Karhu HT oli voimaton

15.11.2012

Luja HT kohtasi keskiviikko-iltana kotihallissaan lohkonsa sarjajohtajan Karhu HT:n Porista. Ottelusta odotettiin kahden kovatasoisen joukkueen tiukkaa kohtaamista, mutta Lujan ylivoima oli murskaavaa. Porilaisia vietiin kuin litran mittaa ja ottelu päättyi lukemiin 8 – 1 (3-0;2-0;3-1).

Luja HT:n valmentaja Janne Laukkanen oli valmistanut joukkueensa hyvin illan kamppailuun. Joukkueen liike oli ihailtavaa alusta asti ja vaikka kentällisiä oli jouduttu muokkaamaan uudelleen usean runkopelaajan puuttuessa kokoonpanosta, myös pelillinen puoli oli kunnossa. Ykköskenttä aloitti maalinteon ensimmäisen erän puolivälissä häikäisevän ottelun pelanneen Antti Nurminen toimiessa maalintekijänä. Puolitoista minuuttia myöhemmin Esa Väisänen tykitti jo 2-0 ja alkutahdit murskavoitolle oli lyöty.
Miika Raittisen reilun minuutin päästä laukomassa maalissa syöttäjänä toimi Lujan uusi vahvistus Lauri Aaltonen.
Pelin edetessä pelin hallinta siirtyi yhä vahvemmin Lujalle. Luja karvasi aggressiivisesti, mutta piti huolen koko ajan, että vastustaja ei päässyt ylivoimahyökkäyksiin. Toisen erän seitsemännellä minuutilla kakkoskentän laiturina pelannut Aaltonen pääsi myös itse maalinteon makuun ja tekikin Lujan molemmat toisen erän maalit. Kolmannen erän alussa Karhu HT pääsi hetkeksi niskan päälle pelatessaan ylivoimaa. Lujan maalivahti Janne Rantaniitty ei voinut kavennusmaalille mitään, mutta Lujan kakkonen kuittasi hetkeä myöhemmin Miika Raittisen toimesta tilanteeksi jo 6-1.
Hieman ennen päätöserän puoltaväliä Veli-Pekka Reiman ja Miika Raittinen pelasivat Aaltoselle avopaikan maalin eteen hänen illan kolmannelle maalille. Karhu HT:n turhautuminen näkyi jo koventuvina otteina ja Markus Kankaanranta menettikin yhden hampaan vastustajan mailan käväistessä hänen suussaan. Luja HT malttoi kuitenkin mielensä ja kuin nöyryyttääkseen vastustajaa Antti Nurminen purjehti läpi kentän ja maalin edestä kiekon takayläkulmaan loppunumeroiksi 8-1 neljäkymmentä sekuntia ennen päätössummeria.
Valmentaja Laukkanen ei kuitenkaan hihkunut riemusta ottelun päätyttyä. Päällimmäisenä hänellä oli tarve päästä ”kiittelemään” tuomarit. He epäonnistuivat ottelussa melko totaalisesti, koska eivät uskaltaneet antaa rangaistuksia aivan selkeistä rikkeistä. Hetken rauhoituttuaan Laukkanen kehui joukkueensa hyvästä pelistä. Joukkueessa ei ollut yhtään alisuorittajaa – päinvastoin. Luja HT uskalsi pitää kiekkoa itsellään ja teki pelistä oman näköisensä. Hyökkäykseen lähdöt omasta päästä olivat näyttäviä ja kiekon menetykset tapahtuivat aina oikeaan suuntaan. Laukkasen mukaan peli näytti nyt siltä, kuin haluaakin sen näyttävän.