Luja HT voitti puolivaloilla Valkeakosken Kiekko-Ahmat

4.12.2011

Luja HT pelasi lauantaina viikonlopun toisen kotiottelunsa. Kotijoukkuetta verotti usean aloituskentällisiin kuuluvan pelaajan poissaolo syystä tai toisesta ja kun vastustaja oli entuudestaan tuntematon, oli ottelusta odotettavissa vaikea. Luja HT voitti rikkonaisen ottelun lopulta lukemin 5 – 3 (0-1;4-0;1-2).

Heikko viimeistely piinasi

Kotijoukkue aloitti pelin pirteästi, mutta sortui ensimmäisen erän edetessä löysään pelailuun. Kiekko-Ahmat teki ottelun avausmaalin kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen aivan avopaikasta tarkalla rannelaukauksella aivan yläputken alle. Erätauolla Luja HT  sai varmasti kuulla valmentajiltaan madonluvut ja toisen erän alettua peli oli jo aivan toisen  näköistä. Erää ehdittiin pelaamaan vajaa kaksi minuuttia, kun Veli-Pekka Reiman syötti maalin eteen Miika Raittiselle, joka laukoi kiekon oikeaan yläkulmaan tasoittaen pelin 1-1:teen. Reilu minuutti myöhemmin Luja HT karvasi kiekkoa voimallisesti vastustajan maalin takana ja kiekko purettiin maalin eteen. Maalin edustalla Turkka Hirvineva sai kiekon lapaansa ja onnistui vihdoinkin kiekon maalivahdin selän taakse. Lujan hyvä vire jatkui ja ajassa 26.12 Miika Raittinen laukoi kotijoukkueen jo 3-1 johtoon Turkka Hirvinevan syötöstä. Puoli minuuttia myöhemmin Jussi Mäkelä sijoitti kiekon maalin edestä tolpan vierestä sisään ja Luja tuntui menevän menojaan.

Hyvän olon tunne hiipi kuitenkin pelipaitaan ja Luja HT lopetti pelaamisen. Energia kului nahisteluun ja pelin rakentaminen oli tuskaista kentällisen ollessa sekaisin. Kiekko-Ahmat sai tilaisuutensa kolmannen erän alussa ylivoimalla ja kavensi tilanteeksi 4-2. Lujan maalissa pelannut Janne Rantaniitty haparoi ja kiekot putoilivat torjunnoista. Lujan avaukset kimpoilivat mihin sattuu ja Kiekko-Ahmojen kavennus 4-3:meen ajassa 45.26 oli kotijoukkueen totaalisen sekoilun seurausta.

Luja sai kuitenkin tämän jälkeen pelin hieman haltuunsa ja Esa Väisäsen terävä rannelaukaus siniviivasta yllätti vastustajan maalivahdin ja vapautti kotijoukkueen piinasta. Ottelun loppuhetkillä Kiekko-Ahmat yritti ylivoimalla ilman maalivahtia vielä kavennusta, mutta ilman toivottua tulosta. Luja voitto heikollakin esityksellä osoitti myös vastustajan tason.