Luja HT jatkaa otteluitaan Pudotuspeleissä!!

12.3.2012

Luja HT kohtasi kuluneen viikon aikana kolmesti Ikurin Vireen, kun joukkueet kamppailivat 2-divisioonan lohkovoitosta. Ottelusarjan panoksena oli myös jatkopelit kohti Suomi-sarjaa. Luja HT selvisi Play Offsien ensimmäisestä ottelusarjasta helposti, sillä Valkeakosken Kiekko-Ahmat ei pystynyt tarjoamaan Lujalle todellista vastusta. Ikurin Vire on keväällä pelannut peli peliltä paremmin ja nyt odotettavissa olikin kunnon hokia.

Ensimmäisessä kohtaamisessa viime keskiviikkona Vire aloitti maalinteon ensimmäisessä erässä ajassa 13.47 ylivoimalla. Lujan tasoitti Jesse Kutilan maalilla kolme minuuttia ennen erätaukoa ja valmennuskaksikko Ari-Pekka Mäkelä ja Mika Westerberg onnistuivat loihtimaan joukkueeseen hyvän vireen toiseen erään. Toisessa erässä Luja HT ratkaisi ottelun neljällä maalillaan ja hyvällä liikkeellään. Kolmas erä oli varmistelua, jossa molemmat joukkueet tekivät yhden maalin. Ottelu päättyi Lujalle 6 – 3 (1-1;4-0;1-1).
Toiseen kohtaamiseen Vire otti käyttöön kaikki tamperelaiset mahdollisuudet. Ottelu alkoi perjantai-iltana vasta kello 20.30 ja myöhäinen ajankohta ei työssäkäyville miehille ole välttämättä paras mahdollinen. Lujan kompastukseksi koituikin maalinteko, sillä Ikurin isokokoinen maalivahti Tommi Alanen torjui lähes kaikki Lujan yritykset. Toisen erän alussa kaikki näytti hyvältä Lujan kannalta, kun Miika Raittinen tasoitti ensin tilanteeksi 1-1 minuutin pelaamisen jälkeen ja Jesse Kutila laukoi Lujan 2-1 johtoon kahta minuuttia myöhemmin. Ikurin valmennusjohto reagoi nopeasti tilanteeseen ja otti aikalisän. Keino tepsi ja joukkueen peli rauhoittui. Juuri ennen ottelun puoltaväliä tuomari passittivat kaksi lujalaista jäähyaitioon ja Vire tasoitti tilanteeksi 2-2 ylivoimalla.
Kolmannen erän puolivälissä Vire onnistui tekemään kolmannen maalinsa ja Lujan yrittäessä tasoitusta ilman maalivahtia ottelun lopussa päättyi yritys nolosti Vireen tehtyä neljännen maalinsa tyhjiin.
Joukkueiden kolmannessa kohtaamisessa Luja HT:n otteita kuvasti hermostuneisuus. Joukkue joutui ensimmäistä kertaa koko kauden aikana pelaamaan selkä seinää vasten. Ikurin Vire teki avausmaalin ajassa 0,37 Lujan puolustuksen virheen seurauksena. Onneksi tasoitusta ei tarvinnut odottaa kauaa, kun Antti Nurminen laukoi hyökkäyssinisen takaa onnekkaasti tasoituksen. Vire oli avauserässä liikkeellä hyvällä jalalla ja pelasi kiekko koko ajan puolustajien taakse. Kolmen minuutin kohdalla läpiajon seurauksena Vire johti jo 2-1. Lujan tuskaa lisäsi tamperelaisten erän puolivälissä tekemä ylivoimamaali 1-3:meen.
Lujan uskon omaan työhön palautti Antti Nurmisen nousu läpi kentän erän viimeisillä minuuteilla. Oman laukauksen seuraaminen ja syöttö maalin takaa B-pisteen kehällä odottavalle Jesse Kutilalle toi toivotun tuloksen. Kutila laukoi pienestä kulmasta kiekon maaliin ja takaa-ajo oli alkanut.
Toisen erän alussa Luja sai uuden tilaisuuden yrittää tasoitusta ylivoimalla. Ylivoima ei onnistunut, mutta sen päätyttyä Jonne Ylikännö vapautti Esa Väisäsen läpiajoon ja hän ei erehtynyt. Luja HT:n ote pelistä oli nyt hallitseva ja hieman ennen ottelun puoliväliä Antti Nurminen vapautti vuorostaan Veli-Pekka Reimanin läpiajoon ja hänkään ei erehtynyt. Vireen oli aika jälleen ottaa aikalisä.
Nyt aikalisän puheet eivät auttaneet, vaan Vire putosi kelkasta Lujan vyöryessä. Vire sai tilaisuuden tasoittaa peli ylivoimalla, mutta tilaisuuden käytti hyväkseen Luja. Luja HT purki ylivoiman omasta päädystä ja Tommi Kulmalan laidasta kohti maalia toimittaman kiekon ohjasi maaliverkon perukoille Esa Väisänen.
Kolmannen erän alussa Vire sai vielä hetkeksi kiinni pelistä ja kavensi tilanteeksi 5-4. Puoli minuuttia kavennusmaalin jälkeen Miika Raittinen laukoi Turkka Hirvinevan syötöstä takatolpalta tilanteeksi 6-4 ja Luja HT meni menojaan. Päätöserän puolivälissä Lujan kapteeni Juha-Pekka Vainio vapautti Esa Väisäsen maalin edessä ja Luja johti 7-4. Herkkähermoisimpia olisi varmasti hermostuttanut  Vainion otettua 2+2 minuuttisen hetkeä myöhemmin korkeasta mailasta, mutta kotijoukkuetta ei. Esa Väisänen, Jarkko Ekberg ja Miika Raittinen kävivät tekemässä maalin mieheen alivoimalla Vainion jäähyjen aikana ja peli oli selvä. Vireen kavennusmaali 10-5:teen oli laiha lohtu Lujan ylivoimaisen esityksen edessä.
Seuraavaksi Luja HT kohtaa ensi keskiviikkona Seinäjoen Kiekko-Veljet Huittisissa. Nyt panoksena on siis pääsy Suomi-sarjan karsintaotteluihin. Pelit kovenevat ja vastustajana Kiekko-Veljet on melko tuntematon. Seinäjoen seudulla jääkiekko on aina ollut vahvaa ja ottelusarjasta tulee varmasti kova. Luja on kuitenkin iskussa ja nousu ottelussa Virettä vastaan alkujännityksen lauettua antaa odottaa joukkueelta paljon.