Luja HT takaisin voittojen tielle

27.2.2011

Luja HT kohtasi perjantai-iltana kotihallissaan sarjan viimeiseksi jumiutuneen Urjalan Sisu-Kiekon. Edellisviikonloppuna Luja HT romahti täysin hävittyään ensin tiukan taistelun jälkeen FPS:lle Forssassa ja sen jälkeen sunnuntaina Karhu HT:lle kotonaan. 1 – 11 –tappio porilaisille tarkoittaa käytännössä sitä, että haaveet Suomi-sarja paikan säilyttämisestä edellyttävät muiden epäonnea. Voitto USiKista pitää kuitenkin haaveen elossa. Luja HT voitti Sisu-Kiekon ylivoimaisesti 7 – 0 (2-0;2-0;3-0).

Loukkaantumiset vaivaavat Lujaa

Lähtökohdat Sisu-Kiekko otteluun olivat Lujan kannalta kaksijakoiset. Vastustaja tiedettiin heikoksi , mutta kotijoukkueen itseluottamuksen hukkuminen edellisessä ottelussa huolestutti varmasti joukkueen valmentajia. Joukkueen kapteeni  Juha-Pekka Vainio on edelleen sivussa Aki Keskisen tavoin loukkaantumisen vuoksi. Heidän kokemustaan olisi todellakin kaivattu edellisissä peleissä, mutta varmasti myös  tässäkin pelissä.

Valmennuskaksikko Ari-Pekka Mäkelä ja Mika Westerberg täydensivät joukkuettaan seuran omista junioreista ja ottelussa debytoi ensimmäisessä miesten ottelussaan  B-juniori-ikäinen Olli-Matti Rehakka.

Luja HT otti ottelun alun rauhallisesti ja kun USiKi otti ensimmäisen jäähynsä kolmen ja puolen minuutin pelaamisen jälkeen, sai Luja HT tilaisuutensa. Kiekko pelattiin viivaan oikealle puolustajalle Antti Nurmiselle, joka näki aukon oikean tolpan juuressa. Tarkka laukaus ja Luja sai kaipaamansa avausmaalin.

Peli siirtyi Lujan hallintaan ja vastustajan maalivahti pystyi pitämään joukkueensa pelissä mukana vielä ensimmäisen erän, vaikka Samu Syvänen pääsikin lusikoimaan kiekon tyhjään maaliin maalin edestä Jussi Mäkelän ja Jarkko Ekbergin vapauttavien syöttöjen jälkeen ajassa 11.52.

Toisen erän alkuminuuteilla Lujan Rene Kaupinharju teki ylivoimalla Lujan johdoksi jo 3-0 ja juuri ennen ottelun puoltaväliä Mikko Rantanen laukoi viivasta tilanteeksi 4-0. Tämän jälkeen porilaistuomarit yrittivät väkisin saada peliä kääntymään vastustajille antamalla lujalaisille jäähyä milloin mistäkin vastustajan kaatumisesta. Ainoa hyöty jäähyistä oli Lujan maalissa pelanneelle Janne Rantaniitylle, joka sai kiekkoja torjuttavakseen. Yhtään todellista maalintekotilannetta Sisu-Kiekko ei saanut aikaan, vaikka he pelasivat pitkään viidellä kolmea vastaan.

Rantaniitylle nolla-peli

Kolmannen erän alussa Veli-Pekka Reiman ohjasi Miikka Valtasen viivasta tykittämän laukauksen ohi

USiKi-vahdin ja tilanne oli jo vakuuttava 5-0. Lujan valmennus oli jo toisen erän puolivälistä peluuttanut joukkuetta kaikilla pelaajillaan ja Sisu-Kiekolla ei ollut käytännössä mitään eväitä päästä peliin mukaan. Ottelun vanhetessa Luja HT teki vielä kaksi maalia ja piti oman pään puhtaana.  Maalivahdille pelattu nolla-peli olikin ottelun parasta antia. Väheksyä ei voi myöskään Lujan kolmos-kentän suoritusta. Ketjun

18-vuotiaan keskushyökkääjän Kalle Mahlamäen laitureina viilettäneet  16-vuotiaat Niklas Kulmanen ja

Olli-Matti Rehakka selvisivät urakastaan hyvin ja loivat myös itselleen maalintekopaikkoja. Ottelun jälkeen ottelun parhaana palkittu Jarkko Ekberg antoikin tunnustusta nuorille pelaajille heidän ennakkoluulottomasta pelistään.

Jääkiekossa kokemuksella on suuri merkitys pelien kääntämisessä voitoiksi tiukoissa tilanteissa. Luja HT on hävinnyt tällä kaudella liian monta peliä aivan ottelun viime hetkillä ja edellisviikon rökäletappio oli osoitus siitä, miten nuori joukkue voi romahtaa pakkovoiton edessä.

Seuraavaksi Luja HT kohtaa  Red Ducksin Vaasassa. Toivottavasti kymmenen päivää riittää edes osan joukkueen pelaajien saamisesta pelikuntoon.