Ilves joutui suupalaksi

19.1.2012

Luja HT:n vieraaksi saapui lauantai-iltapäivällä Jämsänkosken Ilves Jämsästä. Kotijoukkue oli jälleen valmistautunut hyvin otteluun ja onnistui heti alussa yllättämään vastustajan ensimmäisen kerran. Ilves pyristeli vastaan kaksi erää, mutta päätöserässä Luja HT raateli vastustajan voittaen ottelun suurinumeroisesti 10 – 3 (3-1;2-2;5-0).

Ykköskentällisen tehoilta

Ottelu ehti vanheta vain 24 sekuntia, kun Ilveksen maalivahti joutui kaivamaan Jarkko Ekbergin takatolpalta maaliverkkoihin laukoman kiekon. Luja HT vyöryi ensisekunneista alkaen hyökkäyspäätyyn ja loi hyviä maalintekopaikkoja. Vastustajan maalivahti onnistui hyvillä torjunnoillaan pitämään tilanteen tasaisena Lujan maalissa torjuneen  Jari Vainion seisoessa toimettomana. Kolmentoista minuutin pelin jälkeen Lujan nuoriso-osaston Kallet Mahlamäki ja Pelli onnistuivat yllättämään vastustajan toistamiseen.  Kalle Mahlamäki karvasi kiekon vastustajan puolustus-sinisellä ja syötti Kalle Pellille puolustajien väliin. Pelli irtosi nopeasi ja loppuun asti pelaamalla onnistui harhauttamaan myös maalivahdin.

Lujan ote kirposi tämän jälkeen hetkeksi ja vastustaja onnistui ylivoimalla kaventamaan tilanteeksi 2-1 ajassa 15.41. Vierasjoukkueen palautti  jälleen jään pintaan Esa Väisänen tekemällä erän viimeisellä minuutilla Juha-Pekka Vainion ja Jarkko Ekbergin vapauttavien syöttöjen päätteeksi tilanteeksi 3-1.

Toiseen erään Luja HT kovensi  taklauspeliään. Ilveksen erän alussa ottama jäähy kostautui ja Jussi Mäkelä vei Lujan jo 4-1 johtoon ajassa 23.11. Ottelun puoliväliin mennessä Luja onnistui luomaan tukun hyviä maalintekopaikkoja, mutta Ilves-vahti kesti paineen. Sen sijaan vastustaja onnistui tekemään ottelun ainoa tasakentällisillä tehdyn maalinsa ottelun puolivälissä hyvän hyökkäyksen päätteeksi.

Luja HT nosti vielä kerran tempoaan ja ajoi tilanteisin määrätietoisesti.  Esa Väisäsen tavoiteltua maalivahdin pomputtelemaan kiekkoa päätti isokokoinen Ilves-puolustaja kouluttaa häntä. Väisäsen tunteet kuumenivat ja forssalaistuomarikaksikko päätti ottaa tilanteen haltuun. Molemmat passitettiin jäähyaitioon, mutta seuraavien kymmenen minuutin aikana jäähyaitiota kuluttivat melkein yksinomaan lujalaiset. Pisimpään boksissa istui Lujan kapteeni Vainion hänen kommentoitua tuomaritoimintaa ison käytösrangaistuksen verran. Luja HT onnistui kuitenkin jäähysuman ainoassa ylivoimassaan, kun Miika Raittinen tarjoili maalin kulmalle täysin vapaaseen paikkaan Turkka Hirvinevalle avopaikan ajassa 33.49. Erän lopussa Ilves onnistui kaventamaan tilanteeksi  5-3 Lujan pelatessa ensimmäistä kertaa ottelussa kahden miehen vajaalla.

Lujan valmentajien sanoma toisella erätauolla joukkueelleen oli varmasti ollut selkeä. Jäähyilyn oli loputtava. Ja näin tapahtuikin. Neljän minuutin pelaamisen jälkeen Miika Raittinen maalasi ensimmäisen kerran ja maalihanat aukesivat lopullisesti. Seuraavaksi vuorossa oli pitkästä aikaa pelaamaan päässyt Valtteri Naskali. Kun  Esa Väisänen onnistui vielä kahdesti ja Juha-Pekka Vainio kerran olivat loppulukemat ansaitusti tylyt 10-3. Ykköskentällisen Ekberg saalisti ottelussa tehot 1+4 ja Väisänen 3+1.