:lle tappio olisi ollut katasrofi, vaikka sarja on vasta aluillaan. Positiivista ottelussa oli vain sen voittaminen.  Seuraavaksi Luja HT kohtaa sarjan tämänhetkiset kärkijoukkueet ja silloin jokaisen pelaajan asenne pitää olla kohdallaan. Seuraava ottelu lauantaina Vaasassa Red Ducksia vastaan on kova mittari.