Luja HT pelaa sarjan voitosta

16.10.2012

Luja HT pelasi jälleen viikon aikana kaksi ottelua. Keskiviikko-iltana joukkue pelasi vierasottelun turkulaista Chiefsiä vastaan ja sunnuntai iltapäivän kotiottelussa vastaan asettui aina vaarallinen Naantalin VG-62. Edellisviikon tapaan sarjapisteisiin kertyi kahdella voitolla viisi pistettä, sillä Armonlaakson joukkue onnistui nipistämään Lujalta pisteen. Ottelu Turussa päättyi 4 – 9 (2-3;2-2;0-4) ja kotiottelu tiukkaakin tiukemman väännön jälkeen 5 – 4 (1-1;1-2;2-1;1-0).

Ottelu Chiefsiä vastaan ei ollut pelillisesti mairitteleva. Luja HT ei asennoitunut otteluun riittävän terävästi ja sortui pelaamaan vastustajan pelitemmon mukaisesti. Yksilötasolla taitavat turkulaiset roikkuivat pelissä mukana kaksi erää, mutta joutuivat taipumaan kolmannessa erässä. Lujan onneksi Chiefsin kuntopohja petti ja Lujan hyökkääjät nakuttelivat tarvittavat maalit. Esa Väisänen teki ottelussa hattutempun ja hänen lavastaan lähti myös ottelun voittomaali ajassa 39.06.

Pelillisesti ottelu oli Lujan valmentajan Janne Laukkasen mukaan kehnoin peli tällä kaudella. Peli oli kuritonta ja täynnä yksilösuorittamista. Parantamista seuraavaan otteluun  VG:tä vastaan jäi todella paljon.

Huittisten hornakattila

Lujan valmentaja Janne Laukkanen on aiemmin valmentaja urallaan toiminut pitkään Naantalin VG:n valmentajana. Vierasottelut Huittisissa ovat hänen mukaansa olleet aina hankalia fanaattisen kotiyleisön tuella pelanneen kotijoukkueen vuoksi. Tätä samaa rohtoa hän halusi tarjota tälläkin kertaa naantalilaisille.

Ottelu lähtikin liikkeelle vauhdikkaasti molempien joukkueiden valmistauduttua hyvin otteluun. Ensi sekunneista alkaen peli oli tasokasta ja hyvää jääkiekkoa pelin vyöryessä päästä päähän.

Luja siirtyi ansaitusti 1-0 johtoon, kun Esa Väisänen karvasi kiekon itselleen vastustajalta hyökkäyspään siniviivalla. Pieni siirto vapautti hyökkäykseen tueksi ehättäneen Juha-Pekka Vainion, jokamahtavan rytminmuutoksen jälkeen oli vastakkain VG:n maalivahdin kanssa. Tarkka laukaus etukulmaan ja kiekkoa haettiin verkon periltä ajassa 12.22. Kolme minuuttia myöhemmin Luja sai maistaa samaa lääkettä, kun hyökkäysalueen kiekonmenetyksen jälkeen VG rankaisi nopealla vastaiskulla.

Toista erää oli ehditty pelaamaan jo puoleenväliin, kun kuluneen viikon aikana Lujan vahvuuteen siirtynyt Miika Raittinen vapautti loistavalla syötöllään Markus Kankaanrannan. Tulinen laukaus hyökkäysalueen aloituspisteen tuntumasta siirsi kotijoukkueen 2-1 johtoon.

VG ei kuitenkaan lannistunut, vaan painoi pelin väkisin Lujan päätyyn. Etenkin kolmoskenttä oli helisemässä ja vierasjoukkue tasoitti ensin pelin pitkän myllytyksen jälkeen maskin takaa ammutulla siniviivavedolla. Hetkeä myöhemmin aivan erän loppuminuuteilla VG siirtyi 2-3 johtoon Lujan käsittämättömän puolustusalueen kiekonmenetyksen jälkeen.

Päätöserän puolivälissä Lujan ykköskentän sentteri Edgars ”Eetu” Cermnish tasoitti pelin 3-3:meen Markus Kankaanrannan  syötöstä. Tilanne synkistyi kotijoukkueen kannalta jälleen, kun vastustaja siirtyi johtoon vain neljä minuuttia tasoitusmaalin jälkeen ajassa 52.35. Janne Laukkanen reagoi kuitenkin oivallisesti ottelun loppuminuuteilla ottamalla aikalisän ja vetämällä maalivahdin pois kentältä. Riski kannatti ja Miika Raittinen huudatti kotiyleisöä tasoittamalla pelin 4-4:ään 45 sekuntia ennen päätössummeria.

Lopullisen sinetin ottelulle antoi jatkoajalla Esa Väisänen laukomalla voittomaalin Eetu Cermnishin ja kapteeni Juha-Pekka Vainion syötöstä.

Voittojen myötä Luja HT on nyt sarjataulukossa toisena tasapistein sarjaykkösen Karhu HT:n ja kolmantena olevan Naantalin VG-62:n kanssa. Luja otti kuitenkin kahden viime viikon aikana voiton näistä molemmista joukkueista ja se jos mikään osoittaa joukkueen potentiaalia.

Seuraavaksi Luja HT kohtaa huomenna keskiviikkona toisen lempivastustajan Vermuntilan Temmon Huittisten jäähallissa.