Heikot vastustajat aiheuttavat ongelmia Luja HT:lle

12.11.2012

Heikot vastustajat aiheuttavat ongelmia Luja HT kohtasi viikon aikana kaksi lohkon heikompiin kuuluvaa joukkuetta ja voitti odotetusti molemmat. Aihetta suureen riemuun ei kuitenkaan ole, koska vastustajien epäurheilijamaisen pelaaminen ja tuomareiden heikon tason seurauksena Luja menettää tärkeitä pelaajiaan. Keskiviikkona Luja voitti kotonaan Harjavallan Kuparikiekon 8 – 2 (3-1;3-1;2-0) ja lauantai-iltana Kupittaalla Turun Kisa-Veikot 1 – 5 (0-2;0-1;1-2).

Luja HT kohtasi viikon aikana kaksi lohkon heikompiin kuuluvaa joukkuetta ja voitti odotetusti molemmat. Aihetta suureen riemuun ei kuitenkaan ole, koska vastustajien epäurheilijamaisen pelaaminen ja tuomareiden heikon tason seurauksena Luja menettää tärkeitä pelaajiaan.

Keskiviikkona Luja voitti kotonaan Harjavallan Kuparikiekon 8 – 2 (3-1;3-1;2-0) ja lauantai-iltana Kupittaalla Turun Kisa-Veikot 1 – 5 (0-2;0-1;1-2).

Ottelu Kuparikiekkoa vastaa alkoi tasaisena. Suuri osa harjavaltalaisten pelaajista on saanut jääkiekko-oppinsa Porin Ässissä, joten vastustajan aliarvioinnilla olisi voinut olla kohtalokkaat seuraukset. KuKi tekikin ottelun avausmaalin seitsemännellätoista peliminuutilla. Vastustajan ilo jäi todella lyhytaikaiseksi, sillä Esa Väisänen tasoitti tilanteen 1-1:teen puoli minuuttia myöhemmin. Tämä sytytti kotijoukkeen maalintekoon ja ennen taukosummeria Miika Raittinen ja Eetu Cermnihs tekivät vielä maalin mieheen.

Toisen erän alussa ottelussa liekkeihin syttynyt Miika Raittinen teki taidokkaan 4-1 maalin Lujan pelatessa alivoimalla. Pelin luonne muuttui pikkuhiljaa ja sitä alkoivat sävyttää jäähyt. Luja teki ottelun puolivälissä ylivoimalla viidennen maalinsa ja se riitti harjavaltalaisten maalivahdille. Erän lopussa Turkka Hirvineva sai kyseenalaisesta tilanteesta ottelurangaistuksen selästä taklaamisesta ja KuKi onnistui jopa kaventamaan tilanteeksi 5-2 jäähyn aikana.

Kolmannessa erässä Luja nakutteli vielä kolme maalia hallitessaan pelillisesti tilanteita täydellisesti. Ottelun heikon tason kruunasi tuomareiden kyvyttömyys karsia pois harjavaltalaisten rikkeet ylivoimaisen Lujan jatkaessa peliä niistä välittämättä. Sen sijaan Lujan rikkeet puhallettiin pois vastustajan kaatuillessa väsymystään.

Latvialainen veri kiehahti

Luja HT:n kohtaaminen Turun Kisa-Veikkoja vastaan nosti esille jälleen keskustelun pelaajien kunnioituksesta toisiaan kohtaan. Kisa-Veikot oli altavastaaja ottelussa heti alusta alkaen ja Esa Väisäsen tehdessä avausmaalin ajassa 5.48 oli lopputulos sinetöity. Lujan valmentajan Janne Laukkasen mukaan Luja hallitsi ottelua 80-prosenttisesti, vaikka vastustaja käytti pelissä kaikki mahdolliset koiruudet sekoittaakseen lujalaisten pelin.

Turkulaiset tuomarit pystyivät reagoimaan vain selkeisiin rikkeisiin kuten kampituksiin. Törkeydet jäivät heiltä kaikki huomaamatta.  Selkein osoitus siitä oli Eetu Cermnishin ulosajo. Häntä keihästettiin kolmannen erän alussa ja siitä suivaantuneena hän pukkasi vastustajaa. Jälkimmäinen totta kai huomattiin ja rangaistiin. Epäselvää vain on, miksi keihästystä ei huomattu, vaikka Cermnishillä on selkeä parinkymmenen sentin viilto kyljessään. Jääkiekossa on hyödynnettävä voiton tavoittelussa ne vahvuudet, joita omalla joukkueella on. Mutta onko kyky vahingoittaa  vastustajaa silti oikeutettua? Ei varmasti ja siksi hieno laji kyseenalaistetaan kerta kerran jälkeen väkivaltaisena. Kyllä vastustajallakin on vastuunsa, vaikka turpaan tulee reilusti – maalien muodossa.

Seuraavaksi Luja HT kohtaa sarjajohtajan Karhu HT:n Huittisissa keskiviikkona. Luja lähtee otteluun ilman pelikieltoja kärsiviä Turkka Hirvinevaa ja Eetu Cermnisiä, joukkueen on onneksi liittynyt myös kaksi uutta pelaajaa. Ari-Pekka Mäkinen palasi takaisin Lujaan ja ennen loukkaantumistaan TuTossa pelannut Lauri Aaltonen tuo mukanaan aimo annoksen ammattimaista otetta joukkueen tekemiseen. Lähtökohdat kauden tähänastisesta peleistä tärkeimpään ovat siis todella kutkuttavat.