Luja HT:llä loistopeli ja katasrofi

20.10.2012

Luja HT kohtasi viime viikon otteluissaan kaksi hyvän maalivahdin omaavaa joukkuetta. Keskiviikkona pelatussa kotiottelussa vastaan asettui tuttu ja vaarallinen Vermuntilan Tempo HT ja lauantaina Luja matkusti Paraisille kohtaamaan paikallisen ParSportin. Tuloksena oli voitto ja tappio, mutta on todella vaikeaa ymmärtää tappiota sarjan peränpitäjälle ParSportille. Lopputulokset olivat Luja HT – VTHT 7 – 4 (0-1;3-2;4-1) ja ParSport – Luja HT 5 – 4 (0-1;4-2;1-1).

Otteluun Vermuntilaa vastaan Luja oli valmistautunut kunnolla. Peli oli alusta alkaen kotijoukkueen pelillistä hallintaa. Aika ajoin raumalaiset kuitenkin väläyttivät taitojaan ja maalissa pelannut Janne Rantaniitty joutui venymään nopeiden vastaiskujen edessä parhaimpaansa.

Avausmaalia yleisö joutui odottamaan pitkään. Lujan hyökkäyspään harhasyötön seurauksena Vermuntila pääsi kahdella nollaa vastaan hyökkäykseen ja tuloksena oli kaunis maali ajassa 11.08. Luja ei lannistunut, mutta vastustajan maalivahti oli ohittamaton.

Heti toisen erän alussa Luja sai tilaisuutensa. Miika Raittinen kaivoi kiekon itselleen hyökkäyspäädyssä ja toimitti sen maalin eteen. Markus Kankaanranta runnoi kiekon väkisin maalin eteen ja tasoitti pelin. Iloa ei kestänyt kuin muutama minuutti. VTHT:n hyökkääjä unohdettiin täysin maalin eteen ja syöttö maaliviivan takaa kulmasta oli helppo tehtävä lyödä Rantaniityn selän taakse.

Hieman ennen ottelun puoltaväliä Kalle Pelli tasoitti pelin tasalukemiin 2-2, mutta jälleen Vermuntila hetkeä myöhemmin siirtyi johtoon vastahyökkäyksen päätteeksi. Ottelun ja Lujan kannalta ratkaisevan tärkeä maali syntyi neljä minuuttia ennen toisen erän päättymistä. Veli-Pekka Reiman syötti poikkikentän avauksen toiseen laitaan Turkka Hirvinevalle, joka hyökkäyssinisen ylitettyään lätytti kiekon toiseen laitaan viilettäneelle Esa Väisäselle. Tarkka suora veto upposi etukulmaan maalivahdin loistavasta venytyksestä huolimatta ja kolmanteen erään lähdettiin tasalukemissa.

Kolmannen erän alussa VTHT painosti vahvasti ja nyt Luja pääsi tarjoamaan vastaiskua. Puolustussinisellä vastustajalta pois karvattu kiekko toimitettiin Edgars Cermnishille, joka pitkän luistelun päätteeksi ujutti kiekon längistä sisään. Ja kun vauhti oli päällä, Sergey Petushkov laukoi Lujan 5-3 johtoon hetkeä myöhemmin.

Tempo taisteli ja teki jopa kavennusmaalin. Lujan vauhti oli kuitenkin liikaa ja kotijoukkue kaunisteli lopussa lukemiaan vielä kahdella maalilla.

Vastustajan aliarviointi vei pisteet

Lauantai-illan ottelu Paraisilla sai unelma-alun, kun Antti Nurminen yllätti vastustajan maalivahdin jo viidentoista sekunnin pelin jälkeen. Lujan valmentajan Janne Laukkasen mukaan Lujan pelaaminen päättyikin sitten siihen. Peli kuviteltiin jo voitetuksi ja omaa peliä ei saatu käyntiin missään vaiheessa.

Ensimmäisen erän lopputulos olisi saattanut olla vielä karmeampi, mutta Lujan maalissa pelannut Atte Hakanen piti joukkuetta pystyssä.

Toisessa erässä Luja siirtyi jo 2-0 johtoon, mutta menetti sen nopeasti. ParSport vei ottelun tasoihin ennen sen puoltaväliä ja johti viimeiselle erätauolle lähdettäessä 4-3. Päätöserän puolivälin jälkeen vastustaja lisäsi johtonsa jo 5-3:meen ja Lujan kova yritys lopussa ei tuonut kuin yhden kavennusmaalin. ParSport ansaitsi voittonsa todella huonon pelin pelanneelta Lujalta.

Lujan tappion syyt olivat asennepuolella. Voitto Vermuntilasta tiukan taistelun päätteeksi ja sen perään oleva ottelu sarjan viimeistä vastaan toivat mukanaan asennevamman, jota ottelun aikana ei pystytty korjaamaan. Valitettavaa vain on, että juuri nämä asiat voivat viedä mahdollisuudet nousuun.

Alkusarjaa on nyt pelattu puolet ja seuraavaksi Luja HT kohtaa perjantain Loimaan Rocketsin vieraissa. Edellinen ottelu päättyi Lujan tappioksi ja nyt jos koskaan on herätyksen paikka.