Luja HT kärsi karvaan tappion

17.1.2011

Luja HT himoitsi voittoa viime kohdatessaan Forssan Palloseuran viime keskiviikkona kotonaan. Edellisen NoPy-ottelun jälkeen puolustusta oli tiivistetty, mutta vieläkin omissa soi liian usein. Hyvää ottelussa oli, että nyt maalinteossa onnistuivat miehet, jotka eivät ole maaleilla mässäilleet. Kolmella tehdyllä voittaisi kyllä, ellei vastustaja tekisi enempää. Ottelu päättyi tasaisen ja vauhdikkaan pelaamisen päätteeksi vieraille 3 – 4 (2-1;1-2;0-1).

Dramaattinen alku

Vuodesta toiseen ykköskenttänsä voimalla jyräävä FPS oli valmistautunut myös huolella otteluun. Ottelu ei ollut vielä vanhentunut minuuttiakaan, kun vastustaja iski Lujan maalissa pelanneen Janne Rantaniityn jo kertaalleen torjuman kiekon verkon perille. Hetkeä myöhemmin yleisö haukkoi jälleen henkeään, kun forssalaiset painoivat pelin väen väkisin Lujan päätyyn. Rantaniitty seisoi kuitenkin viimeisenä lukkona maalillaan ja torjui kiekon, vaikka ei aina sitä nähnytkään.

Hetki hetkeltä Luja HT pääsi peliin kiinni ja sai erän puolessavälissä tilaisuutensa. Samu Syvänen jakoi kulmasta kiekon siniviivalle Miikka Valtaselle, joka lähetti ranteella kiekon kohti vastustajan maalia. Oikea-aikaisesti maalivahdin edessä ollut Kalle Pelli ohjasi kiekon ohi loistavan torjuntapelin pelanneen Toni Pohjosen ja tilanne oli tasan 1-1.

Peli aaltoili päästä päähän ja etenkin FPS hukkasi aivan avoimia maalintekopaikkoja. Kolme minuuttia ennen erän loppua Veli-Pekka Reiman lähetti armeijan harmaisiin maanantaina astuneen Miika Raittisen täyteen vauhtiin oikeaan laitaan. Raittinen imi puolustajan itseensä ja lätytti kulmasta loistavasti maalin takatolpalle Jesse Kutilalle, joka löi kiekon tolpan juuresta sisään.

Toiseen erään lähdettiin Lujan johtoasemassa ja nyt tahtipuikkoa heilutti kotijoukkueen kolmoskenttä. Veli-Pekka Reiman laidoillaan Kutila ja Raittinen loivat paikkoja, mutta maaliin asti ei saatu. Ei hyvistäkään paikoista. Erän neljännellä minuutilla Forssan Juha-Pekka Koistinen haki kokeneen pelurin tavoin vapaan paikan Lujan puolustuslinjan välistä ja karkasi läpiajoon. Syöttö toiseen laitaan ja jälleen Rantaniitty oli voimaton. Luja jatkoi painostamistaan, mutta nyt Luja hukkasi lukuisat maalintekopaikkansa. Sen sijaan forssalaisten onnistui ottelun puolivälissä ujuttamaan kiekko pienestä kulmasta maaliviivan yli ja he johtivat jälleen 3-2.

Hetken löysä pelaaminen kostautui

Toisen erän lopussa Lujan Samu Syvänen  luisteli oikeasta laidasta läpi ja laukoi täydestä vauhdista kohti FPS:n maalia. Ensimmäisen maalivahti torjui, mutta Syvänen iski oman ripari-kiekkonsa saman tien maaliin tasoittaen pelin 3-3:een.  Ottelu oli jälleen täysin auki päätöserään lähdettäessä. Lujan peli kulki ja etenkin Antti Nurminen oli liekeissä, mutta maalia ei vain saatu aikaiseksi. Kolme minuuttia ennen ottelun loppua FPS iski. Lujan puolustus laski Forssan J-P Koistisen liian vapaasti puolustusalueelle ja Rantaniityn torjuma kiekko iskettiin paluukiekosta sisään.  Luja yritti erän loppuun asti voimallisesti, mutta pisteet matkasivat Forssaan.

Lujan nuori joukkue on kovan paikan edessä kokeneita vastustajia vastaan pelatessaan. Virheet hyökkäys- ja keskialueella kostautuvat ja päättyvät ylivoimahyökkäysten seurauksena maaleihin. Ottelu sarjakärkeen siirtynyttä Palloseuraa vastaan osoitti, että joukkue pystyy pelaamaan hyvää kiekkoa, mutta voittaminen edellyttää pelaamista täydet kuusikymmentä minuuttia.