Jälleen katkera tappio Luja HT:lle

13.2.2011

Luja HT kohtasi perjantai-iltana suurilukuisen kotiyleisön edessä tärkeässä ottelussa Nokian Pyryn. Tammikuun ensimmäisessä ottelussa Luja HT hävisi vieraissa 2-7 ja nyt oli revanssin aika. Ottelu alkoi hyvin, kun Samu Syvänen teki avausmaalin kahden ja puolen pelatun minuutin jälkeen. Mutta siihen Lujan vauhti sitten loppuikin. Joukkue taisteli loppuun asti, mutta ottelun voitti lopulta jatkoajalla NoPY tuloksella 4 – 5 (1-2;1-1;2-1;0-1).

Nokialle annettiin maalipaikat

Luja HT aloitti ottelun hyvin, mutta avausmaalin jälkeen NoPy otti nopeasti pelin hallinnan itselleen. Nokialaisten tasoitus 1-1:teen syntyi ajassa 4.41, kun vastustaja painoi pelin väkisin Lujan kenttäpäätyyn ja laukaus melko täydellisen maskin takaa painui verkon perukoille.  Seuraava takaisku kotijoukkueelle koitti ensimmäisen erän puolivälissä, kun viivasta lauottu kiekko pomppasi maalissa pelanneen Janne Rantaniityn räpylän kautta maaliin. Onneksi Luja HT pystyi tässä vaiheessa hieman ryhdistäytymään -  tosin valmentajien Ari-Pekka Mäkelä ja Mika Westerberg  hirveän huutamisen jälkeen. Kotijoukkue saikin pelistä jälleen otteen erän loppua kohti mentäessä.

Toisen erän alku oli tasaista vääntämistä ja molempien joukkueiden pelillinen tempo laski. Ottelun puolivälissä Luja HT teki karkean vaihtovirheen ja NoPy palautti pitkällä syötöllä purkukiekon vapaaseen laitaan vapauttaen laitahyökkääjänsä läpiajoon. Ottelun parhaana palkittu Nokian Juho Hyvärinen ei erehtynyt, vaan latoi kiekon yläputken alle.

Luja HT:n onneksi  2-3 kavennusmaalin tekoon ei tarvittu kuin neljätoista sekuntia. Jussi Mäkelä kaivoi aloitusvoiton NoPy-päädyssä Kalle Pellille, joka laukoi suoraan kiekon NoPyn maalivahdin kautta maaliin. Maalin merkitys oli, että Nokia ei karannut jo tässä vaiheessa karkumatkalle, sillä erän loppu oli NoPyn melkoista pyöritystä.

Luja HT heräsi viimeiselle kympille

Kolmanteen erään Luja HT tuli jälleen pirteämmin. Kolmen minuutin pelaamisen jälkeen Jonne Ylikännölle jätettiin väylä nousta keskeltä läpi. Ylikännö hyödynsi tilan ja laukoi viivasta tulisella lämärillä yläkulmaan. Katsomo hurrasi 3-3 tasoitusmaalia ja kotijoukkue sai lisää virtaa peliinsä.

Kolme minuuttia myöhemmin tuli jälleen takaisku. Läpisyötöksi omasta päästä tarkoitettu kiekko karkasi puolustajan lavasta ja vastustaja sai kiekon haltuunsa helposti Lujan puolustusalueen siniviivan väärällä puolella. Nopea syöttö maalin kulmalle antoi vastustajalle tilaisuuden lyödä kiekko tyhjiin ja tilanne oli 3-4.

Kotijoukkueen tuska kasvoi lisää hetkeä myöhemmin, kun Lujan Kalle Pelli hankki itselleen ottelurangaistuksen potkaistuaan vastustajaa. Luja HT:n alivoimapeli oli kunnossa ja joukkue selvisi takaiskuitta viiden minuutin vajaalla pelaamisen. Alivoiman päätyttyä ja valmentajien saatua kentällisen jälleen uuteen kuosiin alkoi takaa-ajo. Turkka Hirvineva kaivoi kiekon hyökkäyspään maalin takana haltuunsa ja syötti maalin eteen Jarkko Ekbergille. Tarkka sijoitus takayläkulmaan toi Lujan jälleen tasoihin ajassa 54.04 ja nyt NoPy tuntui jäävän jalkoihin. Luja HT pelasi kolmannen erän jälkimmäisen puoliskon todella vahvasti ja olisi ansainnut voittomaalin.

Varsinainen peliaika päättyi kuitenkin tasalukemiin ja sitä seurasi jatkoaika. Tuomarikaksikon ailahteleva linja sai jatkoa jatkoajalla, kun Lujan Antti Nurminen sai koukkaamisesta jäähyn. NoPy pääsi pelaamaan neljällä kolmea vastaan, eikä jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Viime kaudella Lujassa pelannut Vili Matikka pääsi lähietäisyydelle ja laukoi kiekon maaliin voiton merkiksi. Kuvaavaa oli, että koko Nokian joukkue ryntäsi kentälle onnittelemaan maalintekijää. Voitto oli ollut kovan työn takana.

Lujan kannalta tappio oli suuri pettymys. Ottelun jälkeen oli joukkueen valmentajan Ari-Pekka Mäkelän mietteet melko synkät. Joukkueen peliesitys ei tyydyttänyt lainkaan. Viimeisen kymmenen minuutin pelaaminen ei riitä – voittamiseen tarvitaan koko ottelun kestävä ehjä suoritus. Koko joukkueelta.

Seuraavaksi Luja kohtaa sarjajohtajan FPS:n vieraissa ensi perjantaina.