Luja HT joulutauolle sarjajohtajana

22.12.2011

Luja HT kohtasi lauantai-iltapäivällä sarjajohdossa olleen Ruoveden Seurakunnan Atleettien joukkueen. Edellisessä kohtaamisessa Luja HT murskasi vastustajan, mutta nyt lähtökohdat olivat toisenlaiset. RuoSKa on saanut pelinsä paranemaan ja Lujalla on pientä pelaajapulaa - etenkin pakistossa. Luja HT olikin jo melkoisessa ahdinkossa, mutta onnistui kääntämään pelin lopulta 4 – 6 (2-0;1-3;1-3) voitoksi.

Turkka Hirvineva mukana hyvässä ja pahassa

Luja HT oli hyvin valmistautunut otteluun ja hallitsi ottelun alkua. Maalinteon aloitti kuitenkin kotijoukkue unelmalämärillä ristikkoon ensimmäisessä hyökkäyksessään kolmen minuutin pelin jälkeen. Luja hallitsi edelleen tapahtumia kentällä, mutta erän puolivälissä kotijoukkue teki  2-0 –johto-osuman kauniin ylivoimapyörityksen päätteeksi. Lujan peli sekosi tähän maaliin ja vaikka RuoSKa sortuikin jäähyihin erän loppupuoliskolla, ei Luja HT saanut maalia aikaiseksi. Sen sijaan sortui myös Turkka Hirvinevakin ottaen käsittämättömän kymmenen minuutin käytösrangaistuksen liian voimakkaasta mielenilmaisusta

ajassa 20.00.

Toisen erää ehdittiin pelata neljä minuuttia, kun RuoSKa teki jo 3-0 –osuman Lujan puolustuksen uinahduksesta.  Lujan peleille on viime aikoina ollut ominaista, että peli alkaa kulkemaan vasta toisessa erässä. Niin nytkin, vaikka vastustajan etumatka oli kolme maalia. Päästyään pois jäähyboxista Turkka Hirvineva uhkui pelihaluja ja aloitti Lujan takaa-ajon tekemällä ylivoimalla laukomalla maalin edestä

3-1 kavennuksen Miika Raittisen ja  Veli-Pekka Reimanin syötöistä ajassa 34-10. Ja kuin hyvittääkseen hölmöilyään teki hän puoli minuuttia myöhemmin samassa vaihdossa 3-2 –kavennuksen samojen miesten toimiessa syöttäjinä.  Luja HT:n hyvä jakso jatkui ja kaksi minuuttia myöhemmin Reiman tasoitti tilanteeksi 3-3 purjehdittuaan laidasta läpi maalintekoon.

Kolmanteen erään loistava alku

Toisella erätauolla Jarkko Ekberg painottanut joukkueelle pukukopissa, että peliä ei tarvitse välttämättä ratkaista ensimmäisellä minuutilla. Aikaa siihen on täydet kaksikymmentä minuuttia. Ja niinpä hän ensimmäisessä vaihdossa vapautti Esa Väisäsen läpiajoon. Väisänen ei erehtynyt, vaan laittoi kiekon tyylikkäästi verkon perukoille ajassa 40.27. Kaikki näytti jälleen hyvältä, mutta jälleen jäähyt sotkivat pelin ja kaksi perättäistä jäähyä antoivat ruoveteläisille tilaisuuden. He tasoittivatkin tilanteeksi  4-4 hieman ennen erän puoltaväliä Kaiken lisäksi Jonne Ylikännölle tuomittiin kyseenalainen jäähy väkivaltaisuudesta ruoveteläisen tarrautuessa häneen tasoitusmaalia tuulettaessaan - vain löytääkseen itsensä jäänpinnasta makaamassa.

Ottelun ratkaisijaksi nousikin tuttu puurtaja Antti Nurminen, joka vain puoli minuuttia Ruoveden tasoitusmaalin jälkeen teki Luja HT:lle voittomaalin alivoimalla. Nurminen torjui alivoimalla kiekon irti vastustajalta ja Miika Raittinen vapautti hänet vielä läpiajoon. Vastustaja selässä Nurminen osoitti voimansa ja laukoi kiekon tarkasti takayläkulmaan.

Päätöserän jälkimmäisen puoliskon Luja HT pelasi uhrautuvasti pelaajien syöksyessä laukausten eteen. Ruoveteläiset yrittivät rajusti  ja lopulta Miika Raittinen pääsi kruunaamaan viiden pisteen iltansa tekemällä minuutti ennen loppuvihellystä illan ainokaisen maalinsa tyhjiin.

Lujan pelasi ottelun jälleen loppuun asti ja toisen erän pakostakin tapahtunut kentällisten muutos selkeytti peliä. Lujan kaksi pakkiparia saivat varmasti tarpeeksi peliaikaa ja etenkin Nurmisen jo hieman raskaalla jalalla tehty voittomaali oli huikea suoritus. Ja unohtaa ei sovi myöskään Raittisen viittä tehopistettä.

Seuraavaksi Luja HT kohtaa LeKin lauantaina 7.1.2012.