Luja HT:lle voitto ja tappio

13.10.2011

Luja HT kohtasi edellisviikonloppuna kaksi hyvin eritasoista joukkuetta. Perjantaina Luja matkasi Ruovedelle kohtaamaan paikallisen RuoSkA:n ja sunnuntaina Diskoksen vieraaksi Jyväskylälään. Perjantain tulos oli sitä, mitä odotettiinkin, mutta sunnuntaina onni kääntyi. Tuloksena oli murskavoitto RuoSkA:sta numeroin 1 – 11 (0-5;1-5;0-1) ja harmittava tappio 4 – 2 (1-1;2-0;1-1) jyväskyläläisille.

Atleetit altavastaajina

Sarjan avausottelussa ottelun parhaana palkittu Mika Henttonen jatkoi Ruovedellä siitä mihin kotiottelussa jäi. Minuutin pelaamisen jälkeen Henttonen laukoi Lujan 1-0 johtoon. Viisi minuuttia myöhemmin Jarkko Ekberg teki voittomaaliksi jääneen Lujan toisen osuman ja Ruoveden Seurakunnan Atleettien ainoaksi keinoksi pysäyttää liukkaasti liikkuvat lujalaiset oli pelin rikkominen. Jäähyt kostautuivat ja ensimmäisen erän loppuun mennessä tilanne oli jo Lujan viiden maalin johto. Toisessa erässä Luja jatkoi edelleen terävää pelaamistaan. Ottelun puolivälissä RuoSkA:n pelaaja taklasi Lujan Miikka Valtasta selkeästi liian myöhään pitkän kiekon jälkeen. Syntyneen ”pienen myllytyksen” jälkeen RuoSkA pääsi miesylivoimalle, vaikka joukkue saikin 5+20 minuutin rangaistuksen. Ylivoiman aikana RuoSkA teki ainokaisen maalinsa, mutta Lujan saatua kaikki pelaajat kaukaloon, alkoi taas tapahtumaan. Luja HT maalasi vielä toisen erän loppupuoliskolla kolmesti ja viimeiselle erätauolle lähdettiin Lujan yhdeksän maalin johdossa.
Kolmas erä oli pelailua pelin jo ratkettua. RuoSkA peli perustuu muutamaan terävään hyökkääjään, mutta järjestelmällinen peli on täysin hakusessa. Etenkin puolustuspelaaminen oli vaikeaa. Lujalle voitto oli helppo, mutta miinuspuolelle jäi Turkka Hirvinevan loukkaantuminen.

Diskos on laadukas joukkue

Diskoksen ja Luja HT:n kohtaaminen alkoi sunnuntaina kello 13. Pitkä matka ja aikainen pelin alkaminen pakotti Lujan lähtemään matkaan myös aikaisin. Ottelu alkoi Lujalta nihkeästi, mutta takaiskuilta vältyttiin aina viidennelletoista minuutille asti. Maalissa pelannut Janne Rantaniitty joutui taipumaan ensimmäisen kerran hieman halvalla, kun päätyyn lauottu kiekko poukkosi lankista ylös ja putosi Rantaniityn selän kautta maaliin. Luja pääsi tasoittamaan tilanteen hetkeä myöhemmin, kun Antti Nurminen laukoi ylivoimalla Veli-Pekka Reimanin ja Miika Raittisen syötöstä kiekon maaliin.
Toisen erän alussa Lujan valmennuskaksikko Ari-Pekka Mäkelä ja Mika Westerberg eivät olleet ehtineet vielä vaihtoaitioon, kun terävästi pelannut kotijoukkue maalasi jo toistamiseen. Peli pysyi tasaisena, mutta Lujan otteita vaivasi hampaattomuus. Ottelun puolivälissä Diskos siirtyi kahden maalin johtoon ja Lujan peli oli edelleen tehotonta. Kolmannessa erässä Luja haki kavennusmaalia ja peli parani jonkin verran verrattuna ensimmäiseen ja toiseen erään. Kavennusmaali syntyikin Juha-Pekka Vainion maalattua ylivoimalla neljä minuuttia ennen loppusummeria. Takaa-ajo jäi kuitenkin lyhyeksi , kun tyhmän jäähyn seurauksena Diskos maalasi loppulukemiksi 4-2 ylivoimalla.
Lujan valmennusjohto oli ottelun jälkeen mieli maassa. Diskos on tasokas joukkue ja Lujan olisi pitänyt voittaa ottelu varmistaakseen nousunsa suoraan. Mutta Luja oli varustettu nihkeällä jalalla ja etenkin syötöt ja niiden vastaanotto oli luokatonta. Diskoksen virheetön peli ei antanut Lujalle mitään mahdollisuutta.