Luja HT nousee Suomi-sarjaan!

2.12.2012

uja HT pelasi alkusarjan kaksi viimeistä otteluaan voiton nälkäisesti, vaikka sarjanousu Suomi-sarjan alempaan jatkosarjaan olikin jo varmistettu. Pienellä onnella Luja olisi voinut olla vaikka sarjansa voittaja Karhu HT:n kompuroidessa RNK Hocia vastaan. Karhu HT voitti ottelun vasta voittolaukauskisassa ja sai siten pisteen, jolla se voitti alkusarjan. Luja HT matkasi viime keskiviikkona Raumalle kohtaamaan alati hankalan vastustajan Vermuntilan Temmon ja voitti ottelun 2 – 4 (0-0;1-3;1-1). Lauantaina Luja HT maksoi potut pottuina murskaamalla kotiottelussa ParSportin Paraisilta 11 – 1 (2-0;2-0;7-1).

Vermutilan Tempo oli ennen Lujan kohtaamista hävinnyt vain yhden ottelun kotonaan. Luja HT:n tavoitteena oli voittaa ottelu, mutta helposti se ei tullut. Vaikka Temmon joukkue pelasi vajaamiehisenä vain kolmellatoista kenttäpelaajalla, se oli henkisesti kova ja jokainen pelaaja pelasi täydestä sydämestä jääkiekolle.

Ensimmäinen erä oli tasaväkinen ja Lujan maalissa pelannut Janne Rantaniitty joutui venymään paraatitorjuntoihin. VT-HT käytti hyväkseen leveän kaukalonsa ja onnistui tekemään ottelun avausmaalin, kun toista erää oli pelattu lähes kuusi minuuttia. Luja onnistui tasoittamaan ottelun kahta minuuttia myöhemmin, kun Markus Kankaanranta ja Antti Nurminen syöttivät Esa Väisäselle maalintekopaikan.

Luja onnistui toisessa erässä saamissaan maalintekopaikoissa Rantaniityn tehdessä tyhjiksi raumalaisten aikeet. Onnistuminen maalintekopaikoissa olikin ottelun voiton avain. Markus Kankaanranta oli syöttäjänä ottelun jokaisessa Luja-maalissa ja maalitekijänä  onnistui Väisäsen lisäksi Miika Raittinen.

Tempo yritti loppuun asti ja onnistui kaventamaan tilanteeksi 2-3 kolmannen erän alussa. Lujan joukkue malttoi pelata yhden maalin etuaan ja onnistui tekemään neljännen maalinsa päätöserän puolivälissä.  Lujan valmentaja Janne Laukkanen kommentoi ottelua erittäin hankalaksi peliksi ja kehui vastustajan asennetta varauksetta.

Ottelussa ParSportia vastaan alkutahdit löi ehdottomasti Luja HT ja Sergey Petushkov. Reilun neljän minuutin kohdalla Lujan ykköskenttä painoi pelin hyökkäyspäähän ja Kalle Pelli syötti vasempaan laitaan ylös nousseelle Petushkoville avopaikan. Tulinen lyöntilaukaus upposi yläkulmaan vastustajan maalivahdin yrittäessä epätoivoissaan ehtiä eteen. Avauserän puolivälissä Petushkov löi rebound-kiekon maaliin ja peli alkoi olla valmis. ParSport ei kyennyt vastaamaan Lujan pelitempoon, vaikka se Lujan luistin toisessa erässä hyytyikin jo melkoisesti.

Ottelun ainoaksi anniksi jäikin pelillisten hienousten puuttuessa Lujan pelaajien henkilökohtaiset taidonnäytteet. Vaikka valmentaja Laukkanen peluutti ottelun vanhetessa enemmän joukkueen nuorisokalustoa, keräsi Markus Kankaanranta ottelussa tehot 2 + 2. Kankaanrannan ja Petushkovin ohella maalinteossa onnistui Veli-Pekka Reiman kahdella maalillaan.

Lujan ottelut jatkuvat jo tulevana viikonloppuna Suomi-sarjan alemman jatkosarjan otteluilla. Jatkosarjaa pelataan kolmessa kahdeksan joukkueen lohkossa. Lohkojako varmistuu ennen viikonloppua Suomi-sarjan ylemmän jatkosarjan joukkueiden varmistuttua. Alemmassa jatkosarjassa pelataan kahdeksan joukkueen kolminkertainen sarja, joten katsojille on luvassa runsaasti kovatasoisia otteluita.

Luja HT pelasi alkusarjan kaksi viimeistä otteluaan voiton nälkäisesti, vaikka sarjanousu Suomi-sarjan alempaan jatkosarjaan olikin jo varmistettu. Pienellä onnella Luja olisi voinut olla vaikka sarjansa voittaja Karhu HT:n kompuroidessa RNK Hocia vastaan. Karhu HT voitti ottelun vasta voittolaukauskisassa ja sai siten pisteen, jolla se voitti alkusarjan.

Luja HT matkasi viime keskiviikkona Raumalle kohtaamaan alati hankalan vastustajan Vermuntilan Temmon ja voitti ottelun 2 – 4 (0-0;1-3;1-1). Lauantaina Luja HT maksoi potut pottuina murskaamalla kotiottelussa ParSportin Paraisilta 11 – 1 (2-0;2-0;7-1).