Luja HT vahva Vaasassa!!

13.12.2010

Luja HT:n matka suuntautui sunnuntai päiväksi Vaasaan kohtaamaan paikallinen Red Ducks. Pitkä matka on aina haaste joukkuepeleissä, sillä valmistautuminen saattaa mennä hieman pieleen. Lujalle näin ei käynyt, sillä joukkue haki pisteet kotiin maalein 2 – 3 (1-1;1-2;0-0).

Luja HT:n matka suuntautui sunnuntai päiväksi Vaasaan kohtaamaan paikallinen Red Ducks. Pitkä matka on aina haaste joukkuepeleissä, sillä valmistautuminen saattaa mennä hieman pieleen. Lujalle näin ei käynyt, sillä joukkue haki pisteet kotiin maalein  2 – 3 (1-1;1-2;0-0).

Luja hallitsi ensimmäistä erää

Red Ducks on aloittanut karsintasarjan hyvin ja oli sarjataulukossa Lujan yläpuolella ennen ottelua. Luja HT:llä ei ollut varaa lähteä otteluun puolivaloilla. Luja ottikin muutaman minuutin hämmästelyn jälkeen ohjat käsiinsä ja oli selkeästi hallitseva osapuoli ottelun alun. Red Ducks ei onnistunut maalinteossa, vaikka pääsi neljännellä peliminuutilla yrittämään jopa kahden miehen ylivoimalla.

Ensimmäinen maali syntyi viidentoista minuutin pelaaminen jälkeen, kun Turkka Hirvineva onnistui hyökkäyspään karvauksen jälkeen Veli-Pekka Reimanin syötöstä laukomaan kiekon kääntölaukauksella Ducks-veskarin selän taakse. Ilo jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä kotijoukkue tasoitti pelin vain minuutin pelin jälkeen.

Toiseen erään Red Ducks tuli selkeästi kovemmalla otteella. Luistelutempo koveni ja he onnistuivat siirtymään 2-1 johtoon ottelun 27. minuutilla. Esa Väisänen tasoitti pelin ottelun puolivälissä Jarkko Ekbergin ja Samu Syväsen syötöstä. Maali syntyi jälleen vahvan hyökkäyspään pelaamisen tuloksena.  Lujan maalissa Jari Vainio piti joukkuettaan pystyssä torjuen varmasti Ducksien laukaukset. Erän loppupuoliskolla Luja pääsi yrittämään minuutin ajan lisämaalin kahden miehen ylivoimalla. Se ei onnistunut, mutta yhden miehen ylivoimalla Veli-Pekka Reiman onnistui  Miika Raittisen ja Antti Nurmisen syötöistä laukomaan suoran hyökkäyksen päätteeksi Lujan  3-2 johtoon ajassa 37.33.

Kolmannen erän Luja taisteli

Kolmanteen erää lähdettiin Luja johtoasemassa. Erän ainoat tilastomerkinnät tulivat Lujan kahdesta viimeisen kolmen minuutin aikana ottamista jäähyistä sekä Ducksien aikalisästä ja maalivahdin poisotosta.

Luja HT pelasi läpi ottelun varmaa ja virheetöntä peliä onnistuen myös alivoimapelissä. Jari Vainion torjui perusvarmasti ja teki muutaman huipputorjunnan.

Ottelu oli Lujan kauden tähän asti pelaamista peleistä yksi parhaista. Vainion lisäksi ottelussa onnistui energisellä pelillään Kalle Pelli, vaikka ei tilastoihin päässytkään. Ottelulle olikin luonteenomaista hyvä peruspelaaminen molemmilta joukkueilta. Luja HT:n pelaajat toteuttivat valmentajiensa laatimaa pelikirjaa nöyrästi ja osoitti kypsää pelaamista kolmannessa erässä varmistaessaan vain yhden maalin johtoasemaansa. Syystäkin valmennuskaksikko Ari-Pekka Mäkelä ja Mika Westerberg oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

Seuraavaksi Luja HT kohtaa sarjaa edelleen johtavan Keuruun Pallon ensi lauantaina Huittisissa.