Luja HT:lle rutiinipelillä voitto Ikurin Vireestä

12.12.2011

Vain kolme kentällistä jalkeille saanut Luja HT kohtasi lauantai-iltana Tesoman jäähallissa Ikurin Vireen. Vireen joukkueessa pelaa kokeneita tamperelaisen jääkiekkokoulun läpikäyneitä pelaajia Ville ”Esan veli” Keskinen mukaan lukien, mutta tällä kertaa Lujan HT:n rutiinisuoritus riitti tuomaan pisteen kotiin lukemin 2 – 5 (0-0;1-2;1-3).

Huono keskittyminen vaivasi

Lujan HT:n valmentajan Ari-Pekka Mäkelän mukaan joukkue pelaajia vaivasi alusta asti keskittymisen puute. Vastustaja Ikurin Vire oli hänen mukaansa yllättävän hyvä ja pelasi hyvää fyysistä kiekkoa. Etenkin ensimmäisessä erässä Vire loi tilanteita ja maalissa läpi ottelun hyvin pelannut Janne Rantaniitty piti Lujaa pystyssä.

Lujan peliä sotki omalta osaltaan ykköskentän sentterin Jarkko Ekbergin puuttuminen kokoonpanosta ja se tosiasia, että vain Veli-Pekka Reimanin kentällinen pelasi normaalikokoonpanossaan.

Ensimmäisessä erässä ei maaleja syntynyt, vaikka Luja pääsi muutamaan otteeseen yrittämään ylivoimallakin.  Terävästi pelannut Reimanin kentällinen onnistuikin ottelun puolivälissä tekemään kaksi kaunista maalia kahden minuutin välein Veli-Pekan toimiessa maalaajana ja Miika Raittisen syöttäjänä. Ikuri kavensi tilanteeksi tilanteeksi 1-2 kolme minuuttia ennen toista erätaukoa, mutta pelillisesti toinen erä oli Lujan parasta antia.

Kokemus ei tuo vauhtia luistimiin

Kolmannessa erässä Miikka Valtanen syötti Kalle Pellin läpiajoon. Ajassa 46.15 kiekko löysi reiän hyvin pelanneen Ikuri-vahdin längistä ja Luja HT johti jo hieman turvallisemmin 1-3. Kahta minuuttia myöhemmin Jussi Mäkelä upotti Aki Keskisen viivasta yläputkeen laukoman rebound-kiekon verkon perille ja tilanteeksi 1-4. Ikurin kokeneet pelaajat alkoivat pudota vauhdista ja kun Miika Raittinen kruunasi iltansa tekemällä  1-5 –johtomaalin läpiajon päätteeksi alivoimalla ajassa 53.13, oli peli taputeltu. Ikuri kavensi vielä maalilla kaksi minuuttia ennen loppua, mutta takaa-ajolla ei ollut mahdollisuuksia Ikurin Niko Grönstrandin lennettyä suihkuun hänen taklattuaan Jussi Mäkelää liian rajusti.

Lujan kokoonpanosta puuttuivat ottelussa Jarkko Ekbergin lisäksi   Suomi-sarja-joukkueisiin siirtyneet  Veli-Matti Myllymaa(HC Satakunta) ja Juha Ruohomaa (FPS). Nämä siirrot on poiketen viimevuotisesta tehty hyvässä yhteistyöhengessä ja antavat Lujassa pelaaville junioreille mahdollisuuden päästä pelaaviin kokoonpanoihin. Etenkin, kun Lujan vakiomiehistön normaalia heikompikin peli tuo voiton Ikurin kaltaisesta joukkueesta.

Seuraavaksi Luja HT kohtaa sarjakärjen Ruoveden Seurakunnan Atleetit ensi lauantaina Ruovedellä.