Lujan B-nuoret Alueliigan pronssille jääkiekossa!

7.4.2014

Lujan B-nuoret voittivat kevätkaudella oman lohkonsa Alueliigassa. Voiton ansiosta joukkue matkasi Piispalaan lopputurnaukseen. Lopputurnaukseen selvisi kolmesta lohkosta lohkojen kaksi parasta joukkuetta. Turnauksen muut joukkueet olivat Nups (Nummela), VG-62 (Naantali), Hokki (Kajaani), Ahmat (Haukipudas) ja PEPO (Lappeenranta). Tiedossa oli siis erittäin tiukka ja kovia pelejä sisältävä viikonloppu.

21 pelajaa ja 6 toimihenkilö starttasi bussilla reissuun jo torstaina päivällä. Joukkue pääsi perille saapuessaan vetämään jääharjoitukset. Näin saatiin bussijalkoja vähän avattua.  - Jää on paljon kovempi kuin meillä Huittisissa. Lisäksi kaukalo on erittäin kapea. Oli hyvä, että tähän iltaan saatiin tämä jääharjoitus niin olemme valmiit Hokkia vastaan. Jutteli joukkueen toinen valmentaja Erik Kranni.

Perjantaina alkoivat sitten ottelut. Ensimmäinen vastustaja oli Kajaanin Hokki. Hokki aloitti ottelun erittäin kovalla sykkeellä. Se oli Lujalaisia koko ajan luistimen piirron terävämpi. Hokki siirtyikin johtoon jo ajassa 2.02. Ensimminen 10minuuttia mentiin täysin Hokin hallinnassa ja Luja joutui kuluttamaan jäähyaitiota. Sitten Eero Pitkänen voittaa hyökkäyspään aloituksen ja Eetu Kenni tasoittaa tilanteeksi 1-1. Maalin jälkeen Hokin peli sekosi hieman ja Luja pääsi ylivoimalle. Lauri Kallio ei jättänyt alivoiman virhettä käyttämättä ja Luja siirtyi ensimmäisen kerran johtoon. Erän lopussa taas Lujalaiset herpaantuivat ja lopulta erätauolle lähdettiin lukemista 2-2.

Toiseen erään ei tullut kuin yksi joukkue ja se oli Luja. Hokin jalka hiipui ja Lujalaiset tekivät kentällä mitä tahtoivat. Janne Sihvonen ohjaa tilanteeki 3-2, hienon syötön maaliin antoi Mika Puttonen. Vajaa minuutti tästä Lauri Metsämäki hoitaa riparikiekon verkon perille. Hokki joutui istumaan koko erässä yhteensä kuusi kahden minuutin rangaistusta ja erä oli selkeästi Lujan.

Kolmas erä lähti tasaisesti liikkeelle ja Hokki oli taas paremmin pelissä mukana. Luja joutui ottamaan erän alkuun lähes yhtäaikaiset jäähyt. 5vs3 alivoima vielä kestettiin mutta heti sen jälkeen Hokki kavensi. Sitten mentiin päästä päähän erittäin kovalla vauhdilla. Kakkoskentällinen pelaa vaihtonsa hienosti loppuun asti ja Metsämäki tekee illan toisensa. Lujalaiskenttä nukahtaa seuraavassa vaihdossa ja taas Hokki on maalin päässä. Lopussa on vielä kunnon dramatiikkaa kun Hokki pääsee taas pelaamaan kahden miehen ylivoimaa mutta Lujalaisten alivoima loistavassa kunnossa. Luja voittaa 5-4. Maalissa Joonas Suomela pelasi loistavan ottelun. - Erittäin viihdyttävä ja tiukka ottelu. Nyt on ensimmäinen tavoite saavutettu ja näitä voittoja tarvitaan vielä kaksi. Olen tyytyväinen joukkueen taisteluilmeiseen, sanaili valmentaja Joni Immonen ottelun jälkeen.

