Onnetar hylkäsi Luja HT:n

1.2.2011

HT pelasi viime torstaina ottelun sarjan heittopussia Urjalan Sisu-Kiekkoa vastaan Urjalassa ja voitti ottelun selvästi 2 – 12 (1-4;0-4;1-4). Lujan hyvä peliesitys herätti suuria toiveita seuraavaan kotiotteluun Vaasan Red Ducksia vastaan. Sunnuntaina pelattu ottelu oli vielä kaksikymmentä sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä kotijoukkueen hallinnassa, mutta silloin maailma romahti. Vastustajan hyökkääjän Lujan maalin takaa maalille heittämä kiekko kimposi oman pelaajan luistimista maalissa pelanneen Jari Vainion längistä sisään. Pelin hallinta kääntyi ja lopullisen sinetin Red Ducks löi jatkoajalla. Red Ducks voitti ottelun 3 – 4 (1-0;0-2;2-1;0-1).

 

Luja  

Kotijoukkue pelasi hyvän ensimmäisen ja kolmannen erän

 

Luja HT oli valmistautunut hyvin Red Ducksin kohtaamiseen. Molemmat joukkueet pelasivat tarkkaa puolustuspeliä alusta asti ja molempien joukkueiden maalivahdit olivat vedossa. Ensimmäistä maalia jouduttiin pitkään, kunnes Antti Nurminen kiersi siniviivalla ohi laukauksen eteen heittäytyvän vastustajan.

Muutamalla potkulla hän ajoi nopeasti kohti maalia ja siirsi kiekon sivulle Turkka Hirvinevalle, joka laukoi kotijoukkueen 1-0 johtoon ajassa 12.53.

Toisessa erässä Lujan peli aukesi liikaa ja vastustaja oli hallitseva osapuoli. Ajassa 25.26 Red Ducks puolustaja koppasi Lujan puolustusalueelta nostetun kiekon alas ja luisteli kenenkään estämättä takasin hyökkäysalueelle. Tarkka laukaus takatolpan juureen tasoitti tilanteeksi 1-1. Luja oli aika ajoin helisemässä, mutta Red Ducksin johtomaali syntyi vasta 33.17.

Toisella erätauolla valmennuskaksikko Ari-Pekka Mäkelä ja Mika Westerberg sai loihdittua joukkueeseen uuden vaihteen sisään. Kolmannen erän alun alivoimista selvitettiin hyvällä alivoimapelaamisella ja kun Red Ducks otti niiden jälkeen jäähyn, sai Luja HT tilaisuutensa. Ajassa 43.39 Jarkko Ekberg vapautti  Markus Kankaanrannan, joka laukoi tarkalla vedolla kiekon yläkulmaan tasoittaen pelin. Molempia joukkueita hämmästyttänyt linja rangaistuksista sai jatkoa. Luja onnistui edelleen alivoimissaan ja Red Ducks pelaajan istuessa rangaistusaitiossa iski Luja HT. Veli-Pekka Reimanin laukoma kiekko kimposi Miika Raittinen ulottuville ja hän napautti kiekon verkon perille ajassa 52.37.  Pian maalin jälkeen kotijoukkueella oli muutama hyvä paikka lisätä johtoaan, mutta kiekkoa ei saatu edes edessä olevaan tyhjään maaliin. 

Luja pelasi varmasti ja toimitti kiekkoa vastustajan kenttäpäätyyn. Kunnes harmittomalta näyttänyt yksinäisen Red Ducks pelaajan säntääminen irtokiekon perään Lujan maalin taakse vei Lujalta jo varmalta näyttäneen voiton.  Pettymys oli niin suuri, että vaasalaisten oli oikeastaan helppo työ viimeistellä hyvä peli-iltansa jatkoaikamaalilla. Etenkin, kun se tehtiin ylivoimalla.

 

Lujalla haastava loppusarja

 

Lujan vahvistuksena neljässä ottelussa pelannut Markus Kankaanranta palaa Tuton vahvuuteen ja jättää Lujan vahvuuteen ison aukon.  Luja HT:n seuraava ottelu on vierasottelu sarjakakkosta  KeuPaa vastaan Keuruulla. Lujalla on haastava tilanne, sillä Suomi-sarjapaikan säilyttämiseksi on joukkueen voitettava sarjataulukossa yläpuolella olevia joukkueita ja niiden lisäksi otettava voitot myös alapuolella olevilta. Seuraavien kahden ottelun merkitys korostuu – etenkin, kun Keuruun ottelun jälkeen Luja HT kohtaa Nokina Pyryn. Lujalla on kuitenkin pelannut hyviä otteluita, mutta hävinnyt pelin pienien virheiden seurauksena. Red Ducks häviö oli juuri sellainen. Mitään painokelpoista kommenttia ei valmennusjohdolta herunut ottelun jälkeen. 

 

Jaromir