Odotettu paikallisottelu Luja HT vs. VaPS

4.12.2011

Luja HT kohtasi perjantai-illan jääkiekko-ottelussa täyden halliyleisön edessä naapurikaupungin ylpeyden VaPSin. Edellisessä ottelussa alkusarjassa VaPS sinnitteli kaksi erää Lujaa vastaan pitäen pelin jännittävänä. Nyt peli ratkesi jo ensimmäisessä erässä, kun Lujan pelaajat pääsivät pitkän tauon jälkeen nauttimaan pelistä muutenkin kuin harjoituksissa. Tyrvääläisryhmä kaatui selkeästi 8 – 3 (3-1;4-1;1-1).

Luja HT  hallitsi pelitilanteita - jopa pelatessaan vajaalla

Ottelu alkoi Lujan HT:n painostuksella ja vaikka Jarkko Ekberg sai jäähyn kampituksesta kahden minuutin pelaamisen jälkeen, ei se kotijoukkueen vauhtia hidastanut. Kotijoukkueen rangaistuksen aikana VaPS sai kiekon hyökkäysalueelle, mutta Antti Nurminen peitti laukauksen ja irtosi välittömästi itse läpiajoon. Hyökkäys päässä hän ravisti hiukan vettä korvasta, vilkaisi takatolpalle kiitävää Jussi Mäkelää ja kiskoi saman tien kiekon etuyläkulmaan VaPSin puolustajan ollessa pihalla kuin lintulauta.

Luja teki töitä, luisteli kovaa ja kun syötöt osuivat lapaan, oli pelin hallinta täydellisesi kotijoukkueella. VaPS joutui rikkomaan ja erän puolessa välissä Lujan ylivoima puraisi ensimmäisen kerran. Maalin edessä Esa Väisänen jätettiin vapaaksi ja ajassa 9.29 hän laukoi tilanteeksi 2-0 tehden ensimmäisen illan neljästä maalistaan. Hetkeä myöhemmin kotijoukkue sai toki ensimmäisen muistutuksen siitä, että peli kestää täydet 60 minuuttia VaPSin tehdessä harmittomalta näyttäneestä maalinedustatilanteesta kavennuksen 2-1:teen. Takaa-ajo jäi lyhyeen, kun Luja takoi välittömästi tämän jälkeen ylivoimalla tilanteeksi 3-1.

Joukkueiden tasoero suuri

Toisessa erässä Lujan hallinta jatkui ja jälleen vastustajan maaliverkko venyi joukkueen jouduttua alivoimalle erän alussa. Hetkeä myöhemmin pelikuntoon kuntoutunut Miika Raittinen sai loistavan lättyavauksen Lujan maalivahdilta Janne Rantaniityltä keskialueelle ja karkasi läpiajoon. Tarkka sijoitus yläkulmaan ja peli oli käytännössä ohi tilanteessa 5-1 ennen ottelun puoltaväliä.

Ottelu jatkui ja kotijoukkueen pelaajat iloittelivat yrittämällä tehdä toinen toistaan hienompia maaleja. Miika Raittinen yritti jopa ilmaveivimaalia á la Granlund yleisön taputtaessa hyvälle yritykselle. Kolmas erä muistutti jääkiekkoa enää vain ulkoisilta puitteiltaan ja Lujan valmennusjohto joutuikin ottamaan aikalisän. Yleisökin sai nauttia valmentajakaksikko Ari-Pekka Mäkelän ja Mika Westerbergin kovaäänisestä verbaalisesta tuotannosta heidän muistuttaessaan joukkuettaan siitä, mitä kentällä pitäisi tehdä.

Suurista odotuksista huolimatta ottelu ei yltänyt edes keskikertaisuuteen. VaPS ei missään vaiheessa pystynyt tekemään omaa peliään, vaan sen ainoa keino oli yrittää pysyä vauhdissa mukana. Sen ainoat tilaisuudet tulivat Lujan nukahduksista. Kotijoukkueen taitotaso ja tahtotila oli etenkin ensimmäisessä erässä oli täysin omaa luokkaansa.