Luja HT varmisti jatkosarjapaikan

3.3.2013

Luja HT nukkui pari yötä kunnolla heikosti sujuneen FPS-pelin jälkeen ja matkusti sunnuntaina Jyväskylään kohtaamaan Diskoksen. Tavoitteena oli ennen kaikkea varmistaa kakkossija sarjassa. Nyt valmistautuminen oli kunnossa ja Luja HT voitti ottelun ennen kaikkea vahvan toisen erän pelaamisellaan. Diskos taipui lopulta selvin numeroin 3 – 6 (1-0;0-4;2-2).

Luja HT lähti peliin keskittymällä puolustukseen. Vaikka Diskos onnistui tekemään avausmaalin reilun minuutin pelaamisen jälkeen, ei Luja HT herpaantunut. Ensimmäinen erä oli vauhdikasta jääkiekkoa, jossa kotijoukkue jaksoi vielä roikkua mukana. Toisen erän alussa Lujan ykköskenttää Kankaanranta-Aaltonen-Väisänen otti tilanteen haltuunsa Markus Kankaanrannan tasoittaessa tilanteeksi 1-1 heti alkuminuuteilla. Ottelun puolivälissä Kankaanranta vei Lujan 2-1 johtoon ylivoimaosumallaan ja peli siirtyi selkeästi Lujan hallintaan. Erän loppuminuuteilla Esa Väisänen ja Miika Raittinen tekivät maalin mieheen minuutin sisään ja kolmanteen erään lähdettiin Lujan johtaessa 4-1.

Kolmannen erän alussa Miika Raittinen lisäsi Lujan johtoa vielä maalilla, jonka jälkeen ratkaisijan rooliin nousivat tuomarit. Kovaa mailapeliä pelannut kotijoukkue ei rangaistuksia enää saanut, mutta Lujalle tuomittiin jäähyjä herkästi. Diskos onnistui kahdella ylivoimamaalilla kaventamaan tilanteeksi 3-5, mutta yrittäessään vielä lisäkavennusmaaleja onnistui Lujan Otto Rantanen tekemään maalin tyhjiin ja lopetti Diskoksen pyristelyt.

Luja HT kohtaa sarjan viimeisissä otteluissa ensi viikonloppuna vielä Pirkkalan Pingviinit ja Karhu HT:n Porista. Karsintasarja pääsystä suoraan Suomi-sarjaan alkaa jo 6.3. joten nämäkin ottelut on syytä pelata keskittymällä oleelliseen eli omaan peliin. Diskos-ottelussa Luja HT löysi jälleen FPS-ottelussa kadotetun pelitapansa, mutta peli ei missään nimessä ollut sillä tasolla, jolla voitetaan ylemmän Suomi-sarjan joukkueita.