Luja HT nousi sarjakakkoseksi

15.1.2013

Luja HT:n viikonloppu hipoi täydellisyyttä, kun tuloksena oli kaksi maukasta voittoa. Lauantaina kotihalliin saapui vieraaksi Karhu HT Porista, joka oli edellisenä iltana kärsinyt rökäletappion Jyväskylän Diskokselle. Sunnuntaina vuorossa oli vierasottelu peliään viime viikkoina huomattavasti parantanut Salon Kiekkohait, jolta Luja HT nappasi pisteet hyvän viimeisen erän pelaamisella.

Luja HT lisäsi Karhun tuskaa

Karhu HT aloitti ottelun vahvasti, kun Lujaan Norjasta palannut Lauri Aaltonen teki ottelun avausmaalin ajassa 3.38. Hetkeä myöhemmin Lujan painostaessa Karhu HT teki vastaiskun tasoittaen pelin. Erän edetessä Karhu HT pääsi peliin kiinni ja Lujan ottaessa pari perättäistä jäähyä ei takaiskumaaliltakaan vältytty. Ensimmäisen erän loppuminuuteilla Luja HT hallitsi jälleen tilanteita kentällä ja Esa Väisäsen vatsallaan jäästä antama syöttö takatolpalle Nikita Mandrikille tuotti tasoitusmaalin 2-2:teen.

Toista erää oli pelattu viisi minuuttia, kun Karhun Väinö Kuronen onnistui loistavalla one-timerillaan yllättämään Lujan maalissa pelanneen Janne Rantaniityn. Lujan viisikkopelaaminen parani minuutti minuutilta ja ottelun puolivälissä Eetu Cermnish onnistui vihdoinkin maalinteossa tasoittaen pelin 3-3:een. Ottelun parhaaksi palkittu Cermnish taisteli Lujalle seuraavan, voittomaaliksi jääneessä maalissa,  kiekon vastustajan maalin takaa etutolpalla viilettäneelle Jesse Kutilalle. Kutila näki ilmiömäisesti toisella tolpalla odottaneen Nikita Mandrikin, jolle avautui paikka tuupata kiekko tyhjään maaliin ajassa 35.01.

Karhu HT:n pelaajat yrittivät kovalla taklauspelillä horjuttaa Lujan peliä, mutta joutuivat toteamaan sen toivottomaksi. Karhu HT:n toisen erän lopulla ottama jäähy koitui joukkueen kohtaloksi.

Heti kolmannen erän alussa Eetu Cermnish tykitti vasemmalta hyökkäysalueen aloituspisteeltä Lujan ylivoimalla jo 5-3 johtoon. Hetkeä myöhemmin Lujan kapteeni Juha-Pekka Vainio kuljetti maalivahti Janne Rantaniityltä saamansa kiekon läpi koko kentän ja laukoi sen tarkasti etuyläkulmaan.

Päätöserän puolivälissä  Miika Raittinen onnistui päättämään pitkän kuivan jaksonsa harhauttamalla Karhu-vahdin täydellisesti ja maalaamalla kotijoukkueen 7-3 johtoon. Tässä vaiheessa Karhu HT turhautui lopullisesti ja murjoi  Juha-Pekka Vainion pelikunnottomaksi.  Lujan valmentajan Janne Laukkasen oli pakko ottaa aikalisä ohjeistaakseen pelaajansa loukkaantumisien välttämiseksi. Karhu HT:n pelaajan Vainion telomisesta saaman viisiminuuttisen aikana Lujan Antti Nurminen laukoi vielä ylivoimakuvion päätteeksi kiekon tarkasti alakulmaan ottelun loppulukemiksi  8 – 3 (2-2;2-1;4-0).

Tiukkaa taistelua Salossa

Salon jäähallissa vastakkain asettui kaksi hyvää joukkuetta, jotka molemmat himoitsivat voittoa. Ensimmäisessä erässä molemmilla joukkueilla oli paikkansa, mutta ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi Nikita Mandrikin ottama jäähy. Toisessa erässä Lujan Lauri Aaltonen onnistui ylivoimakuvion päätteeksi tekemään jälleen ottelun avausmaalin ajassa 24.41. Kiekkohaiden tasoitusmaali syntyi neljä minuuttia ennen erän loppua. Vastustaja hyödynsi Lujan hetkellisen nukahduksen ja teki loppuhetkillä vielä 2-1 johtomaalin.

Valmentaja Janne Laukkanen valoi erätauolla pelaajiinsa aimo annoksen taistelutahtoa ja uskoa omaan pelitapaan. Päätöserän puolivälissä Veli-Pekka Reiman ja Miikka Valtanen vapauttivat Lauri Aaltosen jälleen maalintekoon ja peli oli tasan. Nyt Luja HT hyödynsi vuorostaan vastustajan heikon hetken ja vain neljätoista sekuntia myöhemmin Markus Kankaanranta järjesti Turkka Hirvinevalle maalintekopaikan. Hirvineva karisti kaukomaan matkoilta saamansa huonon karman niskastaan ja tuuletti jatkosarjan avausmaaliaan ja ottelun voittomaaliaan villisti.

Kiekkohait yritti loppuun asti tasoittaa peliä, mutta Luja HT pelasi maltillisesti ottelun loppuun asti.  Lujan maalissa pelannut Janne Rantaniitty oli yksi ottelun hahmoista varmoilla torjunnoillaan. Valmentaja Laukkanen totesi ottelun jälkeen joukkueen pelanneen kauden tähän mennessä parasta viisikkopeliään. Vastustajan kontrolloidut hyökkäykseen lähdöt saatiin eliminoitua ja pienellä onnella pari maaliputkiin ammuttua laukausta olisivat voineet mennä maaliinkin.

Seuraavaksi Luja HT kohtaa todellisen mittarin, kun vuorossa on vierasottelu Forssan Palloseuraa vastaan perjantai-iltana.