Luja HT:lla pari tiukkaa matsia

23.1.2013

Luja HT joutui todella tekemään hartiavoimin töitä viime viikonloppuna saadakseen lisäpisteitä. Perjantai-iltana vuorossa oli todellinen koitos, sillä vierasottelussa vastaan asettui huippukuntoinen ja tappioton Forssan Palloseura. Lauantaina Luja HT kohtasi kotona Ikurin Vireen Tampereelta. Lujalle jäi edellistä kohtaamisesta tavaraa hampaankoloon, joten luvassa oli toinenkin tiukka ottelu. FPS voitti lopulta ottelun jatkoajalla FPS – Luja HT 5 – 4 (0-2;4-1;0-1;1-0) ja Ikurin Vire taipui Lujan mahtavan kolmannen erän ansiosta 7 – 5 (0-2;3-1;4-2).

Piste FPS:ltä tuntui voitolta

Lujan edellisviikonlopun kaksi maukasta voittoa siivittivät joukkueen edelleen hyviin suorituksiin. Ottelun avausmaalin laukoi Nikita Mandrik ajassa 13.01 Markus Kankaanrannan ja Turkka Hirvinevan syötöistä. Kolme minuuttia myöhemmin Veli-Pekka Reiman tykitti Lujan jo 2-0 johtoon ylivoimalla ja FPS-luotsi Kalle Honkosen oli pakko herätellä joukkueensa aikalisällä.
Toisessa erässä FPS heräsi ja takaa-ajon aloitti kukapa muu kuin Antti Tenkanen. Tenkasen tekemän kavennusmaalin kuittasi minuuttia myöhemmin maalijyvänsä löytänyt Turkka Hirvineva. FPS onnistui kuitenkin heti perään maalaamaan kolme kertaa ja vei erän nimiinsä 4-1.
Kolmannen erän alussa Veli-Pekka Reiman onnistui yllättämään FPS-vahdin ja tasoitti ottelun4-4:ään ajassa 42.04. FPS haki koko kolmannen erän raivokkaasti voittomaalia, mutta Lujan maalissa pelannut Janne Rantaniitty torjui vakuuttavasti. Varsinaisen peliajan päätyttyä tasan oli edessä jatkoaika. Molemmilla joukkueilla oli tilaisuutensa voittaa ottelu, mutta tällä kertaa FPS oli onnekkaampi. Aivan jatkoajan loppusekunneilla FPS onnistui tekemään ratkaisumaalin kiekon pomppiessa hieman onnekkaastikin Rantaniityn ohi.
Lujan valmentaja Janne Laukkanen oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueensa peliin. Hänen mukaansa kukaan muu ei tässä sarjassa tule ottamaan pisteitä forssalaisilta kotipeleissä – niin hyvä FPS on tällä hetkellä. Luja HT pelasi järkevästi ja jokainen kentällinen oli hyvä.

Vaikeuksin kautta voittoon

Hurjalla luistelutemmolla pelattu FPS-ottelu oli ottanut veronsa Luja HT:n pelaajista joukkueen luistellessa Ikurin Virettä vastaan. Vire rankaisi jo kolmen minuutin pelaamisen jälkeen Lujan käsittämättömän oman pään sekoilun jälkeen. Avauserän puolivälin jälkeen vastustajan vasemmasta laidasta ampuma kiekko upposi vastustamattomasti takayläkulmaan ja tilanne oli jo 0-2 ja valmentaja Laukkasen oli pakko ottaa aikalisä herättääkseen joukkueensa. Samalla hän herätti kyllä kaikki katsojatkin, sillä sen verran painokkaasti hän asiansa vaihtoaitiossa esitti. Ainoastaan parista sanasta ei kaukalon toisella puolella aivan saanut aivan selvää.
Toiseen erään tehdyt pienet kokoonpanomuutokset toivat peliin mukaan jo aivan toisennäköisen Lujan. Ottelun puolivälissä Antti Nurminen vapautti läpi kentän syötöllä Turkka Hirvinevan vastakkain vastustajan maalivahdin kanssa ja lämäri upposi längistä sisään. Kolme minuuttia myöhemmin Jesse Kutila nosti ripari-kiekon takatolpalta verkon perille ja tasoitti pelin jo 2-2:teen. Luja HT hallitsi nyt peliä ja Vire-valmentajan oli nyt vuoro herätellä joukkuettaan aikalisällä.
Lujan puolustuksen virheen jälkeen tamperelaisille tuli paikka siirtyä jälleen johtoon ajassa 34.31. Luja HT:n vauhti ei kuitenkaan hiipunut, vaan Vire-pelaajan istuessa jäähyllä Markus Kankaanranta järjesti namupaikan maalin eteen hiipineelle Esa Väisäselle. Vire puolustajien ihmetellessä mitä tapahtui kaivoi heidän maalivahtinsa kiekkoa selkänsä takaa.
Kolmannessa erän alussa Lauri Aaltonen laukoi Lujan ensi kertaa johtoon, mutta valitettavasti Vire pääsi kuittaamaan tilanteen tasoihin vain minuuttia myöhemmin. Esa Väisänen pääsi ajassa 45.00 yrittämään rangaistuskuljetusta, mutta epäonnistui maalinteossa. Siitä suivaantuneena hän kuitenkin teki seitsemäntoista sekuntia myöhemmin maalin Markus Kankaanrannan voittaessa keskialoituksen.
Päätöserän puolivälissä Markus Kankaanranta laukoi voittomaaliksi jääneen Lujan kuudennen maalin ylivoimalla. Vire kavensi tilanteeksi 6-5 hetkeä myöhemmin, mutta hukkasi mahdollisuutensa pelaamalla kuudella kenttäpelaajalla. Viimeisen kaksiminuuttisen aikana Luja maalasi ylivoimalla loppulukemiksi 7-5.
Luja jatkaa sarjataulukossa edelleen kakkosena ja kohtaa perjantai-iltana VG-62:n Naantalissa.