Luja HT hävisi

30.1.2012

Luja HT joutui taipumaan ensimmäisen kerran sitten lokakuun kolmannen päivän. Todella vajaalla joukkueella vieraspeliin lähtenyt joukkue ei pystynyt tällä kertaa kääntämään takaa-ajo asemaansa voitoksi viimeisessä erässä, vaan hävisi selkeästi Valkeakoskella Kiekko-Ahmoille 5 – 1 (1-1;0-0;4-0).

Vain kolmentoista kenttäpelaajan ja kahden maalivahdin turvin matkaan lähtenyt Luja HT ei lähtenyt otteluun tappiomielialalla. Ensimmäisessä erässä Lujalle tarjottiin useita maalintekopaikkoja, jotka paremmalla viimeistelyllä olisivat saattaneet siivittää joukkueen voittoon asti. Ensimmäisen maalin teki kuitenkin Kiekko-Ahmat kuudentoista peliminuutin jälkeen. Vain minuuttia myöhemmin Esa Väisänen tasoitti tilanteeksi 1-1 Antti Nurmisen ja Jesse Kutilan syötöistä.
Toisessa erässä ei kumpikaan joukkue onnistunut maalinteossa ja peli pysyi tasaväkisenä. Kolmannen erän alussa Lujan virhe kostautui ja vastustaja onnistui nopealla vastahyökkäyksellä tekemään ottelun voittomaaliksi jääneen 2-1 –johto-osuman ajassa 40.28. Kiekko-Ahmat tarttui väkevästi voiton syrjään kiinni ylivoimamaalillaan ajassa 56.31 Veli-Pekka Reimanin istuessa jäähyaitiossa koukkaamisesta. Lujan valmennusjohto otti aikalisän ja joukkue yritti vielä kavennusta ilman maalivahtia. Riskinotto ei tällä kertaa kannattanut, vaan vastustaja onnistui tekemään maalin tyhjään verkkoon ja sinetöi vielä lopputulokseksi
5-1 kymmenen sekuntia ennen loppusummeria.
Lujan vastuuvalmentajaa Ari-Pekka Mäkelää sapetti ottelun jälkeen luokaton tuomarityöskentely, mutta se ei kuitenkaan ollut tappion syy. Luja HT pystyi vajaamiehisenäkin hallitsemaan ottelua ja pakotti vastustajan maalivahdin torjumaan 54 kertaa Lujan maalissa pelanneen Janne Rantaniityn 37 torjuntaa vastaan. Ottelu olisi ollut täysin voitettavissa, mutta kahdella kentällisellä ei otteluita voiteta. Eniten Mäkelää tuntui harmittavan viime hetken poisjäännit hieman heppoisin perusteluin – etenkin, kun nyt olisi peliaikaa ollut jaossa riittävästi.
Luja HT johtaa sarjaa tukevalla kahdeksan pisteen marginaalilla ja otteluita on jäljellä vielä viisi ennen jatkopelejä. Seuraavaksi Luja HT kohtaa vierasottelussa Oriveden Fortunan 11.2.2012 klo 16.00.