Luja HT murskasi VG-62:n

17.2.2013

Luja HT:n valmentajan Janne Laukkasen kasvot loistivat kuin Naantalin aurinko ottelun jälkeen. Vieraaksi Huittisiin saapunut sarjakolmonen naantalilainen VG-62 joutui sellaisen jyrän alle, että se säilyy mielissä varmasti pitkään. Peli päättyi todellisuudessa hieman toisen erän puolivälin jälkeen Lujan tehtyä 6-0 osuman. Lopputulos 7 – 0 (3-0;3-0;1-0) osoittaa kotijoukkueen ylivoimaisuutta.

Ottelu lähti kotijoukkueen osalta hieman nihkeästi alkuun, mutta VG:n alkuminuuteilla ottama jäähy löi alkutahdit Raittinen-Reiman näytökselle.  Ottelun neljännellä minuutilla Miika Raittinen oli ensimmäisenä kiinni maalivahdin torjumassa kiekossa ja kun kiekko ei heti mennyt maaliin, kiersi hän sen ja tuikkasi pikkumustan maalivahdin selän kautta sisään. Viisi minuuttia myöhemmin Raittinen ja Veli-Pekka Reiman karkasivat alivoimalla vastahyökkäykseen ja Raittinen nosti rystyltä Lujan jo 2-0 johtoon.

Ensimmäisessä erässä naantalilaiset pysyivät vielä jotenkin pelissä mukana, mutta heidän pelinsä oli jokseenkin sekaisin. Vain ykköskenttä pystyi vastaamaan lujalaisten peliin. Kunnes Miika Raittinen latoi

B-pisteiden välistä Turkka Hirvinevan maaliviivan takaa syöttämän kiekon yläputken kautta sisään.

Raittisen tehtyä puhtaan hattutempun maalintekovuoro siirtyi Reimanille. Toinen erä ehti vanheta reilun minuutin, kun VG ylihyökkäsi Lujan päätyyn. Maalista ohi lauottu kiekko karkasi toisesta laidasta ulos ja kotijoukkue käänsi sen nopeaan vastahyökkäykseen. Hyökkäyksen päätti Reiman tarkalla laukauksella tolpan kautta sisään.

Hieman ennen ottelun puoltaväliä Lujan pelatessa ylivoimalla Miikka Valtanen toi kiekon hyökkäysalueella ja lainasi sitä Raittiselle. Täysin liekeissä pelaava Raittinen harhautti koko VG-alivoimakentällisen ja laukoi maalin edestä kiekon längistä sisään. VG turhautui ja otti kaksi perättäistä jäähyä. Jälkimmäinen kostautui jälleen ja Reiman katkaisi kamelin selän laukomalla maalin edestä kiekon verkon perille hirvittävän

YV-pyörityksen päätteeksi.

Kolmanteen erään lähdettiin Lujan johtaessa 6-0 ja peli oli enää pelkkää pelailua. Erän kohokohta oli, kun

Mika Henttonen onnistui ylivoimalla ohjaamaan maalin edestä kiekon maalivahtiaan vaihtaneen VG:n

maaliin. Toki katsojien viihtyvyyttä lisäsi ottelun tuominneen Japa Levosen persoonallinen tapa hoitaa

pelaajien pienet erimielisyydet.

Voitollaan Luja HT varmisti sijoittumisensa kakkoseksi sarjassa. Lujan kausi jatkuu tämän sarjan päätyttyä

vielä yhdellä sarjalla. Mutta toki tätäkin sarjaa on jäljellä vielä neljä ottelua ja huomenna on vuorossa kova kohtaaminen Forssassa FPS:ää vastaan.