Luja HT kausi päättyi lauantaina

23.3.2014

Luja HT kohtasi viime viikolla Paimion Haka Hockeyn länsirannikon lohkon toisella playoff-kierroksella. Ensimmäinen osaottelu pelattiin perjantaina Paimiossa. Ottelua hallitsi kotijoukkue ja Luja HT:lla ei ollut mahdollisuuksia voittoon. Ottelu päättyi murskalukemiin 10-2 (6-1, 2-1, 2-0). Lauantaina Luja HT:lla oli kasvojen pesun paikka toisessa osaottelussa Huittisissa. Vaiherikkaan toisen erän jälkeen Luja HT näytti kaapin paikan ja voitti ottelun 7-4 (1-0, 5-3, 1-1). Otteluparin ratkaisi jatkoerä, jonka vei lopulta Haka Hockey ja jatkoi seuraavalle kierrokselle.

Jääkiekon 2-divisioonan länsirannikon lohkossa pelattiin viime viikolla toinen playoff-kierros. Luja HT sai vastaansa Haka Hockeyn Paimiosta. Luja oli voittanut paimiolaiset kolmesti runkosarjassa yhteismaalein 24-5. Hakalla oli siis kana kynittävänä Lujan kanssa. Perjantaina Luja HT matkasi Paimioon testaamaan Hakan taistelutahdon hieman vajaamiehisenä.
Taistelutahtoa kotijoukkueelta todella löytyi ja vierasjoukkueelta ei. Ensimmäisen yhdeksän minuutin aikana Haka löi taululle lukemat 4-1. Tässä vaiheessa Luja vaihtoi maalivahtia ja Janne Rantaniityn tilalle maaliin tuli Veli-Matti Mäkinen. Ensimmäisen erän toinen puolikas meni hieman paremmin, joskin Haka teki vielä kaksi maalia.
Toisen erän alussa Haka lisäsi Lujan tuskaa menemällä jo 7-1 johtoon. Lujalle lisäharmia toi myös Samuli Katajiston loukkaantuminen jo ensimmäisessä erässä sivuun jääneen Miika Raittisen lisäksi. Luja ei saanut otetta peliin toisessakaan erässä ja laukaukset jäivät yhteen. Tosin se löysi tiensä verkon perille erän puolen välin jälkeen.
Kolmanteen erään lähdettiin lukemista 8-2 ja oli selvää, että erässä ei ihmeitä nähtäisi. Tilanne oli niin selvä, että joukkueiden ajatukset olivat jo seuraavassa koitoksessa. Kotiyleisön riemuksi Haka teki viimeiseen erään vielä kaksi maalia. Lujalta ainoastaan maalivahti Mäkinen oli edes hieman tehtäviensä tasalla 39:llä torjunnalla.
Lauantaina Haka saapui Lujan vieraaksi Huittisiin. Kotijoukkueella oli kasvojen pesun paikka perjantain murskatappion jälkeen. Voitolla Luja selviytyisi jatkoerään ja mahdollisuus jatkopaikasta eläisi. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä kohtuullisen vauhdikkaana. Ensimmäisen erän ensimmäistä puolikasta värittivät runsaat jäähyt. Varsinkin vierailija Haka istui useaan otteeseen jäähypenkillä.
Ottelun ensimmäinen maali syntyi kahdentoista peliminuutin jälkeen. Lujan pyöritti hyökkäysalueella ja kiekko ajautui viivaan Jalmari Nurmiselle. Nurminen ampui viivasta kahdesti. Ensimmäinen kilpistyi vastustajan pelaajaan, mutta toinen painui verkon perille. Nurminen sytytti sekä joukkueensa että yleisön. Erätauolle lähdettiin odottavissa tunnelmissa.
Toinen erä antoikin rahoille vastinetta. Haka aloitti erän maalilla vain minuutti erän alusta, Turkka Hirvinevan istuessa edellisessä erässä saamaansa rangaistusta. Haka oli tullut toiseen erään voittamaan ja hallitsi peliä. Hieman ennen erän puolta väliä Lujalla oli musta hetki. Haka iski kahdesti 16 sekunnin sisään. Ensin vastahyökkäyksessä syntyneestä läpiajosta ja sen jälkeen pelaajista ohjautuneella viivavedolla.
Yleisö tuskin sai vielä annettua negatiivista palautettaan loppuun, kun Luja jo kavensi. Miika Raittinen veti kahdella yhtä vastaan hyökkäyksestä ranteen etuyläkulmaan. Vapauttavan syötön antoi Jussi Mäkelä. Tästä heränneenä Luja otti peliä haltuun. Viisi minuuttia edellisestä ja Luja tuli jo tasoihin Teemu Setälän ylivoimamaalilla. Hirvineva nousi alueelle ja tarjoili Setälälle maukkaan poikittaissyötön.
Maalijuhlat jatkuivat parin minuutin kuluttua. Setälä ja Niklas Kulmanen pelasivat kiekon kulmasta maalille, missä odotti Miikka Valtanen ja laittoi kiekon reppuun lyöntilaukauksella. Luja sai ratkaisun avaimet toisen erän lopussa. Haka otti kaksi perättäistä jäähyä ja Luja sai kahden miehen ylivoiman. Raittinen levitti viivassa Mäkelälle, joka laittoi kiekon etukulmasta sisään. Yhden miehen ylivoima jatkui ja tuotti myös tulosta. Puoli minuuttia ehdittiin pelata, kun kauniin syöttöketjun päätteeksi Hirvineva naulasi kiekon yläriman alle.
Kolmas erä oli tasaista vääntöä ja näytti, että odotellaan erän loppua ja mennään ratkaisevaan jatkoerään. Haka kuitenkin kavensi viisi minuuttia ennen loppua ja tulivat kahden maalin päähän. Rypistely loppui Lujan seitsemänteen maaliin, kun kiekko kimposi Jyri Tuomisen luistimesta maaliin. Luja voitti ottelun 7-4. Kahden ottelun jälkeen oltiin siis tasapisteissä ja luvassa oli jatkoerä neljällä neljää vastaan.
Erätauon jälkeen aloitettiin ratkaiseva jatkoerä. Molemmat lähtivät tosissaan hakemaan voittoa ja erän alussa mentiin päästä päähän. Luja oli jo lähellä voittoa, mutta olkapäällä tehty maali hylättiin. Neljän minuutin kohdalla Haka otti rangaistuksen ja Luja pääsi pyörittämään ylivoimaa. Ylivoima pyöri hyvin, mutta Luja ei päässyt tolppaa lähemmäksi.
Seitsemän peliminuutin jälkeen oli Lujan vuoro ottaa rangaistus. Haka pyöritti ylivoimaa melkein kaksi minuuttia. Paikkoja oli runsaasti, mutta maalivahti Mäkinen kesti. Aivan ylivoiman viime hetkillä Haka sai kuvion toimimaan ja pelasi tyhjän paikan Kim Kauttoselle maalin kulmalle ja Kauttonen ei erehtynyt. Tällä maalilla Haka meni jatkoon ja Lujan kausi päättyi. Luja HT kiittää kaudesta fanejaan, yleisöään ja yhteistyökumppaneitaan.