Revanssin makua!

29.10.2012

Luja HT kohtasi perjantai-illan ottelussaan Rocketsin Loimaalla. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Lujan sarja-avauksessa päättyi kaikkien hämmästykseksi loimaalaisen voittoon, mutta nyt Luja HT ei antanut siihen mitään mahdollisuutta. Ottelu päättyi 1 – 5 (1-4;0-1;0-0).

Päättäväisesti otteluun lähtenyt Luja HT otti luulot pois Rocketsilta heti alkuun. Peli ei ollut ehtinyt kulua kolmea minuuttiakaan, kun Edgars Cermnish paukutti Lujan avausmaalin Markus Kankaanrannan ja Miika Raittisen syötöistä. Kolme minuuttia myöhemmin Kankaanranta laukoi ylivoimalla Lujan jo 2-0 johtoon ja loimaalaisten selkäranka natisi jo liitoksistaan. Kotijoukkue ei saanut liukkaasti liikkuvaa Lujaa kiinni muutoin, kuin rikkomalla. Ajassa 6.50 Turkka Hirvineva pääsi vasemmasta laidasta yksin läpi ja hänet pysäytettiin kiskaisemalla yläkäsi irti mailasta juuri ratkaisevalla hetkellä. Tuomarikaksikon ainoaksi vaihtoehdoksi jäi tuomita rangaistuskuljetus, jonka Hirvineva laukoi tyylikkäästi kilpikäden alle tolpan juureen.

Puolitoista minuuttia Hirvinevan maalin jälkeen ensimmäisen maalin järjestellyt kolmikko oli jälleen asialla. Tällä kertaa viimeistelijänä toimi Miika Raittinen ja peli oli tapulteltu. Lujan peli hieman aukesi turvallisen

4-0 johdon myötä ja loimaalaiset saivat otetta peliin. He onnistuivat jopa kaventamaan tilanteeksi 1-4 ajassa 12.02. Toisessa erässä Miika Raittinen teki illan toisen osumansa ja loppulukemiksi 1-5 neljä muutama minuutti ennen toista erätaukoa. Kolmas erä oli pelailua Lujan varmistellessa peruspelillä voittonsa. Päätöserää säväyttivät ainoastaan kaksi jaettua ottelurangaistusta. Lujan Sergey Petushkov joutui ulosajetuksi ensin käytettyään epäasiallista kieltä ja hetkeä myöhemmin Rockets-pelaaja koki saman kohtalon potkaistuaan jäällä makaavaa Lujan kapteenia Juha-Pekka Vainiota. Pelillisesti ottelu oli Lujalta peruspeliä, joka riitti voittoon.

Seuraavaksi Luja HT kohtaa Kaarinan Kiekko-Pojat tänään keskiviikkona Huittisisten jäähallissa.