Luja HT luottaa pelitapaansa

30.1.2013

Viime perjantaina Luja HT kohtasi Naantalissa VG-62:n. Edellisessä kohtaamisessa VG nappasi jatkoajalla lisäpisteen mukaansa Huittista ja nyt HT:n tavoitteena oli hakea pisteet kotiin. Lauantaina Huittisiin saapui jyväskyläläinen Diskos, joka janosi Luja HT:n päänahkaa hävittyään karvaasti edellisen pelin. Luja HT on oppinut luottamaan omaan pelitapaansa ja vaikka joukkue joutuikin luovuttamaan jälleen yhden lisäpisteen voittolaukauskisan jälkeen VG:lle, ei Diskos saanut armoa.

 

 

                              

Ottelu Naantalissa oli tarkkaa peliä alusta alkaen. Molemmat joukkueet tiesivät, että virheestä rokotetaan välittömästi. VG onnistui maalinteossa ensimmäisenä avauserän kahdeksannella minuutilla, mutta ei onnistunut horjuttamaan Lujan peliä. Peli vyöryi päästä päähän ja Luja onnistui Lauri Aaltosen maalilla tasoittamaan pelin tasoihin vasten hieman ennen ottelun puoltaväliä.

Luja HT sai voiton avaimet käteensä, kun Nikita Mandrik katkaisi VG:n maalivahdin antaman korkean avaussyötön baseball-tyyliin rinnan korkeudelta hyökkäyssiniviivalla. Kiekko alas ja haltuun sekä suurella itseluottamuksella tehty maali saivat kanukin suupielet melkoiseen virneeseen. Naantalilaiset halusivat kuitenkin voittaa ja tiivistivät peliään. Eetu Cernihsin ajassa 52.55 ottama täysin tarpeeton hyökkäyspään kampitusjäähy kostautui. Luja onnistui pelaamaan alivoiman takaiskuitta, mutta ei onnistunut purkamaan painetta omasta päästä. VG onnistui tasoittamaan tilanteeksi 2-2 ja ratkaisua haettiin jatkoerästä.

VG painosti edelleen, mutta Lujan maalissa pelannut Janne Rantaniitty torjui varmasti. Koska pelaamalla ratkaisua ei saatu, siirryttiin voittolaukauskisaan. Lujan yrittäjät eivät maalia saaneet aikaiseksi ja VG:n Otto Lehtosen onnistuttua harhautuksessaan, vei VG jälleen lisäpisteen mukanaan.

VG-62 – Luja HT  3 – 2 (1-0;0-1;1-1;0-0) VL 

 

Tarkka pelaaminen sai jatkoa seuraavana päivänä kotiottelussa Diskosta vastaan. Luja HT:n onneksi joukkueen kapteeni Juha-Pekka Vainio oli pelikuntoinen edellisviikonlopun  loukkaantumisen jälkeen. Avausmaalia jouduttiin jälleen odottamaan pitkään. Ottelun puolivälissä Luja HT sai tilaisuuden yrittää maalia jopa kahden miehen ylivoimalla, mutta yritykset kilpistyivät vastustajan isokokoiseen maalivahtiin. Sen sijaan jäähyjen päätyttyä Luja sähläsi toden teolla ja vastustaja pääsi kahdella nollaa vastaan vastahyökkäykseen. Janne Rantaniitty ei mahtanut mitään vastustajien pelattua hänet taitavasti ulos tilanteesta.

Kolmanteen erään Lujan valmentaja Janne Laukkanen oli painottanut omaan peliin luottamista. Käärmekeitto auttoi ilman poppakonsteja.  Heti erän alussa Veli-Pekka Reiman tasoitti pelin 1-1:teen ja ajassa 46.31 Lauri Aaltonen vei Lujan jo 2-1 johtoon. Päätöserän puolivälissä Janne Rantaniityltä avasi pelin Lauri Aaltoselle, joka purjehti läpi kentän ja laukoi kiekon ilmiömäisesti etuyläkulmaan. Diskos turhautui ja otti hetkeä myöhemmin viiden minuutin rangaistuksen. Luja ei onnistunut hyödyntämään ylivoimaa ja Nikita Mandrikin saatua kahden minuutin rangaistuksen Diskos kavensi tilanteeksi 3-2 tasavajaalla. Diskos teki ottelusta jännitysnäytelmän yrittäessään loppuun saakka tasoitusta. Esa Väisäsen intouduttua väkivaltaiseksi aivan ottelun loppusekunneilla yrittivät jyväskyläläiset vielä ilman maalivahtiaan. Markus Kankaanranta kuittasi yrityksen tekemällä kylmäpäisesti maalin tyhjiin vain sekunti ennen loppusummeria.

Luja HT – Diskos 4 – 2 (0-0;0-1;4-1)

 

 

Seuraavaksi Luja HT kohtaa huomenna perjantaina Karhu HT:n Porissa.

 

Jaromir