Luja HT palasi joulutauolta väkevästi

9.1.2012

Luja HT kohtasi lauantaina kolmen viikon joulutauon jälkeen Huittisiin saapuneen Oriveden Fortunan. Luja HT on harjoitellut tiiviisti väliajan ja se näkyi joukkueen pelissä. Vaikka Lujan maalinteko ei aivan heti onnistunutkaan, oli joukkueiden tasoero selkeä ja voittajasta ei ollut mitään epäselvyyttä ensimmäisten peliminuuttien jälkeen. Luja voitti ottelun näytöstyyliin 6 – 1 (0-1;2-0:4-0).

Turkka Hirvineva avasi maalihanat

Kotijoukkueen otteista näkyi ensimmäisessä erässä pitkä pelaamattomuus. Luja HT hallitsi peliä alusta alkaen ja vastustajan oli vaikea päästä pois puolustusalueeltaan. Fortunan maalivahti joutui venymään parhaimpaansa heti alusta alkaen ja onnistuikin siinä hyvin. Lujalaisten maalinteko ei onnistunut näyttävistä yrityksistä huolimatta. Fortunan Henri Aaltio sen sijaan onnistui yllättämään Lujan maalissa pelanneen Janne Rantaniityn ensimmäisen erän neljännellätoista minuutilla. Tilannetta edelsi onnekas kiekonriisto Lujan puolustusalueella ja vain kolme torjuntaa ensimmäisessä erässä tehnyt Rantaniitty joutui toteamaan kiekon livahtaneen selän taakse. Suurta tunnekuohua ei maali aiheuttanut – päinvastoin. Luja HT jatkoi omaa peliään ja luotti sen tehoon.
Toiseen erään lähdettäessä Lujan peli parani entisestään. Etenkin kotijoukkueen hitaat hyökkäykseen lähdöt olivat näyttäviä, kun koko kentällinen kääntyi oman pään maaliviivalta yhtä aikaa hyökkäykseen ja lähti vyörymään kohti vastustajan maalia. Luja HT kovensi myös taklauspeliään ja reilun kuuden minuutin pelaamisen jälkeen maalintekotilaisuus koitti Turkka Hirvinevalle. Miika Raittinen ja Veli-Pekka Reiman vapauttivat nopeilla syötöillä Hirvinevan läpiajoon ja tarkka sijoitus toi kotijoukkueen tasoihin.
Seuraavaa osumaa kotiyleisö joutui odottamaan erän loppupuoliskolle, mutta siitä tuli ottelun voittomaali.  Jarkko Ekberg jatkoi taidokkaasti Esa Väisäsen syötön ohi Fortuna-vahdin viisi minuuttia ennen toista erätaukoa vastustajan jo pudotessa vauhdista.

Fortuna hätää kärsimässä

Kolmannessa erässä Miika Raittinen laukoi Lujan 3-1 -johtoon kolmen minuutin pelaamisen jälkeen. Hetkeä myöhemmin Jesse Kutila lisäsi johdon jo kolmeen maaliin. Hirvinevan tehtyä ajassa 54.22 toisen maalinsa ja tilanteeksi  5-1 joutui vastustajan valmentaja ottamaan aikalisän saadakseen pelaajille hetken hengähdystauon ja estääkseen joukkueensa täydellisen romahduksen. Kotijoukkueen pelin tempo laskikin, mutta Miika Raittinen käväisi vielä kaunistelemassa lopputulokseksi  6-1 puoli minuuttia ennen loppusummeria.
Luja HT:n peli oli ottelussa näyttävää. Puolustajat pystyivät vedättämään vastustan kärkikarvaajan helpon näköisesti ulos tilanteesta ja avaamaan omille hyökkääjille nopeilla syötöillä. Ongelmana on vain vastustajien heikkous. Ne eivät pysty Lujaa vastaan edes yrittämään pelin hallintaa, vaan tyytyvät satunnaisiin vastaiskuihin. Joskus sellaisella pelillä voi voittaa, mutta harvemmin.
Seuraavaksi Luja HT kohtaa ensi lauantain kotonaan Jämsänkosken Ilveksen.