Luja HT otti rutiinivoiton Karhu HT:stä

5.3.2013

Luja HT kohtasi Suomi-sarjan alemman jatkonsarjan kahdessa viimeisessä pelissä ensin lauantaina Pirkkalan Pingviinit ja sunnuntaina kotiottelussa Karhu HT:n. Sijoituksen kannalta otteluiden lopputuloksella ei ollut merkitystä, mutta keskiviikkona alkavan jatkosarjan kannalta oli. Pirkkalan Pingviinit pelasivat loistavan ottelun ja nappasivat Lujalta täyden pistepotin maalein 5 – 0 (2-0;0-0;3-0), mutta Karhu HT:stä ei ollut Lujan kaatajaksi. Luja HT voitti ottelun 11 – 4 (2-0;3-1;6-3).

Luja HT ei lähtenyt Pirkkalaan vain pelailemaan. Luja hallitsi ja pelasi kaksi ensimmäistä erää hyvää kiekkoa, mutta kotijoukkue vastasi erinomaisella puolustuspelillä. Pingviinien maalivahti Antti-Jussi Harjula oli myös vireessä ja teki tyhjäksi lujalaisten hyvätkin maalintekopaikat.  Sen sijaan hieman ennen ensimmäisen erän puoltaväliä Pingviinit onnistuivat kahdesti yllättämään Lujan maalissa pelanneen Janne Rantaniityn kymmenen sekunnin välein. Kolmannessa erässä Lujan peli hajosi pelaajien turhautuessa tehottomuuteen ja Pingviinit tekivät vielä kolme maalia ottelun viimeisen viiden minuutin aikana.

Sunnuntain kotiottelun vastustaja Karhu HT yritti kyllä vastata Lujan peliin, mutta onnistui luomaan tilanteita vain lujalaisten virheistä.  Lujan valmentaja Janne Laukkanen antoi torjuntavastuun ottelussa nuorelle Miika Kultavirralle ja puolustuksessa hääri B-juniori-ikäinen Mika Puttonen.  Ottelun avausmaalia ei kauan tarvinnut odotella, kun Miika Raittinen ja Turkka Hirvineva syöttivät Veli-Pekka Reimanille avopaikan takatolpalle ajassa 1.17. Ensimmäisessä erässä Luja HT loi tukun paikkoja, mutta Karhu-vahti onnistui torjunnoissaan aina erän loppusekunneille asti. Ottelun parhaana palkittu Miikka Valtanen laukoi ensi kiekon viivasta maaliputkeen, jonka jälkeen Miika Raittinen kävi lapioimassa sen verkon perille.

Toisen erän alussa Antti Nurminen vapautti pitkällä poikkisyötöllä Lauri Aaltosen läpiajoon ja tarkka rannelaukaus puolustajan jaloista upposi oikeaan yläkulmaan maalivahdin ihmetellessä mitä tapahtui. Kun Luja siirtyi ottelun puolivälissä jo 4-0 johtoon, aukesi myös kotijoukkueen peli hieman. Karhu HT höydynsi hetkeä myöhemmin Lujan vaihtotilanteen ja kavensi tilanteeksi 4-1. Kotijoukkue heräsi jälleen ja Miikka Valtanen tykitti illan toisen osumansa ajassa 38.40. Kolmannessa erässä Karhu HT ryhdistäytyi ja kavensi tilanteeksi ennen erän puoltaväliä 6-3. Luja HT lisäsi luistelua ja takoi kymmenessä minuutissa vielä viisi maalia näytösmalliin.

Tämän sarjan päätösottelu ei tasollisesti yltänyt kovinkaan korkealle. Ja tasoa laski myös melko luokaton tuomarilinja. Toivottavasti Luja HT onnistuu löytämään sen pelitemmon ja vireen, jolla se voittaa keskiviikkona alkavassa karsintasarjassa astetta kovemmat vastustajansa.