Luja HT taipui jatkoajalla

8.1.2013

Sunnuntaina Huittisiin saapui lauantaina tiukan ottelun Forssan Palloseuraa vastaan pelannut VG-62, jonka tavoitteena oli hakea täysi pistepotti Naantaliin. Luja HT oli valmis taistoon ja hallitsi peliä heti alusta alkaen. Harmillista kyllä maalinteon aloitti VG erän puolivälissä. Lujan Antti Nurminen tasoitti tarkalla yläkulmalaukauksella tilanteeksi 1-1 vain viisitoista sekuntia myöhemmin ja Luja painoi edelleen pelin hyökkäyspäähän.

VG siirtyi muutamaa minuuttia myöhemmin jälleen johtoon läpiajon seurauksena. Vierasjoukkueen tehtyä erän loppuhetkillä 3-1 johtomaalin tilanne näytti jo hieman huolestuttavalta. Luja HT:n valmentaja Janne Laukkanen herätteli joukkueensa toiseen erään vaihtamalla maaliin nuoren Matias Stenforsin. Markus Kankaanranta kavensi tilanteeksi ottelun puolivälissä 2-3 , mutta jälleen VG rankaisi jälleen vajaata minuuttia myöhemmin. Lujan ykköskenttä oli läpi ottelun ainut kentällinen, joka pystyi pelaamaan kovaa VG:tä vastaan. Seuraavaksi olikin jälleen Antti Nurmisen vuoro kaventaa maaliero yhteen maaliin.

Erän loppuhetkillä VG:n ottama jäähy kostautui, sillä Esa Väisänen tasoitti ottelun 4-4:ään vain viisitoista sekuntia ennen toisen erän loppua.

Kolmannessa erässä VG siirtyi alkuminuuteilla jälleen johtoon ja Lujan tasoitus tuli ajassa 46.22 Markus Kankaanrannan taidokkaan yksilösuorituksen päätteeksi. Ottelun varsinainen peliaika ei tuonut ratkaisua, mutta jatkoerää ehti kulua vain 39 sekuntia VG:n hyödyntäessä Lujan oman pään virheen. Piste VG:tä ja täydet kolme pistettä Pingviineiltä oli hyvä saavutus, mutta Lujan kakkos- ja kolmoskentällisen peli huolestuttaa. Maalien teko jäi kokonaan vahvasti pelanneen ykkösen harteille ja ajoittain VG-pelissä kolmosella oli todellisia vaikeuksia saada kiekkoa pois omasta päästä. Sinällään ei ole huono asia, että maalien teko jää yhdelle kentälle, mutta muiden pitää silloin pystyä pitämään oma pää puhtaana. Nyt pelattavassa sarjassa jokainen joukkue pystyy voittamaan toisensa ja jokaisella voitolla on suuri merkitys.

Sarja on siten jääkiekon ystäville todellinen nautinto.