Luja HT parantelee asemiaan

26.11.2012

un alkusarjaa on jäljellä vain kaksi ottelua, Luja HT nousi sarjataulukossa toiseksi voittamalla kuluneella viikolla jälleen molemmat vastustajansa. Keskiviikkona Huittisiin saapunut turkulainen Chiefs taipui lukemin 4 – 1 (1-0;1-1;2-0) ja lauantaina Luja HT matkasi kohtaamaan naantalilaisen armonlaakson joukkueen VG-62:n. Kova vastustaja sytytti jälleen Luja HT:n pelaajat ja ottelu oli kuin toisinto Karhu HT kohtaamisesta. VG:lle ei annettu edes mahdollisuutta ja Luja vei pisteet maalein 1 – 7 (1-2;0-2;0-3).

Chiefsin pelaajat ovat tunnetusti taitavia ja monilla heistä on kokemusta juniori-sarjojen ylemmiltä tasoilta. Luja HT yritti ottaa pelin ohjat hallintaansa heti alusta alkaen, mutta ei siinä onnistunut. Vaikka ottelukielloistaan vapautunut Eetu Cermnish laukoi ylivoiman päätteeksi avausmaalin reilun neljän minuutin pelaaminen jälkeen, ei vastustaja taipunut. Chiefs otti Lujan hyökkäyksiltä vauhdin pois ja pääsi aika ajoin pyörittämään peliä vaarallisesti kotijoukkueen päädyssä.

Toisen erän puolivälissä Ari-Pekka Mäkisen istuessa jäähyään poikittaisesta mailasta Chiefs näytti osaamistaan. Kun kiekkoa ei saatu puretuksi pois omista, vastustaja riisti kiekon takaisin ja laukoi kiekon näyttävästi yläkulmaan. Luja HT malttoi kuitenkin käyttää omia vahvuuksiaan ja neljä minuuttia tasoitusmaalin jälkeen Antti Nurminen laukoi pitkän hyökkäyksen päätteeksi kiekon viivasta vastustajan mailan kautta maaliin tilanteeksi 2-1.

Kolmannessa erässä pelin hallinta siirtyi Lujalle. Turkka Hirvineva katkaisi kamelin selän laukomalla täydestä vauhdista viuhuvan lämärin etuyläkulmaan heti hyökkäys-sinisen jälkeen ajassa 41.19. Ottelun loppuminuuteilla Miikka Valtanen ajoi voimakkaasti sisään ja syötti yhdellä kädellä kiekon takatolpalle Eetu Cermnishille, joka niittasi loppulukemat 4-1. Tasollisesti ottelu kuitenkin muistutti ajoittain enemmän kalpamiekkailua, kuin jääkiekkoa.

Ykkönen iskussa

Keskiviikon ottelun perusteella en olisi lyönyt vetoa Luja HT:n voiton puolesta Naantalissa. Valmentaja Janne Laukkanen oli kuitenkin onnistunut motivoimaan joukkueensa kovaan iskuun. Markus Kankaanranta laukoi ottelun avausmaalin jo neljän minuutin pelin jälkeen ja johdatti kentällisensä hurjaan maalitehtailuun. Ensimmäisen erän puolivälin jälkeen Esa Väisänen viimeisteli ylivoimalla Lujan jo 2-0 johtoon Antti Nurmisen ja Markus Kankaanrannan syötöistä. VG sinnitteli vielä hetken ja onnistui yllättämään Lujan maalissa pelanneen Janne Rantaniityn.

Toisessa erässä VG putosi lopullisesti kyydistä. Valmentaja Laukkanen kehui tuomareita heidän antaessaan molempien joukkueiden pelata kovaa, mutta puhdasta jääkiekkoa. Erän ainoiksi pöytäkirjamerkinnöiksi jäivätkin Kalle Pellin ajassa 25.59 ja Jesse Kutilan takatolpalta ajassa 36.37 laukomat maalit.  VG:n maalivahdille Kimmo Wasströmille toisessa erässä kertyneet 22 torjuntaa Rantaniityn viittä vastaan kuvaavat Lujan täydellistä hallintaa. Kolmannen erän alussa Esa Väisänen viimeisteli vielä kaksi maalia Kankaanrannan viimeistellessä Lujan seitsemännen maalin ajassa 52.07. Lujan ykkösketju Markus Kankaanranta, Esa Väisänen ja Kalle Pelli tekivät ottelussa Lujan maaleista kuusi Kankaanrannan saalistaessa kuusi tehopistettä.

Valmentaja Laukkasen mukaan ottelun lopputulos ei kuvaa vastustajan heikkoutta, vaan yksinkertaisesti Lujan hyvyyttä. Luja HT teki omalla ehjällä pelillään VG:stä huonon Janne Rantaniityn antaessa eväät ottelun alun loistotorjunnoillaan huippuotteluun. Lujan voimakas karvauspeli ja kiekon hallinta hyökkäysalueella vievät vastustajilta mahdollisuuden kontrolloituihin hyökkäyksiin miesylivoimalla.

Seuraavaksi Luja HT kohtaa keskiviikkona tutun ja vaarallisen vastustajan Vermuntilan Hockey Teamin Raumalla. Voitto ottelusta varmistaisi Lujalle kakkossijan, mutta vastustaja tekee varmasti kaikkensa voittaakseen ja säilyttääkseen mahdollisuutensa nousuun.