Luja HT:lle puolivaloilla kuusi pistettä

4.2.2013

Lujan asema sarjakakkosena FPS:n takana vahvistui, kun joukkue voitti molemmat viikonloppuna pelaamansa ottelut. Joukkueen vahvuus on tällä hetkellä sen rutiinitason pelaaminen, jonka avulla se voittaa heikommat vastustajat hieman heikommallakin peliesityksellä.

Perjantai-illan myöhäisottelussa Luja HT kohtasi Karhu HT:n Porissa Isomäen jäähallissa. Vaikka Karhu HT on sarjataulukon viimeisenä, pystyy se halutessaan laittamaan rajusti kampoihin etenkin kotiotteluissaan.  Luja HT saikin vastaansa hyvin pelaavan joukkueen ja ensimmäisen erän ainoaksi merkinnäksi jäi yksi Karhu HT:n ottama jäähy. Toisen erän alussa Karhun ottama toinen jäähy kostautui ja Antti Nurminen laukoi Lujan 1-0 johtoon ajassa 22.20.

Karhu HT yritti vimmatusti tasoitusta ja aika ajoin vain maalissa pelanneen Janne Rantaniityn torjunnat pitivät Lujan pystyssä. Ottelun puolivälissä Markus Kankaanranta onnistui yllättämään vastustajan maalivahdin Lauri Aaltosen ja Esa Väisäsen syötöistä ja kolmanteen erään lähdettiin Lujan melko tukevassa 2-0 johdossa.

Kolmas erä oli palailua aina ottelun loppuminuuteille asti. Janne Rantaniityn saatua väkivaltaisuudesta jäähyn neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppumista yritti Karhu HT kavennusta ilman maalivahtia. Yritys epäonnistui, sillä Esa Väisänen käväisi laittamassa kiekon tyhjiin minuutti ennen loppua. Karhu HT onnistui lujalaisten nukahdettua kaventamaan tilanteeksi 3-1 seuraavassa vaihdossa ja yritti jälleen lisämaalia ilman maalivahtiaan. Tämäkin epäonnistui ja nyt oli Turkka HIrvinevan vuoro tehdä helppo maali.

Karhu HT – Luja HT 1 – 4 (0-0;0-2;1-2)

Pingviinit eivät olleet valmiina

Lujan valmentaja Janne Laukkanen kertoi pelänneensä joukkueensa motivaatiota Pingviini-otteluun alla. Täysin turhaan, sillä pirkkalalaiset joutuivat suoraan pyörremyrskyn keskukseen ottelun alettua. Peliä oli pelattu vain 32 sekuntia, kun Esa Väisänen ujutti ensimmäisen kerran kiekon vastustajan maalivahdin selän taakse. Luja HT:n tahtia ei hidastanut edes Väisäsen hetkeä myöhemmin hieman helpohkosti saama koukkaamisjäähy, vaan peli painui vääjäämättömästi vastustajan kenttäpäätyyn. Ajassa 7.48 Veli-Pekka Reiman lätytti kiekon takatolpalle kiiruhtaneelle Miikka Raittiselle, joka nosti kiekon tyhjästä kulmasta sisään. Minuuttia myöhemmin Antti Nurminen pelasi tilanteen loppuun asti sijoittaen kiekon etukulmasta verkon perukoille – tuotuaan sen sitä ennen läpi kentän.

Maalissa aloittaneelle Pingviini-vahdille tämä riitti ja veräjän suulle luisteli kakkosvahti. Kylmälle maalivahdille annettiin kuitenkin vielä kylmempää kyytiä Lujan kapteenin Juha-Pekka Vainion tykittäsesä viivasta one-timerilla tarkasti grogi-lasin korkuisen oikean takatolpan viereen.

Lujan johtaessa 4-0 valmentaja Laukkanen peluutti rohkeasti myös neloskentällisen nuoria miehiään. Pingviinit saivat ottelun ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen hieman otetta peliinsä, mutta neljä minuuttia ennen ensimmäistä erätaukoa Nikita Mandrik järjesti Antti Nurmiselle siniviivalle loistavan maalintekopaikan. Kahden lujalaisen tehdessä maskia Nurminen laukoi tarkasti kiekon längistä sisään.

Murskaavan alun jälkeen Lujan peli lässähti täydellisesti. Pingviinit onnistui jopa tekemään aivan toisen erän alussa ylivoimalla kavennusmaalin, mutta siihen pyristely sitten loppuikin Janne Rantaniityn jatkaessa loistotorjuntojaan. Kolmas erä ei tuonut muutosta peliin ja vaikka jälleen erän lopussa tehtiin muutama maali, oli voittaja ollut selvillä alkuminuuteista asti.

Luja HT – Pingviinit 6 – 2 (5-0;0-1;1-1)