Luja HT:n pelit tiukkenevat

23.1.2012

Luja HT kohtasi edellis-sunnuntaina Lempäälässä LeKi II:sen ja oli ottelussa tiukan paikan edessä. Kotijoukkue LeKi johti kolmannen erän alussa tekemällään maalilla aivan ottelun loppuminuuteille asti. Kolme minuuttia ennen loppusummeria Jonne Ylikännö onnistui ylivoimakuvion päätteeksi tasoittamaan tilanteeksi 4-4 ja vain minuutti ennen päätöstä Aki Keskinen täräytti Luja HT:lle voittomaalin illan toisella osumallaan. Luja HT voitti ottelun niukasti 4 – 5 (2-1;1-1;1-3). Viime lauantaina Lujan vastustajaksi saapui sarjakakkonen Ruoveden Seurakunnan Atleetit. Ottelu pysyi tasaisena läpi ottelun. Katsojille ottelu antoi pitkästä aikaa jännitettävää, sillä RuoSKA pystyi aika ajoin pysäyttämään lujalaisten etenemisen keskialueella tehokkaasti. Luja HT voitti ottelun niukasti 3 – 2 (0-0;1-1;2-1)

Kapteeni Vainion tulinen  lyöntilaukaus

Luja HT aloitti hyvin, mutta tehot hyytyivät nopeasti RuoSKan maalivahdin upeisiin torjuntoihin. Lisäksi Luja sai heti alkuminuuteilla muistutuksen vastustajan nopeudesta, kun Janne Rantaniitty vaivoin torjui nopean vastahyökkäyksen. Ensimmäisen erän toisella puoliskolla peliä pelattiin vauhdikkaasti päästä päähän ja vaikka kotijoukkue hienokseltaan hallitsikin, ei vastustaja missään vaiheessa pudonnut kelkasta.
Toisen erän puolivälissä Lujan hyökkäysalueen painostusjakson jälkeen RuoSKa pääsi Lujan puolustusalueelle ja kotijoukkueen puolustuspelin sekoillessa laukoi vastustaja tarkasti oikeaan yläkulmaan ottelun avausmaalin. Luja HT nosti tempoaan ja lisäsi taklauspeliään, mutta maalinteko ei vain onnistunut. Kotijoukkue sortui liian hienojen maalien yrittämiseen, kun olisi selkeästi pitänyt yksinkertaistaa peliä. Etenkin, kun osalla pelaajista tuntui olevan pelivire hieman hukassa.
Ottelun voiton ratkaisuhetkeksi muodostui  Lujan kapteenin Juha-Pekka Vainion puolitoista minuuttia ennen toista erätaukoa tekemä ylivoimamaali. Tavoistaan poiketen Vainio käytti salaista asettaan – tulista lämäriään laukoen viivasta Esa Väisäsen ja Jarkko Ekbergin syötöistä tarkasti yläkulmaan.
Kolmanteen erään lähdettiin siis tasalukemissa 1-1. Aivan erän alussa Luja pääsi jälleen pyörittämään ylivoimaa ja nyt Vainion viivasta ranteella laukoneen kiekon ohjasi maaliverkon perukoille Esa Väisänen.
Yleisö odotti kotijoukkueen nyt menevän menojaan, mutta toisin kävi. RuoSKa kesti paineen ja heidän maalivahtinsa torjui lujalaisten  onnettomasti viimeistellyt läpiajotkin.
Päätöserän puolessavälissä sitten maailma musteni kotijoukkueelle. Jussi Mäkelän istuessa jäähyllä koukkaamisesta RuoSKa pyöritti Lujan alivoiman aivan sekasin ja teki 2-2 –tasoitusmaalin ajassa 48.26.
Ruoveteläiset saivat lisää intoa peliinsä ja hakivat jopa voittoa ottelusta. Nyt Lujan kokemus oli jälleen tarpeen ja kun maalissa pelannut Janne Rantaniitty sai tilaisuuden, hän vapautti loistavalla lättysyötöllä Esa Keskisen keskialueelta läpiajoon. Tarkka laukaus takayläkulmaan ja yleisö nousi hurraamaan voittomaalia vain kuusi minuuttia ennen ottelun loppua. RuoSKa hieman notkahti tämän osuman jälkeen, mutta heidän maalivahtinsa ylsi huikeisiin paraatitorjuntoihin pitäen loppulukemat 3-2.
Lujan valmennusjohto ei ottelun päätyttyä,  voitosta huolimatta, aivan iloiselta näyttänyt. Ottelun voittaminen vain yhden ketjun hyvällä pelillä ei ole varmastikaan tavoitetila. Kotijoukkueen pelistä puuttui tekemisen meininki. Kiekot hukkuivat, tilanteisiin ei menty määrätietoisesti ja pelistä tehtiin monimutkaista. Lähtökohdat sunnuntaina pelattavaan vieraspeliin Jämsänkoskella eivät siis olleet mairittelevat.