Luja HT rynni pudotuspeleihin sarjajohtajana!

26.2.2012

Kuusi maalia VaPSin verkkoon lyönyt Veli-Pekka Reiman myhäili tyytyväisenä ottelun jälkeen ja oli syystäkin tyytyväinen viimeisimpään mailavalintaansa. Ilta oli paitsi hänelle, myös koko Lujan joukkueelle onnistunut. VaPS yritti alun kovalla rynnistyksellä horjuttaa sarjaykkösen henkistä kanttia, mutta ei siinä onnistunut. Luja HT voitti lauantai-iltapäivän ottelun selvääkin selvemmin 3 – 10 (1-4;0-4;2-2). Sunnuntaina Luja HT matkasi Hämeenlinnaan kohtaamaan HPK Inkkarit sarjan viimeiseen otteluun. Kotiin tuomisina tuli jälleen täydet kolme pistettä lukemin 1 – 8 (0-0;1-5;0-3).

Ottelu VaPSia vastaan sai yllättävän alun, kun vammalalaiset saivat tehtyä avausmaalin ylivoimalla puolentoista minuutin pelaamisen jälkeen. Nuori joukkue karvasi vahvasti ja pakotti Lujan omalle puolustusalueelleen pakottaen Lujan maalivahdin tositoimiin. Kuuden minuutin kohdalla Luja HT osoitti kokemuksensa ja pelasi siirretyn rangaistuksen aikana tilanteen loppuun asti. Lassi Kemppi ja Jarkko Ekberg vapauttivat Veli-Pekka Reimanin maalintekoon ja hän teki ensimmäisen illan maaleistaan tarkalla sijoituksella. Lujalla oli tilaisuus katkaista VaPSin selkä jo seuraavien minuuttien aikana kahden miehen ylivoimalla, mutta VaPSin maalissa pelannut Maunu Hujo onnistui pitämään maalinsa vielä puhtaana. Erän loppupuolella Aki Keskinen aloitti maalinteon ja Reiman kävi takomassa kaksi maalia lisää ennen erätaukoa.
Toisen erän alkaessa Reiman teki heti alkuun Lujan johdoksi jo 1-5 ja ottelu oli ohi. VaPS yritti kuumentaa koko ottelun ajan lujalaisia ja etenkin maalissa pelanneen Janne Rantaniityn tuikkiminen mailalla torjunnan jälkeen tuntui pahalta. Pelaajien tasoero oli juuri niin iso, kuin sarjaykkösen ja toiseksi viimeisen välillä pitääkin olla. Peliä kuvasti Lujan 2-9 johtomaali. VaPSin pelaajan säntäilivät päättömästi Lujan päätyyn tasavajaalla pelatessa ja Lujan kapteeni Juha-Pekka Vainio suojasi itsenä maalin taakse ja antoi pitkän lättysyötön hyökkäyssiniselle Esa Väisäselle. Väisänen olisi ehtinyt tehdä piruettejä maalille luistellessaan kenenkään estelemättä ja päätti tilanteen tarkalla sijoituksella tolpan juureen.

Ottelu HPK Inkkareita vastaan pysyi maalittomana ensimmäisen erän. Lujalle merkityksetön peli pääsi käyntiin vasta toisessa erässä, kun Esa Väisänen laukoi Lujan 1-0 johtoon ajassa 20.51. Ottelun puoliväliin mennessä Luja HT johti jo 4-0 ja ottelu oli käytännössä pelattu. Lujan maalissa pelanneelle Jari Vainolle kertyi ottelussa vain vaivaiset 21 torjuntaa.
Lujan pelit jatkuvat heti keskiviikkona jatkosarjan kotiottelulla. Luja HT pelaa ensin paras kolmesta –systeemillä lohkon neljänneksi sijoittunutta Lempäälän Kisaa vastaan. Tästä otteluparista voittaja jatkaa lohkon toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneiden otteluista jatkoon selvinnyttä vastaan. Sarjan voittaja selviää tämän Play Offsin jälkeen finaaliottelusarjassa.
Luja HT on kovassa kunnossa, mutta sarjan viimeisten otteluiden taso ei ole ollut kaksinen. Toivottavasti joukkue osaa asennoitua seuraavissa otteluissa jokaiseen otteluun vain voitto mielessä.