Luja HT pudotti Kiekkohait jatkosta

17.3.2014

Luja HT kohtasi ensimmäisellä playoff-kierroksella Kiekkohait Salosta. Ensimmäinen osaottelu pelattiin Salossa perjantaina. Vaihtelevien vaiheiden jälkeen Luja HT voitti ottelun 6-4 (2-1, 1-4, 1-1). Toinen osaottelu pelattiin lauantaina Huittisissa. Luja HT hallitsi ottelua alusta loppuun. Ottelu päättyi Luja HT:n voittoon 5-3 (1-0, 3-2, 1-1).

Jääkiekon 2-divisioonan länsirannikon lohkossa aloitettiin kevään playoff-ottelut. Luja HT sai vastaansa runkosarjassa kahdeksanneksi tulleen Salon Kiekkohait. Sarjasijoitusten perusteella Luja olisi selvä jatkoon menijä. Kiekkohait oli kuitenkin tehnyt edelliset ottelut hankalaksi Lujalle.
Ensimmäinen ottelu pelattiin perjantaina Salossa. Ottelun ensimmäinen erä oli melko verkkaista menoa päästä päähän. Reilun seitsemän minuutin jälkeen nähtiin kuitenkin ottelun ensimmäinen maali. Maalista vastasi Lujan ykkösnyrkki. Veli-Pekka Reiman tarjoili hyökkäysalueen kulmasta Miika Raittiselle, joka ei erehtynyt.
Verkkainen meno kostautui Lujalle erän loppupuolella ja Kiekkohait iski kahdesti. Ensimmäinen maali syntyi, kun Lujan puolustus ei saanut kiekkoa ulos alueelta. Salolaisten hyökkääjä pääsi kulmasta maalille ja löi kiekon sisään. Toisessa maalissa Lujan puolustus pelasi maalin edessä löysästi ja Kiekkohaiden pelaaja sai ohjata kiekon sisään.
Toisessa erässä tempo hieman nousi ja Luja sai ottelusta otteen. Kaksi minuuttia erän alusta oli kulunut kun Luja karvasi aktiivisesti. Parin taklauksen jälkeen Kalle Mahlamäki pääsi yksin läpi ja nosti kiekon rystyllä verkkoon. Kiekkohait jatkoi kuitenkin taistelua ja meni jälleen johtoon 26. peliminuutin jälkeen, Lujan puolustuksen ylipelattua keskialueella.
Lujalaisille oli tulla kohtalokas vaihtovirhe pari minuuttia tästä. Kiekkohait menetti kuitenkin kiekon ja keskialueella olleet Raittinen sekä Turkka Hirvineva pääsivät kahdella nollaa vastaan hyökkäykseen. Raittinen tarjoili ja Hirvineva iski kiekon tyhjään verkkoon. Ottelun hienoin suoritus nähtiin reilu minuutti tästä. Kalle Pelli pyörähteli kulmasta maalille ja vei Lujan johtoon.
Toisessa erässä nähtiin vielä yksi lujalaismaali. Niklas Kulmanen oli maalin edessä hereillä ja löi irtokiekon etuyläkulmaan. Kolmannen erän alussa Kiekkohait tulivat jälleen maalin päähän. Erän puolessa välissä syntyi lopullinen ratkaisu. Raittinen tarjoili jälleen maalin eteen Hirvinevalle, joka malttoi viivyttää ja laittoi kiekon etukulmasta sisään. Loppuerän Kiekkohait vielä yritti kavennusta, mutta ei onnistunut.
Lauantaina oli toisen osaottelun vuoro. Lujalle riitti ottelusta yksi piste otteluparin voittoon. Kiekkohait olivat lähteneet matkaan hieman vajaamiehisenä ja se näkyi heti ottelun alusta. Luja hallitsi ottelu alusta asti ja tempo oli parempaa kuin perjantaina. Maalinteko vain oli vaikeaa. Hieman ennen ensimmäisen erän loppua yleisö pääsi hurraamaan. Hyökkäyspään aloitusvoitto Veli-Pekka Reimanilta suoraan Miika Raittiselle, jonka lämäri upposi maalin yläkulmaan.
Toisen erän alku oli kuin perjantain ottelun alku. Löysää menoa ja paljon virheitä. Kiekkohait tulikin tasoihin alle minuutti erän alusta. Jättösyöttö maalin takaa yllätti maalivahti Veli-Matti Mäkisen. Tästä huolimatta mentiin hienoisessa Lujan hallinnassa. Viisi minuuttia erän alusta ja jälleen vieraat olivat pahanteossa. Maalivahti Mäkiseltä lipsahti kiekko maalin takana vastustajan lapaan, joka siirsi kiekon tyhjään maaliin.
Erän ensimmäistä lujalaismaalia odotettiin erän puoleen väliin. Kahden miehen ylivoima tuotti tulosta. Tekijänä jälleen Raittinen Reimanin loistavasta poikittaissyötöstä. Tästä piristyneenä Luja iski vielä perään yhden miehen ylivoimalla. Kalle Pellin laukauksen paluukiekon maalin edestä sisään löi Niklas Kulmanen. Neljä minuuttia ennen erän loppua nähtiin Lujalta vielä yksi hieno maali. Kulmanen tarjoili poikittain Otto Rantaselle, joka ei erehtynyt lähes tyhjästä maalista.
Kolmanteen erään lähdettiin Lujan johdossa ja odotettavissa oli lisää maaleja kotijoukkueelta. Maalinteko osoittautuikin jälleen vaikeaksi ja kiekkoa ei saatu kumpaankaan verkkoon. Kotiyleisö sai lisää jännitettävää 52 peliminuutin kohdalla, kun Kiekkohait tuli yllättäen maalin päähän. Lopullisen helpotuksen toi kuitenkin Samuli Katajisto, joka laukoi Lujan 5-3 johtoon viisi minuuttia ennen erän loppua.
Ottelu päättyi Lujan 5-3 voittoon ja Kiekkohaiden kesäloma alkoi. Ottelun parhaina palkittiin Kiekkohaiden maalivahti, joka torjui 50 kertaa ja Lujan Samuli Katajisto. Seuraavalla playoff-kierroksella Luja kohtaa Paimion Haka Hockeyn. Luja on voittanut kaikki kolme edellistä kohtaamista. Haka varmasti haluaa Lujan päänahkan, joten odotettavissa on tiukkaa vääntöä. Ensimmäinen osaottelu pelataan Paimiossa perjantaina klo 18.30 ja toinen Huittisissa lauantaina klo 17.30.