Iso voitto Luja HT:lle!

17.12.2012

Luja HT pelasi jälleen kaksi tiiviin Suomi-sarjan alemman jatkosarjan ottelua viikonlopun aikana. Lauantaina Luja HT:n vieraaksi saapui Vaasan Red Ducksille karsintaotteluissa ylemmän jatkosarjapaikkansa menettänyt FPS Forssasta. Paitsi että ottelu oli tiukka, suuri mielenkiinto kohdistui forssalaisten joukkueessa pelaavaan huittislaiseen Antti Tenkaseen. Sunnuntaina Luja HT matkusti Jyväskylään kohtaamaan edelliskauden kompastumisen aiheuttaneen Diskoksen. FPS oli tällä kertaa ylitsepääsemätön maalein 1 – 4 (1-1;0-2;0-1), mutta Diskoksen Luja HT voitti maukkaasti 2 – 3 (1-1;1-2;0-0).

Luja HT sai ottelussa FPS:ää vastaan hyvän alun, kun joukkueeseen Kanadan Torontosta saapunut uusi pelaaja Nikita Mandrik tykitti Esa Väisäsen rebound-kiekon oikealta B-pisteen kehältä maaliin reilun kahden minuutin pelaamisen jälkeen. Ensimmäisessä erässä Lujalla oli muutamia todella hyviä maalintekopaikkoja, jotka olisivat onnistuessaan voineet kääntää ottelun kulun. Maalinteossa onnistui kuitenkin Antti Tenkanen ensimmäisen erän puolivälissä, kun FPS pyöritti Lujan aivan sekaisin.
Toisen erän alussa FPS painoi pelin väkisin Lujan maalille ja runnoi 2-1 johtomaalin maalialueelta maalissa pelanneen Janne Rantaniityn ollessa kasan alimmaisena maalialueella. Pelin hallinta siirtyi vahvemmin rutinoidusti pelanneelle FPS:lle. Esa Väisäsen korkeasta mailasta saama kahden minuutin rangaistus koitui Lujan kohtaloksi, vaikka kotijoukkue onnistuikin alivoimapelaamisessaan. Jäähyn jo päätyttyä FPS painoi pelin Lujan puolustusalueelle ja kulmasta vahvan nousun maalin eteen tehnyt FPS-hyökkääjä nosti rystyltä joukkueensa jo 3-1 johtoon ajassa 27.22.
Luja ei tästä sillasta enää noussut ja kolmannessa erässä vastustaja varmisti voittonsa tekemällä viimeisen maalin tyhjiin. Parhaan mahdollisen alun saaneelle Lujalle kompastuskiveksi koitui oman pelisysteemin noudattamatta jättäminen. Vastustaja pääsi ylivoimahyökkäyksiin ja hyödynsi maalintekopaikat tehokkaasti Lujan tuhlatessa omansa.

Vajaamiehinen Luja taisteli voiton

Sunnuntai-iltana pelattu ottelu Diskosta vastaan oli Luja HT:ltä todellinen taisteluvoitto. Joukkueen kokoonpanosta puuttui useita aloituskentällisten pelaajia ja joukkue oli matkassa vain neljällätoista kenttäpelaajalla. Nyt joukkue kuitenkin pelasi joukkueena ja Miika Raittisen minuutin pelaamisen jälkeen tekemä avausmaali pohjusti voiton.
Diskos painosti ensimmäisen erän, mutta maaliin heti alkuminuutin jälkeen vaihdettu Janne Rantaniitty piti joukkueensa pystyssä. Maalissa aloittanut UJK:sta Lujaan siirtynyt Anssi Mäki-Rekola sai kiekon kurkkuunsa heti alussa ja joutui käymään sairaalassa tarkastuttamassa vammansa. Mitään vakavampaa ei onneksi tapahtunut.
Diskos tasoitti ottelun kolmannellatoista minuutilla, mutta Luja pysyi hyvin vauhdissa mukana. Toinen erä oli Lujan hallintaa, vaikka Diskos onnistuikin siirtymään 2-1 johtoon ottelun puolivälissä. Ajassa 31.37 Nikita Mandrik laukoi Lujan ylivoimalla tasoihin ja aivan erän loppuhetkillä Miika Raittinen siirsi Lujan 3-2 johtoon Veli-Pekka Reimanin ja Otto Rantasen syötöstä.
Kolmannessa erässä Diskos painoi pelin väkisin Lujan kenttäpäätyyn ja Janne Rantaniitty joutui venymään kiekon eteen 23 kertaa. Lujalaiset pitivät kuitenkin huolen siitä, että vastustaja ei päässyt hyödyntämään missään tilanteessa ylivoimahyökkäyksiin ja sinetöi uhrautuvalla pelillään voiton. Valmentaja Janne Laukkanen korosti ottelun jälkeen, että voitto saavutettiin joukkueena.
Luja HT on nyt pelannut neljä ottelua jatkosarjassa voittaen tärkeän ensimmäisen ottelun ja nyt ennen joulutaukoa pelatun ottelun. Sarja jatkuu 5.1.2013 vierasottelulla Pirkkalan Pingviinejä vastaan. Silloin Luja HT saa kolmen ottelun pelikielloista vapautuneen Miikka Valtasen ja loukkaantuneet pelaajat takaisin vahvuuteensa. Sarja on alkanut tasaisena ja voitot ovat menneet ristiin. Luja HT on osoittanut vaarallisuutensa ja kykynsä voittaa otteluita.