Luja HT palasi voittojen tielle!

24.1.2011

Markus Kankaanrannan hankkiminen maalintekijäksi joukkueeseen palautti Luja HT:n jälleen voittokantaan. Kahdessa pelaamassaan ottelussaan Kankaanranta on tehnyt jo neljä maalia. Ensimmäisessä ottelussa Karhu HT:tä vastaan maalit eivät riittäneet voittoon, mutta toisessa ottelussa Alavuden Pallo-Veikkoja vastaan Luja HT pelasi joukkueena hyvin ja ansaitsi voittonsa. Tiukan ottelun Luja HT voitti lopulta 4 – 5 (1-2;2-2;1-1).

Hyvä ensimmäinen erä takasi voiton

Jesse Kutila aloitti ottelun pirteästi kuten koko joukkuekin laukomalla Lujan jo kolmen minuutin pelin jälkeen 0-1 –johtoon. Kotijoukkue APV oli vaikeuksissa ja joutui ottamaan jäähyjä, joka kostautui erän puolivälissä. Ajassa 11.52 Jarkko Ekberg vei Markus Kankaanrannan ja Juha-Pekka Vainion syötöistä Lujan ylivoimalla jo 0-2 johtoon. Lujan peliä häirinneet mustat hetket olivat koitua turmaksi nytkin. Miika Raittinen sai korkeasta mailasta 2+2 minuutin rangaistuksen ja kotijoukkue pääsi kaventamaan tilanteeksi 1-2. Erän loppuun Luja otti vielä kaksi jäähyä, mutta ne joukkue selvitti takaiskuitta.

Toisen erän alkupuoliskolla APV jäähyili vuorostaan ja Luja ei jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä. Maalintekijänä oli nyt Markus Kankaanranta ja syöttäjinä Jarkko Ekberg ja J-P Vainio. Ottelun puolivälissä tuli Luja HT:lle jälleen synkkä jakso. Kaksi perättäistä jäähyä ja kaksi perättäistä YV-maalia toi kotijoukkueen tasalukemiin. Maalien välissä Markus Kankaanrannalla oli tilaisuus kasvattaa Lujan johtoa, mutta vastustajan maalivahti vei tällä kertaa pidemmän korren. Kankaanrannalla suotiin kuitenkin uusi tilaisuus neljä minuuttia ennen toisen erän loppua. Tätä tilaisuutta Kankaanranta ei hukannut vaan veivasi kiekon verkon perukoille. Luja johti päätöserään lähdettäessä jälleen maalilla.

Erikoistilannemaalit ratkaisivat pelin

Kolmannen erän alussa kotijoukkue APV sai myös kaksi perättäistä jäähyä. Jälkimmäisen jäähyn ylivoimapelissä Miika Raittinen antoi loistavan syötön Antti Nurmiselle, joka vei Lujan 5-3 johtoon. Tämä maali jäi lopulta voittomaaliksi, kun APV onnistui minuuttia myöhemmin kaventamaan tilanteeksi 4-5.

Luja HT pelasi ottelun viimeisen kymmenminuuttisen varmasti ja kotijoukkue APV turhautui tehottomuuteensa. Maalivahdin poisotto ei auttanut muuhun kuin, että  loppusekuntien nujakoinnissa APV:llä oli miesylivoima.

Lujalla oli ottelussa tehdyn viiden maalin lisäksi paikkoja useammankin maalin tekemiseen. Lujan ykköskentän parivaljakko Jarkko Ekberg-Markus Kankaanranta oli tehokas ja puolustuksen uusi kasvo Rene Kaupinharju pelasi myös vahvasti. Valmennuskaksikon Ari-Pekka Mäkelä ja Mika Westerberg on kuitenkin edelleenkin syytä löytää lääke joukkueen 60 minuuttia kestävään tasaiseen peliesitykseen. Mustat hetket ovat vaivanneet joukkuetta ja vieneet mahdollisuudet voittaa otteluita. Seuraavaksi Luja HT kohtaa vieraissa Urjalan Sisu-Kiekon. Todellinen koitos on kuun lopulla pelattava kotiottelu Vaasan Red Ducksia vastaan.