Lujan C-96 voitti kultaa!!

29.3.2011

Lauttakylän Lujan jääkiekon C-96 joukkue voitti Länsirannikon lohkon AA-sarjassa kultaa viime sunnuntaina pelatussa Playoff-finaalissa kukistamalla finaaliottelussa Porin Ässät. Ottelu oli tiukka ja molemmat joukkueet esittivät parasta osaamistaan. Ässät taipui lopulta lukemin 7 – 4 (0-1;6-1;1-1).

Lauttakylän Lujan jääkiekon  C-96 joukkue voitti Länsirannikon lohkon AA-sarjassa kultaa viime sunnuntaina pelatussa Playoff-finaalissa kukistamalla finaaliottelussa  Porin Ässät. Ottelu oli tiukka ja molemmat joukkueet esittivät parasta osaamistaan. Ässät taipui lopulta lukemin 7 – 4 (0-1;6-1;1-1).

Ottelu lähti käyntiin hermostuneesti

Salossa pelatut Playoff-otteluiden tiukan aikataulun vuoksi peli lähti käyntiin ilman lämmittelyjäätä. Lujan joukkue oli valmiina heti ottelun alusta, vaikka maalinteko ensimmäisessä  takertelikin. Ässät saivat niin sanotun  lahjamaalin neljän minuutin pelaamisen jälkeen Lujan puolustuksen hieman haparoidessa. Lujan joukkue loi maalintekopaikkoja, mutta vastustajan maalivahti torjui hyvätkin yritykset.

Ässien toisen erän alussa ottama kahden minuutin joukkuerangaistus kostautui todella raskaasti. Lujan ylivoimapeli on ollut koko kauden murskaavaa ja nyt Juho Mäkelä laukoi kiekon maalin kattoon näyttävän ylivoimapyörityksen päätteeksi. Maalihanan auettua Luja takoi neljässä minuutissa viisi maalia peräkanaa. Joukkueen valmentajan Ari-Pekka Mäkelän mukaan Eetu Kennin tekemä Lujan kolmas maali katkasi Ässien selän lopullisesti. Kenni laukoi  väkevän lyöntilaukauksen maalin kattoon suoraan Lauri Pitkäsen hyökkäyspään aloitusvoitosta.

Kolmanteen erään Luja lähti tukevassa 6-2 johdossa.  Lujan valmentajat Ari-Pekka Mäkelä ja Jari Puttonen luottivat pelaajiinsa ja peluuttivat jokaista pelaajaansa tiputtaakseen vastustajan kyydistä. Lujan joukkue pelasi järkevää ja kypsää peliä ja vastustajalle ei annettu mahdollisuutta päästä peliin mukaan.

Lujan maalissa Joonas Suomela pelasi mukiinmenevän ottelun 33:lla torjunnallaan, kun vastustaja oli pakotettu vaihtamaan vahtiaan ottelun puolivälissä.

Kolmannessa  erässä Eetu Kenni  teki ottelun toisen maalinsa ajassa 46,41 vieden Lujan  7-2 johtoon. Ässien kavennusmaali ylivoimalla ottelun loppuminuuteilla oli merkityksetön Lujan otteen jo herpaantuessa ja pelaajien ajatusten siirtyessä hillittömään lopputuuletukseen.

Lujalla loistava työmoraali

Ari-Pekka Mäkelä hehkutti ylpeänä joukkueensa toimintaa voittoisan finaaliottelun jälkeen. C-96 joukkue on ollut ylivoimainen sarjassaan koko kauden. Pelaajien harjoitteluinto ja työmoraali on ollut loistava. Kauden aikana joukkue hävisi vain yhden ottelun ja sekin lasketaan pakolliseksi kauneusvirheeksi. Mäkelän mukaan nyt saavutettua voittoa pitää arvostaa, sillä taakse jäivät liigaseurojen ikäkausiluokkien kaikki kakkosjoukkueet. Käytännössä Lujan joukkue olisi varmasti pärjännyt ylemmässä kolmen A:n sarjassakin, mutta siinä sarjassa voittojen määrä olisi jäänyt varmasti vähäisemmäksi.  Erityisen mielekkääksi voiton tekee se, että viime vuonna joukkueen pelatessa myöskin finaalissa tappio tuli yhdellä karvaalla vastustajan tekemällä maalilla. Tämä voitto kuittasi varmasti viimevuotisen pettymyksen.

C-96 joukkueen menestyksen ovat huomanneet myös huittislaiset katsojat. Finaalia seuraamaan oli lähtenyt  myös fani-bussi ja yhteensä Lujan kannattajia oli Salossa noin sata henkeä.  Tunnelma oli käsin kosketeltava Lujan tehtaillessa maalejaan.