Lujan HT:n peli ailahtelee

5.11.2012

Lujan jääkiekon edustusjoukkueen ongelmana on koko alkukauden ollut pelaamisen tason vaihtelu. Sarjan kärkijoukkueiden kohtaamisissa peli on ollut uomissaan, mutta häntäpään joukkueita vastaan kompuroidaan. Viime keskiviikon kotiottelussa Luja HT joutui nöyrtymään 3 – 5 (1-2;2-2;0-1) Kaarinan Kiekko-Pojille, mutta kävi hakemassa lauantai-iltana Raision Nuorisokiekolta pisteet maalein 1 – 6 (0-3;1-0;0-3).

Ottelu KaKiPoa vastaan käynnistyi hermostuneen oloisesti.  Joukkueen valmentaja Janne Laukkanen oli joutunut kasaamaan kentälliset uudelleen, kun Lujan pelaavista kentällisistä puuttui kaksi vakiopuolustajaa. Lääkäri oli määrännyt joukkueen kapteenin Juha-Pekka Vainion täydelliseen lepoon rannevamman takia ja Sergey Petushkov kärsi edellisessä ottelussa saamaansa ottelurangaistusta.
Ensimmäistä erää tahkottiin päästä päähän aina viidennelletoista minuutille asti. Komennuksen puolustajaksi saaneelle Turkka Hirvinevalle kävi vanhanaikaisesti, kun hän menetti alimpana miehenä kiekon vastustajalle omalla siniviivalla. KaKiPo hyödynsi tilanteen ja maalissa pelannut Janne Rantaniitty ei mahtanut mitään kahdella nollaa vastaan hyökänneelle vastustajalle.
Hetkeä myöhemmin Luja tasoitti tilanteeksi 1-1 ylivoimalla, kun Eetu Cermnishille pelattiin takatolpalle tyhjä maali eteen Markus Kankaanrannan ja Miika Raittisen toimesta. Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, kun Janne Rantaniitty epäonnistui täydellisesti purkaessaan kiekkoa maalinsa takaa alivoimalla. Vastustaja sai kiekon haltuunsa maalin edessä ja laukoi kiekon tyhjään maaliin vain 20 sekuntia ennen erätaukoa.
Toisen erän alkuun KaKiPo sai unelma-alun kotijoukkueen ihmetellessä. Erä ehti vanheta vain puoli minuuttia, kun vasemmalta laidasta ammuttu laukaus upposi maaliin. Ja pari minuuttia myöhemmin vastustaja katkoi Lujan hyökkäykseen lähdön keskialueella ja päätti 2-1 hyökkäyksen tuloksekkaasti.
Luja otti aikalisän tämän maalin jälkeen ja onnistuikin pääsemään takaisin peliin. Ensin Veli-Pekka Reiman kavensi tilanteeksi 2-4 alivoimalla Esa Väisäsen oivasta esityöstä. Ajasssa 27.58 Eero Sillanpää kavensi tilanteeksi 3-4 veljensä Oton ja Antti Nurmisen pelattu hänelle tekopaikan maalin eteen lyhyillä syötöillä.
Toisen erän jälkimmäinen puolisko oli Lujan melkoista painostusta, mutta tasoitusmaalia vain ei saatu aikaan hyvistäkään paikoista.
Kolmannen erän alussa KaKiPo sai pelinsä jälleen hallintaansa ja esti Lujan kontrolloidut hyökkäykseen lähdöt aktiivisella kahden miehen karvauksella. Lopullinen niitti Lujan arkkuun tuli, kun KaKiPo katkaisi Lujan ylivoimapelin avauksen ja teki 3-5 alivoimamaalin ajassa 47.14.

Ykköskentällinen tehokkaana

Otteluun RNK:ta vastaan Janne Laukkanen muutti kentällisiään vielä kerran. Muutos sai aikaan toivotun lopputuloksen, sillä nyt hyökkäysketju Markus Kankaanranta, Esa Väisänen ja Kalle Pelli takoi yhdentoista ensimmäisen peliminuutin aikana kolme maalia ja peli oli selvä. Valitettavasti myös pelin taso laski myös näiden maalien jälkeen. Toisessa erässä ei syntynyt maaleja RNK:n maalivahdin yrittäessä pitää joukkuettaan pystyssä, mutta kolmannessa erässä hänkin taipui ja Luja kaunisteli loppulukemiksi selkeän
6-1 voiton. Maalivahtien torjunnat  RNK 48 – Luja HT 15 kuvaavat hyvin ottelun luonnetta.
RNK-ottelussa Luja HT keskittyi pelissään alusta asti oleellisiin asioihin ja hermostuneisuus oli poissa. Hyökkäyksiin lähdöt onnistuivat huomattavasti paremmin, kun hyökkääjät eivät karanneet liian innokkaasti vastustajien taakse. Hyvän ottelun jälleen pelannut Jussi Mäkelä voisi mielestäni kokea Antti Nurmisen kohtalon ja päätyä hyökkääjästä vakiopuolustajaksi.

Seuraavaksi Luja HT kohtaa ensi keskiviikkona kotiottelussa Harjavallan Kupari-Kiekon ja lauantaina vieraissa Turun Kisa-Veikot Kupittaalla.