Luja HT pyristeli Nokian Pyryä vastaan tuloksetta

9.1.2011

Luja HT:n Suomi-sarjan karsintasarjan ottelut jatkuivat viime lauantaina Nokialla Pyryä vastaan. Sarjan kärkiviisikon pelit ovat tasaisia ja otteluiden voittaminen on monesti pienistä asioista kiinni. Ottelussa Lujalla oli hyvä ensimmäinen erä, mutta toisen erän virheet kostautuivat ja NoPy pääsi niskan päälle voittaen ottelun lopulta selvästi 7 – 4 (1-2;2-0;4-2).

Rikkonainen toinen erä ratkaisi

Hyvä valmistautuminen auttoi Lujaa ottelun alussa. Takaisin kaukaloon vertyneen Mikko Rantasen alkuminuuteilla ottama jäähy ei kostautunut, vaan Antti Nurminen vei Lujan avausmaalilla johtoon jo kuuden minuutin pelaamisen jälkeen. NoPy tasoitti pelin heti perään ja kamppailu jatkui tasaisena. Kahdentoista minuutin kohdalla Miika Raittinen vei Lujan jälleen johtoon  Antti Nurmisen ja Turkka Hirvinevan syötöistä ja pelin hallinta oli Lujalla.

Lujalaisten luistin kulki ja nokialaiset joutuivat heidän liikettään koukkaamalla. Lujan ylivoimapeli ei kuitenkaan tuottanut lukuisista tilaisuuksista huolimatta tulosta koko ottelun aikana. Toisen erän alussa tapahtui sitten se, mikä usein vääjäämätöntä. Joukkue, joka painostaa ei pysty tekemään maalia ja vastustaja tilaisuuden saadessaan maalaa välittömästi. NoPy tasoitti pelin ensin 2-2:teen ajassa 25.33 ja teki minuuttia myöhemmin johtomaalinsa Turkka Hirvinevan istuessa henkilökohtaista kymmenen minuutin käytösrangaistustaan. Toisen erän lopulla Lujalle tarjottiin mahdollisuutta tasoittaa peli ylivoimalla, mutta yritykset kilpistyivät viimeistään hyvin pelanneeseen vastustajan maalivahtiin.

Kotijoukkueen pelasi vahvasti viimeisen erän

Ottelun kannalta käänteentekeväksi hetkeksi muodostui Luja epäonni kolmannen erän alussa. Lujan pelatessa ylivoimalla joukkueen kapteeni Juha-Pekka Vaino laukoi viivasta loistavan vedon kohti vastustajan maalin vasenta  yläkulmaa. NoPyn maalivahti oli täydellisessä maskissa, eikä nähnyt lähestyvää kiekkoa. Kiekko osui kuitenkin hänen mailansa varteen kilven yläpuolella ja tasoitusmaali jäi syntymättä. NoPy kesti alivoimansa ja  Lujan hyökkäysalueen virheen seurauksena jälleen tilaisuutensa.  Nopea vastahyökkäys ja NoPy johti jo 4-2, kun viimeistä erää oli pelattu 42.00.

Hetkeksi Lujan selkäranka taipui ja kotijoukkue lisäsi johtonsa muutamaa minuuttia myöhemmin jo kolmeen maaliin. Luja yritys ei kuitenkaan loppunut, vaan nuori joukkue jatkoi taisteluaan. Samu Syvänen maalasi ajassa 46.03 Kalle Mahlamäen syötöstä herätellen joukkueen toiveita takaa-ajosta. Toisen erän erikoispelaaminen ja peluuttamisen sekoaminen Hirvinevan jäähyn aikana toi kuitenkin liikaa painolastia. NoPy käytti jälleen pienet pelilliset virheet hyväkseen ja nopeasti kaksi lisämaalia päätöserän puolivälissä lopettaen Luja HT:n pyristelyt. Turkka Hirvinevan loppuminuuteilla tekemä kavennusmaali alivoimalla oli enää pelkkää kosmetiikkaa.

Luja HT ei onnistunut ottelussa millään osa-alueella. Seitsemän kiekon uppoaminen maalivahdin selän taakse kertoo sekä maalivahtipelin, että puolustuspelin epäonnistumisesta. Lisäksi maalinteko tuottaa edelleen tuskaa. Yhtä tehtyä maalia kohti tarvitaan liian monta yritystä. Seuraavaan otteluun Lujan on ainakin tiivistettävä puolustuspeliään. Yhdelläkin tehdyllä maalilla voittaa, kunhan oma pää pidetään nollilla. Näytön paikka on heti keskiviikkona, kun Luja HT:n vieraaksi saapuu Forssan Palloseura.