Luja HT hävisi taistellen Vaasassa

6.3.2011

Luja HT kohtasi lauantai iltapäivällä lohkossa kolmantena olevan Red Ducksin. Molemmat joukkueet halusivat voittoa, sillä vaasalaisten pistejohto ei kuitenkaan ole riittävä kaiken mennessä pieleen. Luja HT kaipasi voittoa saavuttaakseen edes Suomi-sarjan karsintarajan. Luja HT taisteli ja yritti loppuun asti. Se ei kuitenkaan tällä kertaa riittänyt, vaan Luja HT hävisi ottelun niukasti maalein 3 – 2 (2-0;0-1;1-1).

Lujalla huono ensimmäinen erä

Vaikka Luja HT valmistautui otteluun pitkä ajomatkan jälkeen huolellisesti, ei ensimmäinen erä mennyt aivan suunnitelmien mukaisesti. Joukkue roikkui jotenkuten pelissä mukana avauserän loppuminuuteille asti. Sitten Red Ducks iski nopeasti kaksi maalia ja erätauolle siirryttiin 0-2 tilanteessa.

Toisen erään Lujan valmennusjohto Ari-Pekka Mäkelä – Mika Westerberg sai taiottua jälleen tekemisen meininkiä. Lujan avausmaali syntyi juuri ennen ottelun puoltaväliä, kun Veli-Pekka Reiman laukoi ylivoimalla Mikko Rantasen ja Miika Raittisen syötöistä tilanteeksi 2-1. Aika ajoin Lujan peli kulki näyttävästi, mutta tasoitusmaalia ei vain saatu aikaiseksi.

Heti kolmannen erän alkuun Lujan puolustus haparoi ja Red Ducks käytti tilanteen hyväkseen tekemällä kolmannen maalinsa. Luja HT taisteli ja yritti vimmatusti kavennusta. Kavennusmaali syntyikin, mutta auttamattomasti liian myöhään. Miika Raittinen onnistui maalaaman kymmenen sekuntia ennen loppusummeria Lujan pelatessa ilman maalivahtia.

Lujan maalissa Janne Rantaniitty pelasi hyvän pelin, mutta viidellä puolustajalla pelanneella Lujalla oli vaikeuksia päästä aika ajoin hyökkäyksiin. Samoin vaarallisten maalitekopaikkojen luominen on hirveän työn takana.

Seuraavaksi Luja HT kohtaa Keuruun Pallon Huittisissa ensi lauantaina.