Lauantain ottelussa vastaan asettui Nups Nummelasta. Joukkue oli entuudestaan tuttu sillä syksyllä pelattiin samaa sarjaa, tuolloin voitot menivät 1-1. Ottelun panoksena oli finaalipaikka, sillä Nups oli murskannut Hokin, heidän keskenäisessä ottelussa. Luja oli erittäi hermostunut ensimmäiset vaihdot ja Nups rokotti jo kolmen minuutin pelin jälkeen. Seuraavassa vaihdossa Heikki Riipinen ja Samuel Suontausta pelaavat kiekon pitkälle Saku Ojanperälle joka tasoitti hienolla rannelaukauksella. Nups oli edelleen aktiivisempi ja sen työ palkittiin, se siirtyi 1-2 johtoon ennen erän puoltaväliä. Sitten Kallio ja Metsämäki pelaavat sellaisen paikan Pitkäsen Eerolle, että mies ei erehdy, tilanne tasan 2-2. Loppuerässä ei enää maaleja. Toinen erä oli erittäin viihdyttävää ja peli aaltoili päästä päähän. Lujalaiset olivat hienokseltaan niskanpäällä mutta kiekkoa ei saatu maalin asti. Sitten erän lopussa nukahdus kun Lujalaiset odottivat jo summeria ja Nups rokotti tästä. Viimeiseen erään siis 2-3 tilanteesta. Kolmas erä lähtee Lujalaisittain murheellisesti liikkeelle kun Valtteri Kälviäinen lentää suihkuun. Nups tekee 5minuutin ylivoiman aikana yhden maalin. Luja saa hirmuisen loppukirin aikaan. Työ palkitaan ajassa 49.29 kun Eero Pitkänen tekee taas maalin. Viimeinen kymmenen minuuttia vietetään Nups päädyssä mutta maalia ei saada aikaiseen. Nups etenee finaalin ja Luja pronssiotteluun. - Tämä on maalinteko peli. Kaverin veskari ottaa viimeisessä erässä 18 koppia ja meille taisi tulla 6 torjuntaa. Totta kai harmittaa koska emme todellakaan olleet tänään se huonompi joukkue. Nyt tarvii nollata tilanne nopeasti sillä pronssiotteluun on alle vuorokausi aikaa, sanaili vaitonainen Immonen.

Pronssiotteluun vastaan tuli Lappeenrannasta PEPO. Joukkue pelasi alkusarjassa yhden tasapelin ja voitti toisen ottelun. Lujan pelaajat olivat saanet kaivettua voitontahdon esiin. Se näkyi kentällä ja kentällinen toisensa jälkeen peli vyöryi PEPO päätyyn. Ennen erän puoltaväliä Luja teki kaksi pikamaalia. Ensin ylivoima teki yhden kauden hienoimmista osumista. Metsämäki sai nauttia lopulta Lauri Pitkäsen hienosta syötöstä. Vain vajaa kaksi minuuttia edellisestä ja Metsämäki heiluttaa verkkoa toistamiseen. Edelleenkän PEPO ei saanut mitään vaarallista aikaiseen ja erän lopussa Lauri Pitkänen maalaa lukemiksi jo 3-0. Toisen erän alussa Metsämäki viimeistelee ja hattutempun ja kaikki oletti pelin olevan ohitse. Lujalaisten työnteko loppui ja PEPO pääsi otteluun paremmin ja paremmin mukaan. PEPO tekeekin erässä vielä kolme maalia ja toiselle erätaolle siirryttiin jännittävästä 4-3 tilanteesta. Kolmas erä on erittäin tasainen. PEPO painaa hieman päälle ja Lujalaisten otteissa näkyy pieni hermostuneisuus. Ajassa 54.53 tulee kuitenkin helpottava maali kun ylivoima toimii, Metsämäki tarjoilee ja Kenni lämää kiekon verkon perille. Tuo maali riitti ja näin Lujalaisille pronssimitallit kaulaan. - Totta kai tässä on hyvä fiilis. Meinattiin vain itse sössiä tämä ottelu. Oltiin niin paljon parempia alussa mutta pelaajat luuli, että 4-0 on selvä. No onneksi joukkue kesti kuitenkin. Pitkä on kausi takana, näin on erittäin mukava lopettaa, tyytyväinen valmennuskaksikko jutteli ottelun jälkeen.