LUJA HT JATKAA 2.DIVISIOONASSA

7.11.2011

Luja HT kohtasi keskiviikko iltana sarjan hännänhuipun Urjalan Sisu-Kiekon ja lauantaina Lempäälän Kisa kakkosen. Lujan tavoitteena oleva sarjanousu edellytti paitsi voittoa kaikista otteluista, mutta myös Jyväskylän Diskoksen kompastumista Hämeenlinnassa lauantai-iltana. Luja HT hoiti oman osuutensa vakuuttavasti ja voitti ensin USiKin 5 – 3 (2-2;1-0;2-1) ja LeKin 11 – 5 (3-1;2-1;6-3). Iloitseminen voitoista päättyi kuitenkin nopeasti, kun tieto Diskoksen voitosta saavutti lujalaisen jääkiekon ystävät. Luja HT:n tavoite romuttui jo lokakuun kolmantena päivänä pelatussa Diskos-ottelussa epäoikeudenmukaisen sarjasysteemin vuoksi.

Luja HT kohtasi keskiviikko iltana  sarjan hännänhuipun Urjalan Sisu-Kiekon ja lauantaina Lempäälän Kisa kakkosen.  Lujan tavoitteena oleva sarjanousu edellytti paitsi voittoa kaikista otteluista, mutta myös Jyväskylän Diskoksen kompastumista Hämeenlinnassa lauantai-iltana.  Luja HT hoiti oman osuutensa vakuuttavasti ja voitti ensin USiKin 5 – 3 (2-2;1-0;2-1) ja LeKin  11 – 5 (3-1;2-1;6-3).

Iloitseminen voitoista päättyi kuitenkin nopeasti, kun tieto Diskoksen voitosta saavutti lujalaisen jääkiekon ystävät. Luja HT:n tavoite romuttui jo lokakuun kolmantena päivänä pelatussa Diskos-ottelussa epäoikeudenmukaisen sarjasysteemin vuoksi.

USiKin maalivahti pääroolissa

Keskiviikko illan peli alkon Luja HT:n painostuksella. Minuutin pelaamisen jälkeen Veli-Pekka Reiman pääsi kasvotusten USiKin maalivahdin kanssa ja muutaman kerran harjoiteltuaan laittaa kiekon verkon perille kenenkään sitä suuremmin estelemättä. Alku oli ehkä liian helppo, sillä hetken päästä oman pään puolustuspelaaminen unohtui täysin ja urjalalaiset kävivät tasoittamassa pelin vain minuuttia myöhemmin. Seitsemännellä peliminuutilla sama toistui ja USiKi meni yllättäen 2-1 johtoon.

Luja heräsi tästä takaiskusta ja peli painettiin voimalla hyökkäyspäätyyn. USiKi suojelee kuitenkin maaliaan uhrautuvasti ja lujalaisten laukaukset kilpistyvät joko päin maalivahtia tai kenttäpelaajiin. Viisi minuuttia ennen taukosummeria Lujan kapteeni Juha-Pekka Vainio tasoittaa maalin edestä pelin 2-2:teen.

Toisessa erässä Lujan tahti sen kuin kiihtyi, mutta tulokseksi tuli vain yksi tehty maali. Urjalalais-vahti torjui erässä kolmekymmentä torjuntaa ja piti joukkuetta pystyssä. Yhteensä hän torjui ottelussa huikeat 77 laukausta. Ja kun tuohon lukuun lisätään ohimenneet laukaukset, ymmärtää hyvin Lujan valmentajan Ari-Pekka Mäkelän vähemmän iloiset kommentit voitetun ottelun jälkeen. Lujan viimeistely oli ottelussa heikkoa.

LeKi sinniteli vastaan

Lauantaina Luja vastaan pelaamaan saapunut LeKI 2 joutui kokemaan hyvällä asenteella otteluun lähteneen Lujan. Heti alusta alkaen Lujan otteista paistoi kotijoukkueen tahtotila tehdä maaleja. Turha hienostelu oli poissa ja maalipaikkoihin mentiin suoraviivaisesti. LeKi joutui rikkomaan ja ensimmäinen maali syntyi ylivoimalla neljän minuutin pelaamisen jälkeen, kun Jussi Mäkelä nosti Antti Nurmisen viivasta laukoman kiekon maalinkulmalta kattoon.

Vaikka Luja hallitsi ottelua, peli pysyi tasaisena, kunnes Luja joutui vajaalukuiseksi  ajassa 12.10. Lujan hyvän alivoimapelaamisen seurauksena Antti Nurminen nosti pienen roikun ohi vastustajan puolustajien ja maali-iloittelunsa aloittanut Esa Väisänen kiisi läpiajoon. Hallittu siirto rystylle ja kiekko kattoon vapautti viimeistään Lujan edellisessä ottelussa olleesta maalintekopaineista. LeKi kuittasi Lujan hetkellisen hyvänolontunteen seuraavassa vaihdossa kaventamalla tilanteeksi 2-1, mutta väkevästi tässäkin ottelussa pelannut Antti Nurminen vei tarkalla siniviivalämärillään Lujan 3-1 johtoon erän loppuhetkillä.

Sarjan keskikastiin kuuluva LeKi ei kuitenkaan aivan vielä taipunut, vaan kavensi toisen erän alussa tilanteeksi ylivoimalla 3-2 Turkka Hirvinevan kimpaannuttua ensimmäisen erän lopussa jäähyn arvoisesti. Luja sai myös erän alkuun kolme perättäistä jäähyä ja joutui pelaamaan 5-3 –alivoimaa selviten siitä takaiskuitta.

Ottelun puolivälissä Lujan pelatessa jälleen ylivoimaa Esa Väisänen toi kiekon vasemmasta laidasta sisään ja syötti keskelle Jarkko Ekbergille, joka laukoi suoraan syötöstä tulisesti kohti maalia. Leki-vahti onnistui torjumaan kiekon, mutta vasemmalta laidalta tilanteeseen syöksynyt Veli-Matti Myllymaa sijoitti rebound-kiekon suoraan verkon perille. Myös Myllymaan maalihanat aukesivat ja hän teki ottelussa peräti neljä maalia Esa Väisäsen tehdessä kolme. Ottelu oli puolivälistä eteenpäin Luja HT:n näytöstä ja peli-iloittelua.

Luja HT:n kausi tulee jatkumaan 2-divisioonassa. Tavoite on nyt asetettava kevääseen ja sarjan päätteeksi pelattavaan nousukarsintasarjaan. Luja HT olisi ansainnut paikkansa Suomi-sarjaan, kuten Diskoskin. On käsittämätöntä, että nyt Suomi-Sarja jatkuu kolmessa kuuden joukkueen lohkossa, jossa joukkueet kohtaavat toisensa neljä kertaa. Kas, kun eivät järjestä toisilleen kerhoiltoja, jotta pääsisivät tapaamaan toisiaan useammin.